.

.
.

15 Ağustos 2011 Pazartesi

DOPDOLU PAZAR

Dün yoğun bir Pazar günü yaşadım. Sabahın ilk saatlerini yukarıdaki kitap doldurdu. Haklarında okumadığım şey kalmamış Şakir Paşa ailesinin en küçük kızının, İstanbul'a ilk seyahatimde Tünel'deki Narmanlı Yurdu'nda  izlerini aradığım Aliye Berger'in yaşamöyküsü de eksik kalmasın dedim ve D&R'ın 4 liralık kitapları arasında bulup aldığım "Alyoşa"ya başladım. Esasen tüm öyküsünü biliyorum ama dönüp dönüp okuyabilirim bu sanatkar ruhlu ve çılgın ailenin maceralarını.
Kitaba ara verince bir film CD'si sürdüm DVD çekmecesine: "Yeşil Papayanın Kokusu". Bu film Lale için temin edildi aslında ve ona gidecek ama gitmeden evvel bir tadına bakayım dedim ola ki zehirlidir. Küçükleri ve sultanları muzır yayınlardan korumak gerek değil mi:) Film sakıncasız ama 5.dakikasına geldiğimde daha önce izlediğimi farkettim, hem de Antalya'da, hem de sinemada. Lakin üzerinden epeyce zaman geçmiş olduğundan ve filmin güzelliğinden bir kez daha izlemekte beis görmedim.
Film bitiminde içimdeki ahçı ruhu kabardı ve mutfağa yollanıp kısır yaptım. Üzerlerini süsleyen biberler balkon bahçedeki saksıların ürünüdür efendim.
Günün ikinci yarısında ailemizin güzellerinden birinin bir yaş daha büyümesini kutladık ama günü bununla bitirmedik. Akşam hepimizin sevdiği bir mekanda yemeğe ve oradan da artık bıkkınlık veren Ikea alışverişlerinden birine gittik. Tüm eksik eşyalar tamamlandığında  bir yıl Ikea'ya uğramayacağız muhtemelen, o derece kabak tadı verdi. 

Bunca yoğun haftasonunun üstüne güne başağrısıyla başladım. ilerleyen saatler neler gösterir bakalım. Ben şimdi Alyoşa'ya kaldığım yerden devam edeyim. Keyifle sürsün yeni haftanız...


8 yorum:

  1. Umarım baş ağrın akşama kalmadan geçer...Keyifli bir pazar geçirmişsin ne güzel , keyifler hep daim olur inşallah..

    YanıtlaSil
  2. Funda'ya yeniden sonsuz teşekkürler..O filmi nasıl tırım tırım aramıştım. Bu kafama bir şey takılmaya görsün...ya herro ya merro...
    Şakir Paşa ailesini ayağım kırıldığında okumuştum. Şirin Devrim çok güzel anlatmıştı bu renkli aileyi. Sonra doyamamış Füreyya'yı bir de Ayşe Kulin'den okumuştum.
    Yeni yaşına gireni kutlarım keyifli sağlıklı bir yaş dilerim.
    Bu arada sen sürekli, sinyal veriyon du bakim ne diyon heheh

    YanıtlaSil
  3. Offf, çok geçmiş olsun. Umarım başınız şimdi daha iyidir. Aşçılığın yanında, fotoğrafçılıkta da ne kadar başarılısınız. Yine çok güzel geçirmişsiniz haftasonunuzu. Benimki de, oğul kokusuyla doluydu:)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Baiş ağrısı biber etkisi yaratmış bence geçmiş olsun Leylak'cım ...

    YanıtlaSil
  5. sakır pasa aılesıne bende bır ara merak sarmıstım. bu kıtabını da bılmıyordum. onların sanatcı ruhu benı her zaman etkıler.
    Füreyya'yı okuduktan sonra başlamıştı, şimdi hatırladım :)

    YanıtlaSil
  6. Şakir paşa ailesi muhteşem bir aile.Ben de Füreya ile tanışmıştım.
    Bu kitaba rastlamadım,bulursam alırım bakacağım.
    Foto harika muhteşem ikili kahve,kitap:)

    YanıtlaSil
  7. Ailenizin güzelinin yeni yaşı kutlu olsun.Herşey gönlünce olsun. sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Off kısır... Ya yapan var yapamayan var; annesinin kısırına bayılıp da annesinden uzak olan var. Yapmayın etmeyin :D

    Şaka bir yana ne güzel dolu bir günmüş cidden.

    YanıtlaSil