.

.
.

1 Haziran 2010 Salı

KENEEE...

Öğleden sonra bir alışveriş merkezine gitmek için dolmuşa bindim. Dışarıdaki son derece basık ve nemli hava dolmuşun içinde had safhaya ulaşmıştı, üstelik oturacak yer de yoktu. Koltuklardan birinin kenarına tutunmuş hoplaya zıplaya giderken ön sırada oturan kadınlardan biri iki durak sonra ineceğinin sinyalini verince yerini devralmak üzere yakınına konuşlandım. Hevesle inmesini beklerken kadın sağ eliyle sol koluna tokatlar indirmeye ve bir yandan da bağırmaya başladı: "Keneee, keneee". Sonra yere düşen ne olduğunu tam olarak göremediğimiz minik böceği topuğuyla ezdi, hızını alamadı, bir daha, bir daha ezdi. Bu eylem esnasında bir yandan da "Az daha ısırıyordu beni, iyi ki gördüm, ay keneee, şoför bey şoför bey arabanda kene var" diye bağırmaya devam ediyordu. Yerdeki iki milimlik böcek can çekişirken şoför pek istifini bozmadan seslendi: "Kene olduğuna emin misin bayan?" "Ay evet" dedi kendinden emin bir sesle, "kene tabii, bak işte inanmazsan, yerde. Öldürdüm." Duyan da arabaya binen Kalaşnikoflu dolmuş korsanını hakladı sanacak. Biz şoförün keneye bakmak için başını çevirmemesine şükrederken, o çoktan ruhunu teslim etmiş böceği teşhis etmek üzere eğilip bir topuk darbesi daha indirecekken birden durdu: "Aaa kene değilmiş bu, kene sandım ya. Hay Allah galiba uğur böceğiymiş. Ama kene gibiydi" diye giderek volümü düşen bir sesle söylenmeye devam etti, neyse ki ineceği durak geldi de yeni bir uğur böceğinin kanına girmeden uğuru kaçmış bir şekilde dolmuşu terketti. Ben de onun boşalttığı koltuğa değil de yan koltuğa geçtim, uğursuzluk bana da bulaşmasın diye...

Gülibrişim ağaçları çiçeklenmiş, çok güzeller. Makinamı yanıma almamışım, şimdilik internetten yürüttüğüm bu fotoğrafla idare edin.

11 yorum:

  1. :)) Zaten bir kene asla hemen ölmez ki. Lucky'den biliyorum ben baharda toprak kenesi olurdu burnunun yanında, o zaman ilaçlardık onu, hiç de korkmadan çıkartırdım cımbızla. öldürmeye çalışırdım bi türlü ölmezdi. Yaz sonunda da başka bir cins kene olurdu pıt pıt patlardı üstüne basıldığında yine hopp ilaçlamaya.

    YanıtlaSil
  2. Kadının yaptığı her şey faul. Seyir halindeki araçta panik yaratmak, şoförü de buna dahil etmeye çalışmak, zavallı bir uğur böceğini katletmek.
    Bu arada Leylak bu sıcakta yine yollarda.İstanbul kaynıyor Antalya kimbilir nasıldır hem sıcak hem nem. Bu arada o çiçekler İbrişim Ağacına aitmiş demek. Bir yerlerde ben de görmüş ve çekmiştim akşam karanlığında.
    İyi geceler Leylak' cım...

    YanıtlaSil
  3. Şu "kene" olayındaki tavırla ilgili bir yorum yazmıştım, caydım, sildim.
    Fessupanallah, diyeyim sadece!

    Gülibrişimleriniz başladı demek? Bizimkilerin iki haftası vardır, herhalde.
    :))

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Leylak, düşündüğüm alışveriş merkezine gittiysen ve sağ tarafta devasa bir gülibrişim ağacı vardır. Havalimanı yolu üzerinde, onu çiçekli gördün mü? Gördün de çekmedin mi? Bu arda Antalya' nın bu mevsiminde ki deli sıcağında kene yaşarmıymış acaba? Yazık uğur böceğine.

    YanıtlaSil
  5. Sevdacım,
    O kadar uzağa gitmedim, Konyaaltı Migrosa kadar uzandım ama o bile yetti macera için. Oranın bahçesinde de gülibrişimler var, henüz küçükler ama olsun güzel açmışlar. Makina yanımda değildi o yüzden çekemedim, hayret edilecek bir durum benim açımdan ama oldu bir kere:))
    Ya kene bile olsa kadının çıkardığı patırtıya değecek birşey değildi, terör estirdi adeta dolmuşta.
    Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  6. Ekmekçim,
    İnan sadece fesüphanallah değil neredeyse manyak denilecek bir tavırdı. Küçücük dolmuşta stad terörü yarattı adeta.
    Eh buranın sıcağı herşeyi erkenden açtırıyor, sıra gülibrişimlere ve duvak ağaçlarına gelmiş.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Asucum,
    Ne yapayım ben dursam kurtlarım durmuyor:)))
    Sıcak olmasına sıcak da henüz sıcağın delisi gelmedi o yüzden fırsatı değerlendiriyoruz. Gezerken de böyle kene çatlaklarına rastlıyoruz işte. Neyse macera oluyor.
    Gülibrişim çiçekleri böyle pek güzeldir ama ben asıl adını severim, şiir gibi.
    Öptüm seni...

    YanıtlaSil
  8. Şenizcim sen bayağı kene uzmanı olmuşsun.
    Keşke dün yanımda olsaydın da günahsız böcünün kanına giren kadını bir güzel dövseydik:)))
    Çook öptüm seni...

    YanıtlaSil
  9. ay onların adı gülibrişimdi dimii. adı da kendi kadar güzel...
    Biz bu gün serinledik, ve dün gece bir güzel uyudum. Kocam bir gün sıcak oldu , patırtı çıkarttın diyor:)))
    Uzat bakim yanağını...muck

    YanıtlaSil
  10. bahar ve yazla birlikte kene korkumuz yine hortladı hepimizin.. çocukları korumak ayrıca bir zor ama tam güç mücadeledeyiz :)

    YanıtlaSil
  11. Antalya'da dolmuş maceraları bitmez Nurşen'cim.
    Özellikle yaz aylarında:))

    YanıtlaSil