.

.
.

14 Ekim 2010 Perşembe

AYOL HURİYE'YE NE ZAMAN GİTTİK?

Eveeet, etkinlikler devam ediyor. Dün lise kızlarıyla buluşma günümdü. İki arkadaşın geç kalmış, bir arkadaşın da biraz erkene alınmış doğumgününü kutlamak üzere biraraya geldik yıllar sonra buluştuğumuz arkadaşlarımızla. Beraber olunca tekrar lise yıllarına dönüyoruz, tekrar 6 Fen B'nin o afacan kızları olup çıkıyoruz. Birkaç kilo fazla, ciltte biraz kırışık, saçlarda beyaz teller varmış ne beis, ben her arkadaşımın yüzünde yıllar öncesinin tazeliğini görüyorum.

Belirlediğimiz saatte belirlediğimiz pastanede buluştuk. Erken gelen birkaç kişi hemen hasbıhale girişmiştik ki yan masalardan birinde tek başına oturan yukarıda fotoğrafını gördüğünüz yaşlı teyze yanımıza sokulup, "Yalnız oturmaktan çok sıkıldım kızlar, sizin masaya gelebilir miyim?" demesin mi, el mahkum buyur ettik. Reddetmek içimize siner miydi ki? Teyzem yerleşti yanımıza, kendini tanıttı, Rumelili olduğunu söyledi, çocuklarının birinin yurtdışında, birinin başka şehirde yaşadığını, kendisinin yalnız oturduğunu anlatıp bizim de onun gibi sağlıklı yaşlanmamızı temenni etti. İşin komik tarafı bundan sonra başladı. Bizim sonradan gelen arkadaşlardan her biri teyzeyi içimizden birinin annesi sanıp elini öpüp hatırını sormaya başladı. Teyze hiç açık vermeden hepsinin sırtını sıvazlayıp uygun biçimde cevaplıyordu. Teyzenin kimliğini uygun biçimde fısıltıyla açıklamak da bize düşüyordu tabii ki. Böylece birlikte uzun uzun oturduk.


Pastamızı kesip hediyeleri dağıttıktan sonra uzun yıllar doğumgünlerimizi birlikte geçirebilmeyi diledik, rol model olarak da can sıkıntısını pastanelerde oturarak gideren teyzemizi aldık. Sonra da işi gırgıra vurduk. Şimdi sağlıkla 90 yaşını aşmış, yine birimizin doğumgünü için bir yerde toplanmışız, gelirken de eski günleri yadetmek için lise yıllarında çektirdiğimiz fotoğrafları getirmişiz. Ben diyorum ki mesela fotoğraflara bakıp bakıp; "Kardeş şu fotoğrafta gördüğümüz önlüklü kız senin torun mu?". Arkadaş bakıyor ve cevap veriyor "Ayol ben torunu olacak kadar yaşlı mıyım, benim kızdır o." Derken üçüncü kafayı uzatıyor, "Aaa, ne torunu, ne kızı. Bunlar Arka Sıradakiler dizisinin oyuncuları yahu". Hiçbiriniz bilemediniz diyor bir diğeri, "Bu annemin lisedeyken çektirdiği fotoğraf". Hak veriyoruz hep birlikte ve sonra kafa kafaya verip buraya niye geldik acaba diye düşünmeye başlıyoruz, uzun uzun düşündükten sonra hatırlıyoruz ki yeni doğum yapan arkadaşımızın bebeğini kutlamak için buradayız:))

Cümlemize sağlıklı ömürler diliyorum sevgili arkadaşlarım...

13 yorum:

  1. Bak teyzeyi cesaretinden dolayı takdir ettim,yani öyle herkes yapamaz ben mesela :)allah sağlıkla 90 lı yaşlara ulaştırsın senaryo harika :) olur mu olur...Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Teyzenin taktiği güzelmiş:))
    Evde oturup pineklemekdense kendisine ortam yaratmış:))

    YanıtlaSil
  3. Teyzeme çok güldüm. Güzel bir gün geçirmişsiniz. Ben de geçen gün caddede lise beden öğretmenimize rastladım. Tam durduracaktım ki benden önce başka bir kız (sonraki dönemlerden olacak aramızda oldukça yaş farkı vardı) atladı önüme. Ben de onları teğet geçtim:(

    YanıtlaSil
  4. Ne güzel teyzeme bak yaa şahane bence:)

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel bir gün olmuş.Ankara'nın pastahaneleri meşhurdur zaten..
    Beni güldürdünüz Allah ta sizi güldürsün :)

    Öpüyorummm

    YanıtlaSil
  6. Dün biz de (Pie Kurabiye Petek ve Lezzetli Somunlar Serap) bir sürü bankacı eskisi toplaştık, aynen böyle güzel ve gürültülü bir gün geçirdik. İnşallah 90'da da hepimiz böyle oluruz. Teyzeyi hem sevdim, hem de durumuna üzüldüm :(( Galiba uzun yaşayınca da arkadaşın kalmıyor, hepsi göçüyor.

    YanıtlaSil
  7. heheheh bizim Çakrazlı Teyze gibi ... insanın içide burkulmuyor değil...
    Senin Madamlı bi cafen vardı. Ay Ankaraya gelirsem mutlaka gidecez ona O2na göre.
    Öptüm çook

    YanıtlaSil
  8. Ne güzel teyzem benim, kendi ruh enerjisini tamamlayacak insanları hissedince etrafında katılmak istemiş onların hoş sohbetine. Ankara gözüme bu aralar çok sevimli görünmeye başladı, neden acaba:)))

    YanıtlaSil
  9. Yalnızlık kötü olmalı:( Kuyruğu dik tutmaya çalışmakta.
    İşi neşeli tarafından almışsın ama bir an kendini onun yerine koyduğuna ve hissettiğin şeyleri aklından kovaladığına eminim.
    Nice yaşlar hepinize. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. Teyzenin hoş enerjisi yüzüne yansımış. Benim de asla yapamayacağım bir şey. Allah dostlarını yanından ayırmasın Leylak' cım. Artsın eksilmesinler...

    YanıtlaSil
  11. Teyzeme bakkk:))Her yere lazım birtane

    YanıtlaSil
  12. ne güzel anlatmışsınız ne zor dur kimbilir yalnız olmak teyzeyi aranıza almakla mutlu etmişsiniz ne güzel ama yazının sonunda gülmekten kendimi alamadım ..kimbilir hayat bize neler gösterecek..güzel sağlıklı dostlarımızın eksilmediği bir hayat diliyorum..sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  13. Allah sağlıkla yaşlanmayı nasip etsin hepimize. Çok güldürdünüz beni. Sevgiler.

    YanıtlaSil