.

.
.

31 Ağustos 2009 Pazartesi

FOÇA KEDİLERİ

Sevgili Mavi Balon geçenlerde yazdığım kedili öyküyü sevmiş olacak ki benden yeni bir öykü istemiş. Ben de İzmir'li arkadaşıma İzmir dolaylarından birşeyler kurgulayayım dedim yine o civarda çektiğim kedi fotoğraflarıyla.


Burası güzel ülkemin cennet köşelerinden biri, Eski Foça. Görür görmez tutulduğum, ışıltılı mavi denizine, taş evlerine, doyumsuz manzarasına hayran kaldığım bu beldeyi kediler de benim kadar beğenmiş olacak ki her sokakta onlarcası çıktı karşıma.



Yoluma ilk çıkan bu mahzun gözlü güzel oldu. Mahmurluğundan akşamdan kalma olduğu belliydi. Sonuncu sigarayı içtikten sonra paketi buruşturup atmış, olduğu yere kıvrılıvermişti. Ne kadar dağıtmış olursa olsun asil bir havası vardı. Soruşturduğumda yanılmadığımı anladım. Kendisi, bir veliaht veremediği için Kediler Şahı tarafından saraydan kovulmuş sabık prenses Süreyya idi. Yaşadığı üzüntü ve hayal kırıklığını atmak için dünyanın dört bir yanını dolaşırken yolu Foça'ya düşmüş, bir süredir burada yaşıyormuş. Daha doğrusu geceleri eğlencenin doruğuna çıkıp sabahları da denk geldiği yerde sızıyormuş.



Süreyya'nın yanından ayrıldıktan sonra girdiğim bir sokakta önümden hızlıca geçip çalıların arasına girerek kendini gizleyen rengarenk giysili afeti bir yerden gözüm ısırıyordu. Uzun süre düşündükten ve civarda yaşayanlara da teyit ettirdikten sonra anladım ki ünlü film yıldızı Mırnavcan Mırıldar'mış. Paparazzilerden ve halkın ilgisinden uzak sakin bir tatil için pek ortalarda görünmemeye çalışıyormuş.



Burası hayli tanınmış bir antikacı. Şehrin kalburüstü sakinleri sık sık ziyaret ediyor Asude Hanım'ın antikacı dükkanını, kâh alışveriş, kâh sohbet için. Bir çeşit sanat galerisi görevi üstlenmiş bu mekan, sık sık sergiler de açılıyor. Asude Hanım aslında aileden zengin, bu işi zevk için yapıyor, canı sıkıldı mı asıyor kilidi kapıya keyfine bakıyor, fotoğrafta da istirahat anında görülüyor zaten. Zenginliğinin yanısıra en belirgin özelliği fanatik Beşiktaşlılık olan Asude Hanım giysilerinde de siyah-beyazı tercih ediyor.



Yörede en az Asude Hanım kadar tanınmış bir diğer şahsiyet ise Tekirhan Bey. Çapkın, bohem, serseri ruhlu ama cazip. Dişi kedilerin gözdesi. O da bir mirasyedi, hayatı boyunca çalışmayıp hazır yemiş. Servetinin ne zaman tükeneceği merak konusu. Gecelerini sabahlara kadar içip eğlenerek, gündüzlerini ise kahvede oyun oynayarak geçiriyormuş. Sahip olduğu tekne limanda demirli, ara sıra denize açılıp uzun süre geri dönmediği söyleniyor.



Kuzeyli manken Dagmar. Soğuk, mesafeli ama çok güzel. Bir defile için geldiği Foça'da palabıyıklı bir balıkçı kediye aşık olmuş. Yüreğinin sesini dinleyip ülkesine dönmemiş. Balıkçı ile evlenip kendi modaevini açmış. Tasarımlarını kendi yaptığı kreasyonları çok tutuluyormuş. İlginç bir özelliği var Dagmar'ın; kuzeyli ve soğuğa alışkın olmasına rağmen kuyruğu çok üşüyor. Bu yüzden kaplan postu kürkünü kuyruğundan hiç eksik etmiyor.



Güzel Foça'dan kedi öyküleri izlediniz. Evet sevgili blogcu dostlarım, benim absürd öykülerime tahammül ettiğiniz için yukarıdaki asma yaprağına düşmüş gelinciği sizlere yolluyorum, hepinize sevgiler...



MUTLULUK KÜÇÜK AYRINTILARDA GİZLİDİR

Bugünü farklı kılan hoşluk: Kitabımın arasına yerleşen Snoopy'li ayraç.



9 yorum:

  1. Selam,
    Bir koşu buraya geldim. Çünkü sokak kedisi deyince akan sular durur benim için.Kişiliklerine kişilik kattığınız beş kediye eş değerde ve fazlası bizde var.
    Süreyya} İncesaz
    Mırnavcan}Züleyha
    Asude Hn.}Maymun
    Tekirhan By.} Tekir(Kalça kemiği bir taş veya tekme ile kırılmış halde bulup, protez taktırdık)
    Dagmar} Koton

    Bizdeki karşılıklarını bir çırpıda yazdığım bu dünya tatlılarını bir gün benim blogumda da görebilirsiniz.
    Gelinciği seve seve aldım, kabul ettim.

    Sağlık ve huzur dileklerimle.

    YanıtlaSil
  2. Ay bir yandan gülüp bir yandan yazmaya çalışıyorum. Nerden bulup nasıl yakıştırıyor cuk oturtuyorsun metinleri resimlere. Bence sen sürekli kedi resimleri çek ve buna devam et. Hatta kediyle sınırlı da kalma bence.Mükemmmellldi. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Bizim evimizin civarında da pek çok kedi var ama
    bende onları böyle tatlı tatlı anlatacak kâbiliyet yok.Kedi sever biri olarak(Bu sevgi Ankara'dan arabanın bağajını kalitali kum ve yemle doldurup Marmarise getirecek derecededir)
    ilgiyle takip ediyorum.Devam ederseniz ben de sevinirim.

    YanıtlaSil
  4. Merhaba,
    Çok ama çokkk teşekkür ederim. O kadar güzel yazmışsınız ki bayıldım. Bana hediye olarak kabul ediyorum. Ne desem bilmiyorum çok sağolun.
    Bende size bir hediye veriyorum sayfamda görebilirsiniz.
    iyi akşamlar dileğimle.

    YanıtlaSil
  5. Ne güzel anlatmışsın Nurşen'ciğim yine:)
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  6. :)) İyi ki yazıyorsunuz hocam..
    Yavaş yavaş bir romana başlayın siz,gözlemleriniz ve bunları ifade edişiniz bir çok yazardan daha güzel:)) Sevgilerimle Zehr@

    YanıtlaSil
  7. Arkadaşım sen önce bir kedi öyküleri kitabı yazmaya başla vallahi,çok güzel kurguluyorsun. Hem kediseverler, hem de çocuklar için olabilir. Yalnız bu öykücülük en sonunda seni bir kedi sahibi yapabilir... Düşünüp bulan, arayıp çeken, bulduklarını aktarıp yazan yüreğine, ellerine, gözlerine sağlık... Öpüyorum :)

    YanıtlaSil
  8. Foça Kedileri fotoğraf yarışması var yerel bir sitede resimlerinizi oraya gönderseniz kesin derece alır
    web adresi www.fokaifm.com

    YanıtlaSil
  9. Tamam tamam, aldım ben mesajı: Foça'ya da gidilecek birgün :)

    YanıtlaSil