.

.
.

30 Ekim 2010 Cumartesi

GÜNDÖKÜMÜ

Güne taze simidin kokusu ve gevrekliği ile başlanır.

Ardından "Roma Tatili" filmi izlenerek Audrey Hepburn'un zerafetine, Gregory Peck'in yakışıklılığına bir kez daha hayran kalınır. En güzel, en genç halleriyle ekranda arz-ı endam eden bu insanların artık başka bir alemde olmaları garipsenir.


Öğleden sonra sokağa çıkılır, parlayan güneşe, mavi gökyüzüne, sonbaharın muhteşem renklerine bakılıp mutlu olunur.

Eve dönerken üstgeçitteki seyyar satıcıdan rengarenk bir tren alınıp ruhtaki büyümeyen çocuk sevindirilir. Yolboyu, "Tren, öpsün seni Zeki Müren" diye tekerleme söylenip kıkırdanır.

Dizle ilgili sorunlar şimdilik kaydıyla rafa kaldırılır, diz ağrısı fazla yüz verilmemek üzere en içteki cebe gizlenir, hayata kaldığımız yerden devam edilir...

20 yorum:

  1. Roma Tatili güzel filmdir. Romantik aşkın naifliği ve buruk finalin acımasızlığıyla.
    Tabağa bayıldım. Çıkmana sevindim. Moralinin güzel olmasına da mutlu oldum.
    Tüm bu duygularla öptüm...

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Leylak Hanım,
    İlk resimdeki kitap ayracına bayıldım valla..
    Üçüncü resimdeki Ateş Dikeni (=Pyracantha) o bahsettiğiniz bitki mi?
    Bu arada hafiif yanık simit benim favorimdir.Çıtır çıtır..Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  3. Bende nerelerdesin diye düşünüyordum çiçekleri sularken. Meğer sen trene binip yolculuk yapmışsın. Ne güzel..

    YanıtlaSil
  4. Diz ağrısı, şu anki havadan kaynaklanıyor sanırım, evet çok takmamak lazım, diğer her şey güzelmiş zaten:)

    YanıtlaSil
  5. "Öğleden sonra sokağa çıkılır, parlayan güneşe, mavi gökyüzüne, sonbaharın muhteşem renklerine bakılıp mutlu olunur." işte sıkıntı burda. Buradan sıra sıra dana gibi blokları dikip mevsimlerle alakalı mutluluk sebeplerimize ket vuranların topuna sövüyorum.. Sövdüm.

    YanıtlaSil
  6. Asucum,
    Roma Tatili'ni ikinci izleyişim, Audrey Hepburn'a bayılıyorum. Bütün filmlerini tekrar izlemek niyetindeyim, konuları bizim eski Yeşilçam filmlerine benzese de.
    Morali iyi, kuyruğu dik tutmakta fayda var. Sürekli surat sallamanın kimseye getirisi yok. Gittiği yere kadar gider, sonra yaparız doktorun dediğini:))

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Mine Hanım,
    Ah o porsuk ağacına ben de bayılmıştım, o yüzden minik bir dal koparıp kuruttum, ayraç yerine kullanıyorum:)
    Ateş dikeni bahsettiğim bitki değil, onu koyarım bi ara ama bunu da merak ediyordum Ankara'nın her yanı bu bitkiden kaynıyor çünkü. Adını öğrendiğim iyi oldu, sağolun.
    Çok sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Şenizcim,
    Hastane, kombi değişimi derken fırsat bulup oturamadım bilgisayara. Tren gelir hoş gelir yapmaya ancak bugün fırsat oldu:))

    YanıtlaSil
  9. Mecmua-i Modern,
    Diz ağrım havadan değil, münüsküs ve ylırtık nedeniyle harabiyet var, ameliyat dediler ama ben takmamaya karar verdim, boşverin. Hayat güzel, vapurlar falan:))

    YanıtlaSil
  10. Kabakulak,
    Sövün bence sakıncası yok:)
    Ama yine de o dana blokların arasından gökyüzünü görmeye ve mutlu olmaya çalışmakta fayda var:))

    YanıtlaSil
  11. Bayılırım Audrey Hepburn'e ve filmlerine. Roma Tatili güzel bir tatil sabahı için harika bir seçim olmuş.Bu arada www.audreyhepburn.com diye bir site var. Tüm yaşamı, resimleri, filmleri falan var. Öneririm.

    YanıtlaSil
  12. Sevgili Çenebaz,
    Audrey Hepburn'u sevmemek mümkün mü? Bahsettiğiniz siteye bakacağım, çok teşekkürler, sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. Sevgili Leylak Dalı,
    Bugün kitap fuarına gittim ve blogun müdavimlerinden olduğum için en çok sizin kulaklarınızı çınlattım. Çok güzeldi,listenizdeki kitapları gördükçe sizi andım hep.İnci Aral da fuarı geziyordu, yakalayıp bir de resim çektirdim onunla.
    Her sene hiç görmediğim güzel bir kitap bulursam çok sevinirim, bu kez NTV yayınlarından buldum bir tane: Sizin Kahramanınız Kim? Siz de beğenirsiniz eminim.
    İşte böyle. Diziniz için geçmiş olsun diyorum, fazla ihmal etmeyin ama.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  14. Sevgili Serpil,
    Kıskandım bakın şimdi sizi:) Yıllardır gerçekleştiremediğim bir hayal fuar zamanı İstanbul'a gelmek. İnşallah bir gün kısmet olur. İnci aral'ı çok severim, hem kendini hem kitaplarını. "Sizim Kahramanınız Kim"i okumuştum, değişik bir kitaptır.
    Keyifli okumalar diliyor, teşekkür ediyorum.
    Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  15. Selam canım,önce geçmiş olsun demem lazımdı ama,selamlamadan olmaz dedim...Diz çok önemli,lütfen ihmal etme,hatta doktorun sözünü dinle derim ben.Her xaman giremiyorum,zaten uzunca bir tatildeydim,bir iki kere yorum yazdım,kabul olmadı,nedenini bulamadım.Bakalım bu sefer yapabilecek miyim...Öpüyorum,sevgiler...

    YanıtlaSil
  16. Sevgili Ayla Annecik,
    Çok teşekkür ediyorum. Tatil anılarınızı takip ettim, çok güzel bir yerde, çok güzel günler geçirmişsiniz, sefanız olsun. Evet bu sefer yorumunuz geldi ve beni çok sevindirdi. Dizim için elimden geleni yapıyorum, sağolun. Benden de çok sevgiler...

    YanıtlaSil
  17. Anlattığınız herşey çok hoş Leylak Hanım,ama en hoş olanı dizinizdeki rahatsızlığa fazla yüz vermeme kararınız, kutluyorum. Çünkü siz ne yaparsanız yapın, o orada olduğunu hep hissettirecek size. Hayattan aldığınız zevki kısıtlamasına izin vermemeniz çok güzel..Sevgiyle sağlıkla kalın..

    YanıtlaSil
  18. Herseye ragmen hayat guzel demenin bir yolunu bulmussun, tebrikler.

    YanıtlaSil
  19. Sevgili Lezzetli Somunlar,
    Dizim beni zorlasa da söylenip durmanın hiçbir faydası olmadığını düşünüyorum. Her iş olacağına varır, Allah dermansız dert vermesin deyip hayata devam etmek gerekli. Teşekkür ediyor, hepimiz için sağlıklı günler diliyorum.

    YanıtlaSil
  20. Bayram Kombesi,
    Çok teşekkürler, sevgiler...

    YanıtlaSil