.

.
.

4 Ekim 2011 Salı

BU DA BİR GÜNDÜ İŞTE; HEM GÜZEL, HEM BURUK...

Sonbaharın kendini hissettirmesiyle bünyede ortaya çıkan kırılma dökülme hallerini ilaçlayıp tersledikten (bu hastalık kısmını şımartmamak gerekir, adamın tepesine çıkarlar yoksa) sonra yürüyerek Sanat Cafe'ye gittim. Orada bir öğle tatili süresince üç şeker kadınla oturup yedik içtik. İki şekeri işyerlerine yolcu ettikten sonra üçüncü şekerle üst kattaki sergiyi gezdik. Elele Sanat Galerisi'nin 2010-2011 Atölyeler Karması Sergisi idi gezdiğimiz, en beğendiğim eserleri sizler için fotoladım aziz ve muhterem izleyicilerim:) Ressamların ismini kaydetmeyi unutmuşum, kendilerinden özür diliyorum.



Aşağıdaki seramikleri ise bu temayı çok seven biri için fotoğrafladığımı tahmin etmişsinizdir. Umarım beğenir:)



Ve diğer birkaç tane daha




Öğle kaçamağı, sergi, yürüyüş vs derken günün ikinci yarısına geçildi, aynı zamanda  da dünyevi işlerden manevi işlere. Sabahleyin vefat ettiğini öğrendiğim çok eski bir aile dostunun evine başsağlığı ziyaretine gittik. Oldukça yaşlıydı rahmetli ama Cemal Süreya'nın dediği gibi "Her ölüm erken ölümdür", içim buruldu yine de. Elinden yediğimiz bazlamaları, su böreklerini, ilerlemiş yaşına rağmen özenli giyimini, ağır işittiği için bağıra bağıra yaptığımız sohbetleri, zorlansa da hiç geri kalmadığı gezmeleri, aramızda şaka konusu olmuş "Pek severim armudu" cümlesini, onlarca defa girip çıktığım onsuz kalmış evini düşününce ruhum daraldı. Her gidenle anılarımızın bir bölümünü yitiriyoruz. Hele de kapıdan çıkınca kaldırımda gördüğüm bir çift siyah ayakkabı  kıymık gibi battı yüreğime. Ne diyeyim güle güle git Fatmanım teyzem, umarım huzur bulursun gittiğin yerde...

14 yorum:

  1. Sanat, dostlarla beraberlik ve bir kayıp. Bazan bir gün tüm yaşamın özeti gibi. En çok da bir daha hiç kullanılmayacak o sahipsiz bir çift pabuç hazin geliyor insana.
    Başın sağolsun Leylak' cım.

    YanıtlaSil
  2. Sergi çok güzel helede arkadaşlarla gezince daha da bir keyifli olur şüphesiz. Ölümler hangi yaşta olursa olsun insanın içini acıtıyor ama hayatın içinde hepsi var allah rahmet eylesin.

    YanıtlaSil
  3. Senin hayatinda o 3 şeker kadından biri olmak çok güzel:) bende sen gidiyorsun diye burugum ama Antalya'da bir kapım olacak diyede sevinmiyor değilim hani:) buradan oradan şuradan her yerden yazabilirim leylağım canım iyi ki tanıdım seni:)

    YanıtlaSil
  4. Leylak dalım daha altını okumadan fotonun bana özel çekildiğini tahmin ettim,görür görmez gözlerim faltaşı oldu:)))çoook teşekkür ederim.Çalışmalar çok güzelmiş...

    Bu arada başınız sağolsun,anlattığınıza göre değerli bir insanmış,nur içinde yatsın!

    YanıtlaSil
  5. Bacıkuşummm kıyamam sana, başınız sağolsun...Beni de bir tuhaf yapar o ayakkabı olayı...
    resimler süper, ressamlar senin gibi bir sanat severi affeder merak etme.

    YanıtlaSil
  6. Resimler fotograf gibi,çok güzeller..

    Hele taş evi çok sevdim.

    Başınız sağolsun...

    Sevgiler,

    Bengi

    YanıtlaSil
  7. Başın sağolsun Leylak'cım, her ölüm erken ölüm gerçekten de.

    YanıtlaSil
  8. gelemediğime üzüldüm, kızları kaçırdım ama bir ara sergiye giderim diye düşünüyorum. Başın sağolsun bu arada nur içinde yatsın, ölüm herşeklilde üzüyor insanı, öpüyorum

    YanıtlaSil
  9. Buluşmalar harika bir de ölüm ayrılıkları olmasa :( Başın sağolsun...

    YanıtlaSil
  10. bende kiymiklandim... resimler, bulusma guzeldi halbuki!

    YanıtlaSil
  11. azalarak devam ediyoruz hayata..
    nur içinde yatsın..

    ben elbet şu kuşlu olana takıldım kaldım..
    bir kırmızı gerdanlı minnacık tombulcacık kuş olsam dedirtti..



    sevgilerimle..atalet..

    YanıtlaSil
  12. hayar ne garip değilmi bir günde hem buluşma,sanat,gezi,paylaşım ve malesefki ayrılık sonsuzluğa hemde..yinede hayat güzel,mekanı cennet olsun aile dostunun..

    YanıtlaSil
  13. baykuşlara ben de bayıldım.

    geçen işe giderken kocaman baykuşlu kolyemi takmıştım, birazcık takıştığım imalat müdürü de "aaa o takılır mı" diye kınadı, ben de " enn sevdiğim hayvan baykuşla kara kedidir" dedim adama, artık herhalde cadı olduğuma hükmetmiştir:)))

    YanıtlaSil
  14. başınız sağolsun. insanın içi burkuluyor, ve görevlerini bile yerine getiremez oluyor..

    YanıtlaSil