.

.
.

19 Ekim 2010 Salı

İKİ FİLM, BİR KİTAP

Çok güzeldi bugün hava, güneşli, ılık. Aslında tam çıkıp sonbaharın tadını çıkarma günüydü ama nedense evde oturmayı tercih ettim ve iki film izleyip bir de yeni kitaba başladım. Fimlerin her ikisini de sevgili Zero'nun anlatımından sonra izleme kararı almıştım, bulup seyredebilmem bu zamanı buldu ama değdi doğrusu.

"A Brand New Life" ya da Türkçe'ye uyarlanmış ismiyle "Yepyeni Bir Hayat" çok sevdiği, güvendiği babası tarafından yetimhaneye bırakılmış bir minik kızın öyküsü. İçiniz eriye eriye izliyorsunuz Jinhee'nin yaşadıklarını. Fazla anlatmayacağım, şiddetle önereceğim sadece. Yok daha fazla detay istiyorsanız Zero'nun sayfasına bir tık.

Bir Romen köyünde geçen "Silent Wedding" ise neşeyle hüznün harmanlandığı bir film. Kıpır kıpır, hareketli, gürültülü, eğlenceli ve yer yer üzücü. Müzikler harika, kahkaha bol, kavga bol. İzleyin, siz de seveceksiniz.

Ve kitabım, "Derin Anadolu/Nedim Gürsel". Dünkü gezintimiz sırasında kızkardeşin uğradığı kitapçıda dayanamadım alıverdim. Nedim Gürsel'i severim, gezi kitaplarını da. Üstelik kitap öyle şık ki. Parlak ciltli, 1.hamur yapraklı, renkli fotoğraflarla dolu. Beni en çok kapak resmi çekti. Dükkanının önüne dünya umurunda olmayan bir tavırla oturmuş, asık suratlı, ters ifadeli "Kürtüncü Hacı Yusuf"un fotoğrafı kitabın durduğu tezgahın üstünden "Al beni, al beni" diye seslendi adeta ve çantama giriverdi. Şimdi Kapadokya'dan İznik'e, Niğde'den Denizli'ye, Assos'tan Tarsus'a bir dizi yolculuk yapıp gezip görmüş kadar olacağım. Ha bu arada merak ettiyseniz Kürtüncü Hacı Yusuf semer imalatı yapıyormuş...

17 yorum:

  1. A brand new life'in posteri inanilmaz cekiyor zaten insani icine, en kisa surede bulup izleyecegim, tesekkurler tavsiye icin :)

    YanıtlaSil
  2. "Yepyeni Bir Hayat"ı seyretmeye gittiğimizde Beyoğlu sinemasının tadilata girdiğini söylemişlerdi. Üstelik, hafta ortası bir gündü! Seyirci mi yoktu artık, her ne hal ise... :))

    YanıtlaSil
  3. Filmler de, kitap da birbirinden güzelmiş. Bu filmleri bulup, izlemek lazım.

    YanıtlaSil
  4. silent wedding çok güzel :) ben zaten amerikan sineması seyretmemeye karar verdim artık. kuzey amerika'dan bahsediyorum tabii. güneyine kurban olurum.

    latin filmleri arşivi hazırlamaya başladım bir tane. çıktılarını paylaşırım sizle de. muhtemelen dünyanın en şahane şeyi olacak.

    YanıtlaSil
  5. iki filmde çok güzeldi hele silent weddingde ki ütü sahnesine bayılmıştım....
    bir sürü film hazırladım kendime ama bir kaç gündür hiç fırsat bulamıyorum..

    YanıtlaSil
  6. Zaman planlaması dersi almak istemekteyim vallahi sizden.Bu kadar kitap film yürüyüş keyfi mis gibi mis.

    YanıtlaSil
  7. iki filmi de lalenin önerisi ile izledim ben de çok sevdim
    canım sana öpücükler gönderiyorum

    YanıtlaSil
  8. Maviannecim,
    Benden de çok öpücükler...
    Önümüzdeki hafta uygun bir günde buluşalım. Balkahve ve Gümüşay'la konuşup bana haber verirsen sevinirim, sende telefonları var sanırım.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Kaymaklı Kadayıfcım,
    Emekli olup çocuklar da büyüyünce zaman pek sorun olmuyor. Çalışırken ve oğlum küçükken nerede bu kadar gezme tozma. Ama insan isterse yine de fırsat yaratabiliyor, hayatı kaçırmamak lazım. Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  10. Lalem,
    Biliyor musun babam da yapardı ütülerken o su püskürtme işini eskiden, ha ha haa:)

    YanıtlaSil
  11. Aslım Hayvanım,
    Haklısın, Amerikan sineması bizi salak yerine koyuyor çoğu zaman. Silent Wedding müthişti ama izlemediysen diğerini de önereceğim, nasıl insanın içine işleyen bir film...

    YanıtlaSil
  12. Çenebaz,
    Kesinlikle tavsiye ederim filmleri beğeneceğinize eminim.
    Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  13. Ekmekçim,
    Ben senin o filmi izlediğini sanıyordum. O zaman hemen bul buluştur izle kesinlikle beğeneceksin...

    YanıtlaSil
  14. A-H,
    Film de poster kadar güzel emin ol. Akupunktur işleri nasıl gidiyor, faydası görülmeye başlandı mı:))

    YanıtlaSil
  15. Tam kürtüncü ne demek acaba diye düşünürken yazının sonun da cevabı varmış :)bu aralar ne izleme ne okuma pek yavaş gidiyor ben de ama not aldım film ve kitabı elbet zaman bulurum.sevgiler.

    YanıtlaSil
  16. Filmler güzel galiba listeme ekledim sağol şekerim:))

    YanıtlaSil
  17. canım bu hafta çok yoğundum kusura bakma ama 25i haftası için plan yapalım ben gümüşayı ararım balkahvenin telefonu malesef cevap vermiyor

    YanıtlaSil