.

.
.

22 Eylül 2009 Salı

BAYRAM RAPORU


Arife günü başlayan kırıklık ve öksürüğe günün yorgunluğu da eklenince eni konu hasta oldum bayramda, hala da iyileşmiş sayılmam. İlk defa aile büyükleri olmadan bayram geçirdik, böylece aile büyüğü biz olduk. Birinci gün akşama doğru kızkardeş, kendini "Şıpaydıymen" sanan minik yiğen ve enişte geldiler. Bayramlaşıp yemeği birlikte yedik.

İkinci gün pijamalarımı bile üstümden çıkarmadan, hönk hönk öksürerek antibiyotik, ağrı kesici ve ıhlamur eşliğinde gün boyu kirpiden zerafet dersleri aldım. Geceyarısı kitap bitmişti ama öksürük devam ediyordu.

Bu sabah uyandığımda da öksürüğüm refakatini sürdürüyordu. "Kirpinin Zerafeti" bittiği için elime Hayyam'ın rübailerini aldım keyfimi yerine getirsin diye. Birkaç dörtlük okumuştum ki telefon çaldı, kuzenimin kayınvalidesi vefat etmiş. Hayyam'ı şarap şişesiyle başbaşa bırakıp düştük yollara. Taziye ziyaretinden az önce döndük. Tatsız bir bayramdı; misafirsiz, bayram ziyaretsiz, hastalıklı ve kaybedilen hayli yaşlı da olsa ölümlü. Daha iyilerini yaşamıştık, daha kötülerinden Tanrı korusun.

Ha, bu arada itiraf edeyim, fotoğrafta görülen Rocco'nun misket limonlu ve naneli yumuşak şekerlerinin hepsini ben yedim. Bu bayramın tek güzel şeyi oydu...

12 yorum:

  1. Çok Çok geçmiş olsun canım.
    Herşeye rağmen iyileşmeni ve bütün olumsuzlukları geride bıraktığın bir gün diliyorum sana..

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Çok çok geçmiş olsun. Keyifsiz bir bayram olmuş.
    Bloğumdaki yorumlarınıza cevap vermek imkanım olmadı kaçgün boyunca, TTN bugün biraz daha yumuşak davranıyor sanki, bir saattir istediğim bloğa hatta kendiminkine bile girebildim.
    Son yorumunda yazdığın gibi bana seslsnişin çok hoşuma gitti. Zaten hn.sözcüğü beni biraz geriyor,şurada dediğin gibi gönül dostluğu kurduk, güzellikleri paylaşacağız,eleştirilere açık olacağız.
    Şu son günlerde sesimizi duyuramamak çok zor geldi bana ve anladım ki bağlanmışım ben bu dostluğa ve çok özlemişim sizleri.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Çooookkkk geçmiş olsun,başınız sağolsun.Afiyet olsun:)))))Zehr@

    YanıtlaSil
  4. Canım arkadaşım, geçmiş olsun.

    Yorumunu okuduktan sonra şu ana kadar nasıl olduğunu merak ettim durdum. Neyse ki bir öksürük kalmış.Tatsız ama en kısa zamanda inşallah o da geçer. Pek hoş bir bayram olmamış gerçekten. Başın sağ olsun, en kötü bayramın bu olsun diyelim.
    Bu arada çok şeker yiyip mideni bozma.
    Sevgiler, iyi uykular...

    YanıtlaSil
  5. geçmiş olsun , başınız sağolsun. Ben de bu bayram şeker çikolata çanağı önünden ayrılmadım. Sevgiler size

    YanıtlaSil
  6. Geçmiş olsun. Nedense bu bayram bizede bayram gibi gelmedi. Normalde kayınvalidemin evine öğleden önce başlardı kutlama ziyaretleri saat 15,30 da evden çıktığımızda hala gelen giden yoktu. Bayramı Anneme Didim'e gidince anladık. Gelenden gidenden başımız döndü.Allahtan hava güzeldide gelenler hep varendada oturdular. Ve son gidenden sonra yakalanamdan evden deniz kıyısına zor attık kendimizi :).
    Tekrar geçmiş olsun, sağlık sıhhat ve ağız tadınızın, tadımzın yerine gelmesi dileğimle.

    YanıtlaSil
  7. Amin başınız sağolsun ablası :(
    Geçmiş bayramın kutlu olsun canım, dün döndük tatilden şimdilik sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Çok geçmiş olsun. İyi dinlenmek lazım ki yapışıp kalmasın öksürük. Deli eder adamı, gece uyutmaz sinir bozucu şey :)

    YanıtlaSil
  9. başınız sağolsun ve size de geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  10. Leylak Dalımcığım, çok geçmiş olsun. Nice daha iyi bayramlara. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  11. Leylak ablacımmm,geçmiş olsun :D
    Bu arada kendime ikinci el kitap siparişi verecğim.Mutlaka oku dediğin kitap ismi alabilir miyim??????

    YanıtlaSil
  12. çok geçmiş olsun.bir an önce iyileşmeniz dileğiyle

    YanıtlaSil