.

.
.

11 Ağustos 2010 Çarşamba

SICAK GÜNDEM

Başlığa bakıp da TV kanallarındaki gibi bir son dakika haberi beklemeyin. Benim gündemin sıcaklığı havadan kaynaklanıyor. Dün dışarı çıktım ya bugün evde kalma sırasıydı. Ben de kendime bir liste yapıp uygulamaya koydum. Sabah en hamarat halimle birkaç parti çamaşır yıkadım, sormayın işaret parmağım fena halde yoruldu. Sonra da mutfağa girip bizim oraların tabiriyle "Soğuk çorba" hazırladım. Buna Erzurum civarında "Ayran aşı" diyorlarmış, ben Erzurumlu arkadaşımın yalancısıyım. Bizde kesin ve net: Soğuk çorba. Bilmiyorum farklı şekilde hazırlayan var mı ama ben sulandırılmış süzme yoğurdun içine yarma denilen aşurelik buğday ve haşlanmış nohut ekleyip üstüne de taze nane doğruyorum. Biraz sızma yağ, biraz da pul biber işlem tamam. Ben oda ısısında seviyorum ama bazıları buz ilavesiyle de içebiliyor. Tam yazlık bir yiyecek oluyor.

Eh şekilde görüldüğü gibi çok yoruldum, kolay mı bunca eziyetli işi başarmak:)) Kendimi ödüllendirmek için film izlemek üzere pozisyonumu aldım. Günün filmi "Bornova Bornova". Bu yıl Altın Portakal'a üç gün gecikmeli iştirak edebildiğim için ödül alan filmlerin çoğunu izleyemedim. Hemen hepsini DVD'den seyretmek zorunda kaldım. Eksik kalan bir tek "Cosmos" var, o da yakında inşallah. "Bornova Bornova" yı izledikten sonra sinemada kaçırdığıma çok vahlandım. Gerçekten etkileyici bir filmdi, oyuncular rollerinin hakkını tam anlamıyla vermişler, özellikle Hakan/Fahri rolünde Öner Erkan en iyi oyuncu ödülünü kesinlikle haketmiş. Bir semtin ve bir grup tutunamayanın öyküsünün işlendiği film bittiğinde insan uzun süre kafasındaki soru işaretleri ile dolaşıp duruyor.

Bu kadar iç karartıcı olay yeter diyerek "Uykusuz" dergisini aldım elime ve gülümseyerek okudum Fıratcığımın yeni maceralarını. Sırada kitabım var, pavyon ışıklı vantilatörümün yetersiz serinliğine sığınarak "Sevgili Düşmanım"ı okumaya gidiyorum. Çocukluğumun Judy Abbott'u ve Sally McBride'si beni bekliyor. İzninizle...

11 yorum:

  1. Hepsine katılıyorum..Sıcak..sıcakk..Sevgilerrrrr.....

    YanıtlaSil
  2. Bu sıcakta elbette soğuk bir çorba içmek güzel bir fikirdir ama ne yazık ki ağız tadıma çok yabancı olduğundan bir kerede tatmışlığım ve sevememişliğimden dolayı hayır diyorum soğuk çorbaya üzgünüm :( Bornova bornova filmini İzmir'in bir semti olduğundan bir de yazıdan merak edip izleyeyim dedim ne yazık ki 2.yarıda bilgisayarım açamayınca dvdde izlemek üzere bir kenarıya not ettim...

    YanıtlaSil
  3. Sıcak Gündem'e soğuk çorba yakışmaz da ne yakışır?
    Ellerine sağlık:))

    YanıtlaSil
  4. Leylak Dalıcım , Naziş bu çorbaya bayılır... İzmirdeyken de Bornova^'da otururdu:))) bu yazı bana epi bi Naziş çağrıştırdı... Bu gün ben de bol bol çamaşır yıkadım... Dünkü havuz sefası iki makine çamşıra mal oldu:)
    bu gündem acilen değişsin bi de
    Öptüm çok çok

    YanıtlaSil
  5. canım soğuk çorba istedi.
    imza: arsız hayvanınız aslı

    YanıtlaSil
  6. Avrupa yağmurlu,TR yanıyor..küresel ısınma bu mu ? daha beteri gelir mi ki inşallah gelmez.Biz ayranlı çorba derdik bilmem annem öyle derdi.Ben bir arkadaşımdan gördüğüm gibi yapıyorum yoğurtla malzemeyi karıştırarak pişiriyorum,bir ara yazarım.Boooll serinlik dileğimle sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. acıkcası böyle havalarda sıcak corba icilmiyor...bu yüzden bende soguk corba yapmaya niyetlendim bugün...ama niyet bu...bazen insanin niyetıide bozulabiliyor :)

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Leylak Ablacığım, annem ne çok yapardı yazın, özellikle Antalya' da yarma diyince o da ne diyenlere inat. Yarmasınıda memlektten getirtirdi. Bir de misur (mısır) çorbası vardır kayın validenin soğuk yenen, o da güzeldi. Ben niye yapmıyorsam diye düşündüm şimdik:)) sevgilerle öpüyoruz...

    YanıtlaSil
  9. Hamarat Leylağımm benim,seni çok seviyorum :)

    YanıtlaSil
  10. Hamarat Leylağımm benim,seni çok seviyorum :)

    YanıtlaSil
  11. Bu çorba güzel :) Benim sitemde de tarifi var, ama sizinkinin resmi pek bir güzel olmuş :)

    YanıtlaSil