.

.
.

30 Aralık 2022 Cuma

BİR YILIN SON GÜNLERİ* / 30 ARALIK

Yolladığım kartlar kara delikte kayboldu diye düşünüyorum, PTT seni neylemeli. Sadece ikisinden geri dönüş aldım, biri ertesi gün ulaştı zaten, diğerini de çocuklara yollamıştım, aile torpiliyle gitti sanırım.  

Yılın son haftası aleni kıyak yaptı, hava Aralık ayına yakışmayacak kadar güneşli ve sıcaktı, öyle ki dün arkadaşla buluştuğumuz cafede güneşin yakıcılığından iç bölüme geçerek kurtulduk. Havanın güzelliğiyle birlikte epeydir görüşemediğim dostlarla da yılsonu buluşmaları gerçekleştirdim. 

2022 pandemi sıkıntısıyla geçirdiğimiz iki yılı düşünürsek nisbeten rahatlayıp özgürlüğümüze kavuştuğumuz bir yıl oldu. Yıla kolumdaki kas yırtığı ve geceleri uyutmayan ağrılarla başladım, her yıl gelenek haline gelen MR, Fizik tedavi seansları bu yıl da eksikliğini göstermese de sonuçları tatsız olmadı en azından. Hatta carpal tunnel sendrom amaçlı fizik tedavi seanslarım uzun yürüyüşler ve tombik fizyoterapistimin sempatikliğiyle birleşince eğlenceli bile oldu. Kocam Bey'in göz boşluğuna düşen katarakt lensinin çıkarılma ve yenilenme ameliyatı, kontrolleri, damlaları bir süre yorsa da toparlandı, geçti, gitti. Üç yıl boyunca sıkı sıkı korunduktan sonra ailecek sırayla Covid olmamız da hoş oldu doğrusu, neyse ki hafif atlattık. Bu yılı da hasarsız, kayıpsız geçirdik şükür diyelim. 

Ocak sonu doğum günümle başlayan arkadaş buluşmaları baharla birlikte artış gösterdi. Aylardır görüşemediğim dostlarla-kimi zaman şehir dışından gelenlerle-kavuştuk, özlem giderdik. Yaz aylarını çocuklarla, Umut'la, kız kardeşle geçirdik, Ankara'nın sokaklarını, müzelerini, kafelerini, parklarını turladık. Gözümü karartıp 3 yıl süren toplu taşıma orucumu bozdum, YHT ile günübirlik bir Eskişehir turu bile yaptım. 

Çok kitap okudum, sinemaya gidemesem de çok film izledim, bol bol yazdım, yürüyüş yaptım. Pandeminin unutturduğu keyiflere yavaş yavaş geri dönmeye başladım. 

Şimdi yılın sonuna 1,5 gün kala tek dileğim sağlık her zamanki gibi, o yerinde olursa elbet gerisini hallederiz. Hepinize gönlünüzde olanın gerçekleşmesi dileğiyle sevgiler yollarken bu yazıyı başlıktaki şiirin sahibi Murathan Mungan'ın dizeleriyle bitireyim:

"..............
Aranıp duruyorum adresini yitirdiğim insanları
Vitrin camlarına yansıyan yüzlerde
Bilmiyorum kalmış mıdır adresini yüzlerinde taşıyan insanlar 
Hâlâ bir umut var mıdır
Çıkmaz bir sokağa benzeyen bu avare avunması vitrinlerde"


12 yorum:

  1. Merhabalar.
    Yılbaşı kutlama tebrik kartları ile ilgili bloggerde ama hangi blog olduğunu hatırlayamadığım bir yorum paylaşmıştım. Efendim PTT eski PTT değil, maalesef. Ben de bundan 5-6 yıl önce gönderdiğim yılbaşı kartlarından çoğu adresine ulaştırılmadı, geri de dönmedi, hani adres, adreste bulunamadı falan ibaresiyle. Dağıtıcı gelişigüzel atıyor bir yerlere. Ben bunu bizzat yaşadım ve şahidim.

    Sizin yerine ulaşmayan tebrik kartlarınız da aynı akıbete uğramış olmalı. Bunun başka türlü bir açıklaması yok. Yerine ulaşmayan gönderi, geri gönderenin adresine iade olması gerekiyor. Ancak taahhütlü gönderi yaparsanız, o zaman şaşmıyor; ya adrese teslim oluyor, ya da gerekçesiyle gönderilen adrese iade ediliyor.

    Yeni yılınızı kutlar; sağlık, huzur ve mutluluklar dilerim.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Recep Bey, evet bana yazmıştınız tebrik kartları ve PTT yorumunu, bilerek yolladım aslında, ya tutarsa hesabı, bakalım. Ben de sizin yeni yılınızı kutluyor, sağlık ve huzur diliyorum...

      Sil
  2. yaaa ben de aynı pofff durumundayım öğretmenim, ne benim yılbaşı kartlarım ulaştı (sadece elektraya ve köşenin delisine ulaştı) ne de sizinki bana geldi...PTT'yi kullanmaya kullanmaya küstürmüşüz anlaşılan :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayol biz PTT'ye küselim, ben her sene kullanırım her sene aynı terane, cılkı çıktı her kurumun.

      Sil
  3. ay bir de mutlu yıllar :)

    YanıtlaSil
  4. Canım Leylâkçığım! Adresi hep güneşli bir sokağa çıkan hanımcığım!
    Bu sene seni Eskişehir'de görmek şansını kaçırmış olmak bana bir rockstar'ın Türkiye konserini kaçırmış olmakla eş hissiyatlar verdi, şimdi burada sen "yılın tortusu" bazında yazınca bir defa daha pişman oldum.. Ama bu sene diyorum.. bu sene!
    Bu seneyi de ayıpsız ve kayıpsız kapıyoruz gerçekten çok şükür, sana ve sevdiklerine sağlık ve mutluluklarla dolu bir 2023 diliyorum. Allah seni bildiği gibi yapsın PTT diye de ekliyorum (zira bu sene ulaşsın diye Türkiye'den attığım kartların hiçbirinden haber yok)..... Olsun kartlar olmasa da kalpler bir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birbirinden habersiz yorumcular olarak güneşlediniz ya beni içiniz hep aydınlık olsun :) Bu yaz mutlaka diyelim mi, belki Eskişehir, belki Ankara, belki Antalya. O kadar uzun zamandır ayağımı kapıdan çıkarmadım ki günübirlik Eskişehir bile yılın tortusu oldu.
      Ah PTT ah! Yine de Allahtan ümit kesilmez diyorum, önümüzdeki yıla kadar yolu var, bekleyelim bakalım, kartlar iyice karta kaçınca gelir belki :) Kalplerimiz her zaman bir...

      Sil
  5. Mutlu bir yıl dilerim Leylak Ablacığım <3 kendim için 2023'te seni daha çok görebilmeyi diliyorum :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim, aynı dileklerle mutlu yıllar diyorum ben de :)

      Sil
  6. İsimden mütevellit midir yoksa ikamet yeri Antalya olduğundan mı bilmem ama sizin bloğa gelince bir güneş de benüm yüzüme vuruyor sanki. :)
    Bu yıl sizden bolca ilham aldım. Kitap seçimlerinde de etkiniz oldu önerdiğiniz kitapları inceledim bir kısmını aldım. :) Aytmatov sevgimi körükleyen de siz oldunuz, ben bir kaç kısa kitapla belki de kıyısından geçip gidecekken çok güzel kitaplar önerdiniz. Ayfer Tunç'u da sizin Suzan Defter yazınız sayesinde keşfettim.
    Arkadaşlarla buluşmalar içinde sizden ilham aldım ve kimi ne vakit nerde boş bulduysam görüştüm. Çok da keyifli oldu. Bu yıl bakalım sizden neler öğreneceğim, ilham alacağım.
    Musmutlu bir yıl diliyorum size. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beni ne kadar mutlu eden bir yorum bu, katkım olduysa çok sevinirim. Hele bloguma güneşli dediniz ya bir güneş de benim yüzüme vurdu, sağolun varolun. Sağlıkla ve huzurla geçsin 2023, hepimiz için...

      Sil