.

.
.

22 Nisan 2010 Perşembe

KANUN SESİ

Dün akşam harika bir konser izledim. Antalya'daki "Düş Bahçesi Sanat Merkezi"nin organize ettiği bir Göksel Baktagir konseri idi bu. Benim için edebiyatta Füruzan neyse Türk Müziği'nde Göksel Baktagir odur. Kanununun sesini 24 saat dinlesem bıkmam. Böylece en sevdiğim enstrüman ve en sevdiğim virtüoz biraraya gelince konserin tadına doyum olmadı.

Birinci bölümde Göksel Baktagir kanunuyla "Düş Bahçesi"nin koristlerine eşlik etti, birbirinden güzel şarkılar dinledik ki içlerinde Dede Efendi'nin Hicaz makamındaki nakış yörük semaisi "Yine neşe-i muhabbet, dil-i canım etti şeyda" da vardı. Göksel Baktagir bunu çalmaya "Şifa niyetine" diyerek başladı. Bu bölüm hep birlikte söylediğimiz "Eski Dostlar" ve "Ağlama Değmez Hayat" şarkılarıyla sona erdi.

İkinci bölüm Göksel Baktagir ve arkadaşlarına ayrılmıştı. Kanuna gitar, keman ve vurmalı çalgılar eşlik etti, sanatçının eserlerini icra ettiler. "Gül Bahçesi"nden sonra en sevdiğim bestesini "Yalnız Sen"i, hem de kendi yazdığı sözlerle, kendi sesinden dinledik. Böylece bu küçük dev adamın muhteşem çaldığı kanuna, efendiliği ve alçakgönüllü kişiliğine çok da güzel bir sesin eklenmiş olduğunu da öğrendik. Şimdi sizleri gece-gündüz bıkmadan saatlerce dinleyebileceğim "Yalnız Sen" ile başbaşa bırakıyorum. Dinleyin, gerçekten pişman olmazsınız.

Not: Asucuğum, bu şarkıyı dinlerken kulaklarını çınlattım, farkettin mi?

Yalnız Sen

6 yorum:

  1. şimdi ben önce şarkıyı açtım o ufaktan ufaktan çalıyor altta...Kanun sesini ben de çok severim...
    Bir sene Gümüşyaka da yazlıktayız. Orda ilk akşamımız, çevreye yabancı hissediyoruz kendimizi. Birden bir kanun sesi, arka balkonda oturmuş adamcağız, eşi yokmuş, karşısında kızı, koymuş masaya çalıyor. Çok sevdiğim bir yaz mevsimini ve o hüzünlü tabloyu hatırlatır bana kanun ...Artık bir de seni hatırlatack ne güzel...

    Öptüm seni Laylak Dalıcım...

    YanıtlaSil
  2. Niçin bu müziği her dinlediğimde ağlıyorum bilmiyorum. Bilmem neden söz yazmasaydı diyorum bir yandan da sesini merak ediyorum ve seni ölesiye kıskanıyorum.
    Bak sıkıntının sebebi çıktı. Sevinecek
    mişsin.
    Sabah sabah acayip duygulandırdın beni. Sen çok yaşa ve hep mutlu ol Leylak' cım...

    YanıtlaSil
  3. Müziği dinledim çok güzel insana huzur veriyor kanun sesi,alttaki Leylak da harika gözüküyor.Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  4. Dinledim; haklısın!
    Teşekkürler Leylakcığım.
    :))

    YanıtlaSil
  5. Göksel Usta ne güzel demiş ''Şifa niyetine'' gerçekten.

    YanıtlaSil
  6. Yaa ben açamadım şarkıyı:((
    Bi daha deneyeyim.

    YanıtlaSil