.

.
.

12 Ağustos 2010 Perşembe

SON DAKİKA HABERİ


Sıcak gündem dün belirlenmişti, son dakika haberi de geceyarısı geldi. Atina'dan Reha Muhtar değil, mutfaktan oğlum bildirdi: "Anne yetiş". Kameramı, fotoğraf makinemi, ses alma cihazımı yüklenip mutfağa koşturduğumda eviyenin üstünde yüzen sabun köpüğünden bir yarımküre ve yerlere taşmaya başlayan sular gördüm. Bu son dakika haberi anında kabusa dönüştü. Mutfağın içinde bir aşağı bir yukarı koşturup ne yapacağımıza karar vermeye çalışırken bir yandan da açık kalmış bir musluk olmamasına karşılık bu su baskınının sebebini araştırmaktaydık. Köpükler ve su lavabo giderinden kaynamaktaydı gayzer gibi. Üst kat komşu masumdu, alt kattan bize çıkması mümkün değildi, çözülemeyen bir bilmeceyle karşı karşıya kolları sıvayıp tıkanıklığı açmaya çalıştık. Saatler süren çabalar sonuçsuz kaldı, Nuh dedi Peygamber demedi tıkanık kısım, çaresiz sabahın köründe tesisatçı çağırmak üzere leş gibi bir mutfak, yerlere saçılmış sular, tezgahın üstüne kadar yayılmış köpükler bırakarak yattık.

Sabah erkenden geldi tesisatçı, takım çantası, kılavuz teli ve yaz tatili nedeniyle evlatlıktan çıraklığa geçiş yapmış oğluyla. Çırak görünümlü oğul desenli Ouiksilver şortu, Nike çorapları ve sırtında koca popolu sörfçü bir ayı resmi bulunan yeşil tişörtü ile çok şıktı. Tesisat tamirinden ziyade Bermuda sahillerinde tatile gidiyormuş gibi bir hali vardı. Muhtemelen karne sonrası pazarlıkla razı olmuştu tatil süresince çıraklığa: "Banane banane, ben tulum giymem, eski kıyafet giymem, hem Ouiksilver'den şort isterim, Nike'dan da ayakkabı, yoksa gelmem dükkana valla". Neyse babası kılavuz teli elinde, bizim perişan haldeki, kapakları çıkmış, sular altındaki enkaz misali renk değiştirmiş eviye altı dolaba kendini sığdırmaya çalışarak işe başladı. O teli pis su giderine yollarken oğlu da tel yumağını açarak yardımcı oluyordu. Arada bir de musluk aç-musluk kapa eylemini gerçekleştiriyordu. Toplam 10 dakikalık çalışma sonunda tıkanmış gider açıldı, ben de rahat bir nefes aldım, bütün korkum kılavuzla açılmayıp "duvarın yıkılması gerekli" lafını duymaktı. Bu kadar kolay açılacaktı da dün bizi 3 saate yakın neden uğraştırmıştı acaba diye düşünürken anladım ki içine 75 lira sıkışmış. Sıkışan 75 lira su giderinden tesisatçının cüzdanına transfer olunca sorun ortadan kalkmış oldu.

Hasılı kelam sıcaktan çok şikayet etmenin cezasını daha sıkıntılı bir şeyle uğraşarak çekmiş bulunmaktayım, daha da bitmedi. Şimdi izninizle gidip perişan haldeki mutfağı silip paklamam ve dezenfekte etmem gerekiyor. Kolay gelsin bana...

14 yorum:

  1. Amanınnnnn,o da ne öyle ?
    Hme de köpüklü su...Uf nerden başlasam çılgınlğına giröişsindir herhalde.Hem de mutfak...
    Çok geçmiş olsun,yakınında olsaydım hemen uğrardım yardım için ama,biraz uzaksın bana :(

    YanıtlaSil
  2. Kolay gelsin sana!
    Ayy, pek zor pek!
    :(

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Leylak Dalı,
    Hakkaten de bu sıcakta kötü olmuştur.Bana da aynısı bu geçtiğimiz kış olmuştu.Fakat bizim boruya 40.00 TL sıkıştıydı..:)

    YanıtlaSil
  4. Ahh Sevgili Leylak, nedir bu çektiklerimiz? Günlerdir sabit ev telefonumdaki arıza ile uğraşıyorum. Telekom görevlileri, telefon makinesi servisi derken günlerdir telefonsuzduk. Az önce görüşmeye açıldı telefon hattım. Şimdi de kapanmayan balkon kapısı için servis istedim. Oysa bir hafta önce haber vermiştim ve güya sıraya konulmuştu talebim. En büyük hayalim, bu gibi durumlarda işinin ehli elemanların makul bir sürede gelip yormadan, üzmeden işlerini yapmaları.Ben şimdiye dek bunu yapanı görmedim ne yazık ki. Size de geçmiş olsun. Selamlar Antalya'dan.

    YanıtlaSil
  5. Nerden buldun sen öyle $ip diye gelen tesisatciyi?
    birsey sorcam 75 lira biraz fazla degil mi?
    Hani burda bile o kadar olmaz sanki, ama türkiyenin fiyatlarini tam olarak bilemiyorum tabii.

    Adamin ciragini sevdim ben:))
    Her zaman $ik olmali insan. Nerde kiminle karsilasicagi belli mi olur?:))

    YanıtlaSil
  6. Leylak Ablacığım, geçmiş olsun. Ne zor oluştur bu sıcakta. Yalnız çırağa sponsor olmak için midir nedir anlamdım 75 TL yi. Yuhh derler adama yani. Neyse gelelim mi yardıma, Bilge pek seviyor sulu selli şeyleri biliyorsun:)) öptük

    YanıtlaSil
  7. ayyy ne sinir bi durum bilirim... Tıkanan lavabo , küvet , üstten su basma hepsini yaşadık çok şükür... Çok geçmiş olsun... demek ki dün tesisatçının günüymüş. Sanırım artık temizlenip paklanmışsındır.

    Öptüm çok çok

    YanıtlaSil
  8. Lalecim,
    Temizlendim ama canım da çıktı. Öff umarım bir daha olmazb.

    YanıtlaSil
  9. Sevdacım,
    Zor oldu gerçekten, para bana da fazla geldi ama yapacak birşey yoktu. Çıkacak bir paramız varmış çıktı. Can sağlığı olsun.

    YanıtlaSil
  10. Süntercim,
    Sabahın köründe telefonla uyandırdık adamı neredeyse, mutfak berbat durumdaydı çünkü. O yüzden yapılınca verdiğim parayı gözüm görmedi, aslında fazla oldu tabii biraz. Ne yapalım çırağın giyim masrafı çıkacak:)))

    YanıtlaSil
  11. Sevgili Begonvilli Ev,
    Ah o servisler, ulaşabilmek dert, ulaşsan sorunu çözdürmek dert. Size de kolaylıklar, yaz günü sıcakta zor iş doğrusu.
    Benden de Antalya'ya çok selamlar...

    YanıtlaSil
  12. Sevgili Mine Hanım,
    Ah ah damdan düşenin halinden damdan düşen anlarmış, siz beni iyi anlarsınız. Çok sinir bozucu işler bunlar. Bereket sizin tıkacın miktarı düşükmüş:)))

    YanıtlaSil
  13. Ekmekçim,
    Sağol canım. Zor ki nasıl, perişan oldum temizlenene kadar:(

    YanıtlaSil
  14. Buğdayım,
    Kafayı yedim inan, her yeri pis su bastığına mı yanarsın, nasıl temizleyeceğine mi? Neyse ki halloldu, inşallah tekrar etmez.
    Yakında olsan bile hiç sana kıyar mıyım güzelim, düşünmen yeter.

    YanıtlaSil