.

.
.

13 Kasım 2009 Cuma

BİR BALE: EVA


Geçen hafta sonundan beri sanatsal faaliyetleri takip konusunda tavan yaptım üstelik daha bitmedi. Ankara'da pek fırsatım olmadığı için hazır buradayken gidebileceğim kadar çok etkinliğe katılıyorum. Başlangıçta izlediğim tiyatro fiyasko olsa da devamı fena gelmedi. Bu akşam bir bale gösterisi izledim Antalya Devlet Opera ve Balesi Sahnesi'nde, koreografisini Robert North'un, müziklerini Howard Blake'in yaptığı "EVA" adlı baleyi. Prömiyeri Pazartesi günü yapılmıştı, bugünkü de gala gösterisiydi. Modern bale tekniğiyle sahneye konmuş balenin konusu da çağdaş yaşamdan alınmıştı ve Eva adındaki bir kadının çocukluktan ölümüne kadar yaşamını ve ölümden sonrasını anlatıyordu. Birinci perde çok renkli ve çok hareketliydi. Eva'nın ailesi, yetişmesi, ilk aşkı, evliliği, kocasının ona en yakın arkadaşıyla ihaneti, onu terkedişi, eski sevgilisine dönüşü, kendi ayakları üstünde durmayı öğrenişi, kariyer sahibi oluşu müzik ve beden dili aracılığıyla çok güzel anlatılmıştı. İkinci perdede ise Eva'nın ölümü ve ölümden sonrası konu ediliyordu. Bu perdede balenin yanı sıra koro da yer almış ve orkestraya insan sesi de ilave edilmişti. Hasılı görsel ve işitsel bir şölen izledik. Eva rolünde Derya Özbakır'ın performansı çok da iyiydi. Antalyalı bloggerlere hararetle öneririm.

Etkinlikler devam edecek, beni izleyin...

3 yorum:

  1. çok güzel
    biz de etkinlikleri senden takip ederiz
    iyi haftasonları diliyorum

    YanıtlaSil
  2. Konu güzel. Bir de dans, ilaveten müzik, çok güzel.
    Bale gösterisi hiç izlemedim. Opera, operet bir kaç tane o kadar. Güya İstanbul' da yaşıyorum.
    Sayende izlemiş gibi oldum. Gitmeye ve anlatmaya devam et canım. Sevap işliyorsun...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Maviannecim,
    Klavyem yettiğince anlatmaya çalışırım, bu ara gerçekten yoğun etkinlik takibindeyim. Benden de sana iyi hafta sonları...

    Asucum.
    Seni çok iyi anlıyorum. İşi zorlaştıran İstanbul'da yaşamak zaten. Ankara'da ben de yapamıyorum bunların çoğunu. Küçük bir büyükşehirde yaşamanın avantajları bunlar. Antalya gerçekten son yıllarda sosyal bir şehir, bu türden etkinlikler çok oluyor ve ulaşması kolay. Mesela ben dün eve biraz uzakça da olsa yürünebilir mesafedeki tiyatroya tek başıma gittim, orada arkadaşlarla buluştum ve dönüşte birlikte geldik. Eşim pek iştirak etmez bana bu tür etkinliklerde. Ankara ya da İstanbul'da bunu yapmam zor ama burada kolay oluyor. O yüzden ay sonuna kadar ne izlesem, ne görsem kar diyorum.
    Sevgiyle...

    YanıtlaSil