.

.
.

12 Haziran 2010 Cumartesi

RUS GELDİ AŞKA

İki gündür evden çıkmadım ya içimdeki kurtlar "Dışarı, dışarı" diye tempo tutmaya başladılar, ayaklarımın altı da karıncalanmaya başlayınca anladım ki çare yok, çıkılacak. İlk uğrak lise 1 den üniversiteyi bitirene kadar aynı sınıflarda okuduğumuz ve çalışma hayatımızın tamanını da birlikte geçirdiğimiz çok eski bir arkadaşımın eviydi. Diğer arkadaşlarla birlikte çaylı kahveli, pastalı börekli, sohbetli muhabbetli birkaç saatten sonra hafiften çiseleyen yağmura aldırmadan "Rus Kültür Günleri" adı altında düzenlenen etkinlikleri izlemek üzere yola düştük sanatsal ve kültürel aktiviteler ekibimle birlikte. Öğrendiğimize göre Antalya'da 15.000 Rus yaşıyormuş ve bugün de onların önemli bir bayram günüymüş. Etkinlikler o vesileyle düzenlenmiş. Eh, böyle önemli bir günde sonradan olma hemşehrilerimizi yalnız bırakacak değildik ya, katıldık aralarına:)

Etkinliğe katılan Rus gruplar kortej oluşturup gösterilerin yapılacağı meydana doğru yürürken biz de karşı kaldırımdan eşlik ettik onlara, yağmurla yıkanmış, toprak, melisa ve yasemin kokan Antalya caddelerinde.

Bütün grupların alanda toplanmasını beklerken trafiğe kapalı bölümdeki havuzda yapılan ışıklı ve renkli su oyunlarını izledik konuklarımıza jest olarak düşünülmüş "Kalinka" ve "Adagio" melodisinin ritmi eşliğinde. Sonra da gösteri başladı. Rus ve Kazak dansları, Rus grupların şarkıları, bale gösterileri ardarda geldi. Moskova'da uzun süredir sahnelenen ünlü Rus Müzikali "Bremen Mızıkacıları"nın oyuncularından bir grup da küçük bir show sergilediler. Fotoğraflar aşağıda:







Giysiler, renkler, müzik ve danslar çok güzeldi, uzun süre ayakta kalmak bünyeyi biraz yorduysa da değdi. Bugün öğleden sonra da yine aynı etkinlik kapsamında Falez Park'ta açılacak standları görmeye gideceğiz ekibimle. Beni izlemeye devam edin...

9 yorum:

  1. Çok renkli ve hoş bir etkinlik. Kültür ve sanat kenti şehrimize çok yakışıyor bu tür gösteriler.

    YanıtlaSil
  2. Ohoo, resim değişmiş, blog görüntüsü değişmiş.
    Herkes gitti, yalnız kaldım meyhanede.
    Rus kültürü müthiş gerçekten. İyi eğlenceler.

    YanıtlaSil
  3. Rus'un aşkı başka da, ben de ilk anda başka bir yere geldim sandım!
    Bu ne değişiklik böyle, ani, kesin ve şahane!
    :))

    YanıtlaSil
  4. Ekmekçim,
    Beğendiğine sevindim inan. Blogger tasarım diye bir yenilik ekleyince denerken denerken hadi dedim yapalım bir güzellik. Uygula sekmesini tıkladığım anda da pişman oldum ama sonradan bakınca fena olmadığına karar verdim. Senden de teyit gelince "eh, iyi yapmışım demek ki".

    YanıtlaSil
  5. Nedukcum,
    Hadi bakalım senden de bekliyoruz bir blog değişimi, maaile yenilenelim, yalnız kalma meyhanede:))

    YanıtlaSil
  6. Begonvilli Ev,
    Gerçekten bu tarz etkinlikler yönünden Antalya'ya laf yok. Hem çok aktivite var, hem de ulaşması kolay.
    Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  7. bencede değmiş leylakcığım,
    bir çok Rus gösterisi izlemiş ve çok mutlu olmuşumdur.
    Helede güzellere bakmak Sevapken !!!
    :)))))))
    harikalar.

    YanıtlaSil
  8. Nunucum,
    Haklısın valla, hem nasıl güzeller, ciltleri kadife gibi, vücut dersen Allah övmüş yaratmış. Bugün de devamını getirip bol bol baktık:))

    YanıtlaSil
  9. geçen hafta da burda konserleri vardı açık hava tiyatrosunda bir yağmur yağmaya başaldı ne gösteri kaldı ne kıyafetleri ve gösterilerini çok kısa kesmek zorunda kaldılar..

    YanıtlaSil