.

.
.

21 Nisan 2010 Çarşamba

GÜNÜN SÜRPRİZİ

Şimdi fırından çıktı bu vazodakiler, taze taze, sıcak sıcak. Aklım fikrim yemekte, leylağı bile simit gibi tarif ediyorum ama hakikaten günün sürprizi oldu. Az evvel eşim getirdi bunları ve bir müddet dilimin tutulmasına sebep oldu (dersem inanmayın, bende dil tutulacak göz mü var, dilim dursa elimle kolumla konuşurum). Bu soylu hanımefendiler bizim bahçeden, üç yıl önce dikilen leylak ağaçları bu yıl ilk çiçekleri sundu bize; kökleri, dalları, yaprakları dert görmesin. Verimli bir leylak yılı geçirmekteyim eş-dost sağolsun, aslını bulan aslıyla, bu imkanı olmayan fotoğraflarıyla katkıda bulundular bana, minnettarım. Şimdi siz Yıldırım Gürses'ten leylaklı bir şarkı dinlerken ben gidip yüzümü bunların arasına yapıştırayım. (Keşke yemek mümkün olsa memnuniyetle indirirdim gövdeye)

Leylaklar Dökülüp Güller Ağlasın/Yıldırım Gürses

15 yorum:

  1. Ben de terasımda yetiştirmek istiyorum bu mis kokulu güzelliklerden. Terasta yetiştirilir mi? Bakımı nasıldır? Su ihtiyacı vs?

    YanıtlaSil
  2. İstanbul'un iklimi leylak yetiştirmek için müsait bildiğim kadarıyla. Büyük bir saksıda fidesini alıp dikebilirsiniz sanırım ama çok büyürse bahçeye dikmek gerekebilir, ağaç çünkü bu sonuçta.

    YanıtlaSil
  3. Çok büyürse size yollarım :)

    YanıtlaSil
  4. :) gülümsedim sayende, çok da kıskandım ama hoş bir kıskanma bu belirteyim.

    YanıtlaSil
  5. Bazı yörelerde ''Zarzalak'' denen leylak en sevdiğim çiçeklerdendir.Blogunuzun adınıda o yüzden çok sevmiştim.Tam mevsiminde paylaşmışsınız,teşekkürlerrr..Sevgilerrrrr....

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Çello Kedisi,
    O zaman ben de sana Antalya'dan leylak kokusu yollayayım. Ne yazık ki Antalya iklimi hiç uygun değil leylak yetişmesine. Bunlar da şehir dışındaki yayla iklimli bahçemizden. Ağaçlar çok minikti daha çiçek açacağını düşünmüyordum o yüzden gerçek bir sürpriz oldu görünce.
    Sevgiyle kal...

    YanıtlaSil
  7. Annemin Eli,
    Zarzalak dendiğini hiç duymamıştım inanın, sayenizde yeni birşey öğrendim. Valla öyle leylak delisiyim ki çöpünü bulsam paylaşmak istiyorum.
    Benden de çok sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Kirazzade,
    Memnuniyetle kabul ederim:))))

    YanıtlaSil
  9. Ne kadar güzeller. Hem de sizin bahçenizden. Şİmdi anlaşılıyor neden kendine isim olarak bu çiçeği seçtiğin. Günlerin bu çiçekler kadar güzel olsun.
    Yıldırım Gürses' in o şarkısı benim için pek özeldir

    YanıtlaSil
  10. Asucum,
    o halde o şarkı da senin olsun...
    Evet ya bahçeden toplamış getirdi eşim bugün ve beni şaşırttı, ağaçları dikeli 3 yıl olmuştu ve pek miniktiler, açıp beni sevindirmişler sağolsunlar:)) Solana kadar keyfim sürer valla.
    Sevgiler, konsere gidiyorum birazdan, Göksel Baktagir'in kanununu dinleyeceğim, süpper...

    YanıtlaSil
  11. mmm.. burnuma kadar geldi mis kokusu :) rengi de eşsiz benzersiz, ne şahane bir çiçek şu leylak :) ve ne şahane böyle ince, düşünceli bir kocaya sahip olmak :)

    YanıtlaSil
  12. Her sabah, yatak odamın penceresini açtığımda karşımda hemen bir iki metre mesafemdeki Leylak Ağacına bakıp( evet vet bir ağaç kadar) günaydın Leylak Dalıcım diyorum. ...

    YanıtlaSil
  13. Sevgili İpek,
    Gerçekten benim için bütün çiçekler bir yana leylak bir yana dır ama ne yazık ki mevsimi kısa. Ne yapalım kocanın mevsimi uzun olsun:)))))

    YanıtlaSil
  14. Lalecim,
    Benden de sana Günaydııııııııııın:)))

    YanıtlaSil