.

.
.

21 Ağustos 2011 Pazar

HAFTANIN OKUYANI 11

Bu haftaki okuyanımız Macar ressam Robert Bereny'nin eseri. Bereny 1887-1953 yılları arasında yaşamış. Okuyan kızımız hakkında tek diyeceğim ise benim bugünkü halim gibi çok yorgun olduğu. Kitabı eline almış ama okuyacak hali yok gibi görünüyor. Bir de siz bakın bakalım neler söyleyeceksiniz. İyi bir hafta diliyorum...

14 yorum:

  1. Günaydın... Ben burdan bakarak bu kız aşık diyorum...

    YanıtlaSil
  2. Yok bu okumuyor ya yorgun ya da sinirli :))

    YanıtlaSil
  3. Acil diyet yapması gerek :):)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Bu hanım uyuyamadığı için sabahlığını ve kitabını almış oturma odasına kurulmuş. Yorgun, bezgin biraz ve dikkatini dağıtmak için okumaya çalıştığı kitap, onu düşüncelerinden koparamamış. Belli ki etkilendiği bir olay yaşamış.

    YanıtlaSil
  5. akli kitap okumaktan baska her yerde diyebilirim :D

    YanıtlaSil
  6. Bence okurken okuduğu şey başka şeyler hatırlatmış,kendi hayatıyla ilgili ve o düşüncelere dalmış:)

    YanıtlaSil
  7. belki de kızın hali kitaptan değildir.Omuzlarındaki yüktendir belki de ; hatta uzaklaşmak için okuyordur .Okudukça yüklerini hissetmiyordur :))))

    YanıtlaSil
  8. ay bunun ergen çocuğu gelecek gezmeden .. gecenin bir saati olmuş.. bekliyor uyku gözünden akıyor.. ama kuzu ağıla dönsün diye direniyor..
    =)

    atalet

    YanıtlaSil
  9. resmi görünce , ay bunun okumya mecali yok dedim:)

    YanıtlaSil
  10. Kitapta okuduğu bir yer onu geçmişe götürmüş gibi.

    YanıtlaSil
  11. bu bayan pazartesi sendromunda gibi. haftasonu çok yoğun geçmiş.şimdi de o sıcacık hırka ile büzülüp uyusam mı acaba diye düşünüyor :))

    YanıtlaSil
  12. Okur gibi yapıyor....

    YanıtlaSil
  13. çok küçük bir kız, ama iri. saçlarıyla uyumlu olsun diye üzerine kendine ait olmayan emaneten bir hırka giymiş. Ressam giydiriyormuş bu hırkayı kendisine, her poz vermeye geldiğinde. Kız küçük ve utangaç olduğu için, ressama doğru bakamıyor. ressamın tersi yönüne bakıyor ve bu bakışta kendisini yorgun gösteriyor. BEnce yorgun değil :)

    YanıtlaSil
  14. Bereny, Cesanne'ın etkisinde kalan bir ressam olarak biliniyor ama bence figüratiflerde öne geçmiş bence. Bir de bu sanatçının kadın portrelerine dikkat ederseniz, hepsinde dalgın bakışlar ve mutsuz ifadeler göreceksiniz. Bereny'nin kadınları ışıl ışıl gülümsemesi olan kadınlar değil nedense..

    YanıtlaSil