.

.
.

19 Eylül 2009 Cumartesi

İYİ BAYRAMLAR


Annelerce en kuytu köşeye saklansa da bulunan süslü şekerlikteki şekerler, babanın bayram namazından dönerken getirdiği renkli balonlar, oruçlu günlerden sonra hep birlikte yapılan sabah kahvaltıları, kapısındaki kuyrukta uzun süre beklenerek doldurulan Eyüp Sabri Tuncer kolonyaları, konukların getirdiği karton kutulu, altı bir sıra lokum dizili, hiç açılmayıp başka bir konukluğa götürülen hediyelik şeker paketleri, çikolatinle birlikte minicik, ayaklı kadehlerde ikram edilen, parlak renklerine imrenilen ama içilemeyen likörler, ev yapımı baklavalar, mendil arasında verilen harçlıklar, hediyeler, bahşiş almaya gelen davulcular, posta kutusuna atılmayıp bayramlaşmak için postacının bizzat kapıya getirdiği, heyecanla açılıp koleksiyona eklenen tebrik kartları, Bayram Gazeteleri, çaylar, köpüklü kahveler, "Biraz daha otursaydınız" ısrarlarına "Bayram gezmesi, badem ezmesi" diyerek atılan kahkahalar, yeni giysiler, el öpmeler, sırt sıvazlamalar...

"Arife suyuyla yıkanırsan büyürsün" derdi annem. Büyüdüm. Bayramların da eski tadı kalmadı, adı "Şeker" bile olsa. Yine de bu bayram kendimiz ve insanlık için iyi dileklerimizin gerçekleşmesine vesile olsun.

Kutlu olsun...

12 yorum:

  1. Çukulata kesekağıdı dolu bir biçimde her sefer başka gizli bir yere saklanır. Genellikle hayli yüksek bir yere.(Kitaplığın en üst rafında kitapların arkası gibi) Biz yine arar sandalye üzerine çıkar bulup yarıya indirirdik. Bir de küçük kadehlerdeki meyve (en çok da nane) likörleri. Arife suyu efsanesi. :)))
    Mutlu Bayramlar Leylak'cığım. Tüm sevdiklerinle birlikte.

    YanıtlaSil
  2. İyi bayramlar.Ne güzel bayramlaştık biz böyle.Cıvıl cıvıl bloger sayfaları,mutlu mutlu insancıklar :D
    Güzel bir haftasonu ve şekerli bir bayram dilerim.Öpüldün....

    YanıtlaSil
  3. Anlattıklarının hepsi bizim evde de aynen tekrarlanırdı.Çikolata kaynağını keşif, ellerinde şeker torbalarıyla kapıya gelen çocuklara verilmek üzere antrede hazır bulundurulan şekerlik,daha hiç misafir gelmeden elde açılarak yapılan baklava tepsisinin başına geçip şu dilim daha güzel hımm bu da iyiymiş diyerek tepsiyi kuşa çevirmek.Hele de o minicik kadehlerle çikolata eşliğinde sunulan likörler...


    Sevdiklerinle çok güzel bayramlar geçirmen dileklerimle

    Sevgiler canım

    YanıtlaSil
  4. Siz güzel taraflarını çok tatlı anlatmışsınız.Ben tembel ve uykucu oldum hep.Bayramların bir tek erkenden kalkıp giyinme faslını sevmemişimdir hiç.Yeni elbiselerim,ayakkabılarım hiç eksik olmamıştır ama en tatlı olan hep uyku olmuştur.Ben canım istediği zaman uyanmalı ağır aksak kafamdaki plana göre hazırlanmalıyım ve tam ben hazırken gelmeli misafirler,şekerci çocuklar.Hiç böyle oluyor mu? Tabii ki hiç olamıyor.)))Annem öğretmendi bu nedenle resmi bayramlardan da yırtamazdım.Tövbe tövbe hâlâ sevmem bayram sabahlarını.Kapı çalacak diye ödüm patlar.Anneciğim bıkardı ''haydi uyan artık''demekten.

    YanıtlaSil
  5. Bu arada ES-KoO kolonya şişesine bayıldım.

    YanıtlaSil
  6. Canım harika tanımlamışsın. Ellerine sağlık. Sana ve herkese sağlıklı mutlu bayramlar

    YanıtlaSil
  7. Bütün evi tralan eder yine de bulşurduk o şekerleri.
    Ne güzel çocuklardık biz.
    Bayramın kutlu olsun Nurşen'ciğim.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  8. ben de küçükken elime değilde başıma dökülen
    80 derece Tariş limon kolonyasını unutamam.
    İyi bayramlar hem leylak dalına hemde bu yorumları okuyanlara.....

    YanıtlaSil
  9. Bizde ailecek arife suyunda yumuşayıverdik az önce:)

    İyi bayramlar:)

    Güzellikler sizin olsun efendim:)

    YanıtlaSil
  10. Bol gülücüklü bir bayram olsun, sevdiklerinizle birlikte...
    :)))

    YanıtlaSil
  11. tüm yazdıkların ne kadar özlem dolu,
    ne kadar burun titreten cinsi bir bilsen leylağım :((((
    ama şimdi yaşadığımız tüm bayramların şen olması dileklerimle..
    sevgiler, güzel bayramlar canım.....

    YanıtlaSil
  12. seviyorum bayram sabahlarını, hala gözümü kapatınca burnuma beyaz zambak kolonyasının kokusu geliyor. Fakat bu bayram aynı eski bayramlar gibi geçirdik biz. Çok güzel oldu. Sevgilerimle.

    nice sağlıklı mutlu bayramlara

    YanıtlaSil