.

.
.

26 Ekim 2021 Salı

DİZ ÜSSÜ ALFA ANTALYA'DAN BİLDİRİYORUM / YILDIZ TARİHİ 26 EKİM

Hafta sonu inceden inceden hatırımı soran diş ağrısına daha fazla dayanamadım. Atakule ilk açıldığında bodrum katta Dreamland vardı, ben o yaşı geçmiştim ama oğlumu sık sık götürürdük. Orada böyle deliklerden fırlayan kafalar vardı, tokmakla vurup deliğe geri sokardınız. Yanlış hatırlamıyorsam Turgut Özal'ın bir fotoğrafı vardı, o kafalara tokmakla vururken, eğlence merkezi açılışında gazetelerde çıkmıştı. Netekim buldum, buyrun 😀:

 


İşte ben de yerinden fırlayan dolgunun kafasına tokmağı vurup oturtmuştum gerisingeri, bir yaz idare etti ses çıkarmadan ama son günlerde su koyuverdi. Baktım olacağı yok, daha fazla sallarsam başıma dert açacağım, aradım bin yıllık diş hekimimi, dün sabah için randevuyu aldım. Neredeyse 20 gündür evden çıkmamıştım, biraz şaşırdım tabii, "Burası neresi?", "Ben kimim?" falan diye sabukladım 😁 Merdiveni iyi kötü indim, muayenehane de yakın sorun olmadı, kafamdaki sıkıntı o alçak tabureye nasıl oturup galoşları giyeceğimdi. Ben gitmeyeli tabure yükselmemiş haliyle, mecburen oturdum, çok da zorlanmadan giydim galoşları, valla sevindim. Yeni yürüyen bebelerin attıkları her adıma sevinmesi gibi. Haliyle kalkarken biraz canım yandı ama olur o kadar. Bekletmeden aldı beni doktor. Tüm doktorlardan ödüm kopar ama diş hekimi kadar rahat gittiğim sağlık kurumu yoktur. Bu kadar uzatmaktaki sebebim pandemi haliyle. Geçen yıl korktuğum ne varsa bu yıl başıma geldi. Önce Antalya'daki diz tedavileri, ardından ameliyat, babamın hastane durumları, takiben fizik tedavi, yetmedi kocanın katarakt ameliyatı derken dişçi koltuğuyla final yaptık diye ummaktayım. Neyse işlem uzun sürmedi, diş tornalandı, yeni dolgu yapıldı ve attım kapağı eve. Galoşları çıkarmayı unutmadım tabii ki 😀

Gelelim bugüne, aşı yaptırmalara doyamadım sevgili dostlar. Alışkanlık yaptı, rüyalarımda "Aşıı, aşıı" diye sayıklar hale geldim, "aşı karşıtlarının yaptırmadığı tüm aşıları bana yapın" deme aşamasındaydım ki imdadıma e-nabız yetişti. Baktım grip aşısı tanımlanmış, ben bir sevin, bir sevin 😋 Hemen aile hekimciğime telefon açtım, dizlerimden haberdar kendisi, sağolsun reçetemi yazıverdi. Sonra dedim kocaya, "sensiz aşı yaptırmak içime sinmez, anca beraber, kanca beraber, aşı da beraber". Adam "Delidir, ne yapsa yeridir" diye düşünüp "Peki" demek zorunda kaldı. Bugünü Grip Aşısı Günü ilan ettik. Attaya gidecek çocuklar gibi sevindim. Üç kere kostüm değiştirdim, gözlerimi bile boyadım ve hatta oje sürdüm. En sevdiğim küpelerimi taktım, tey tey tey. Gören de baloya gittiğimi sanacak, aşı ayol aşı. Sokağa çıkmayı nasıl özlediysem artık. 

Şaka bir yana aşılandık, grip bizden korksun artık. Aklımda zatürre aşısı da var, geçen yıl bulup olamamıştım, bu yıl ya kısmet, ele geçirirsem onu da ekleyeceğim koleksiyona 😃

Bugün güzel bir gündü, aşı bahane, esasen kapımı çalan çiçekçiden geldi sürpriz. Sevgili blog arkadaşlarımdan birinin çiçeğiyle dibe vuran ruh halim birdenbire yüzeye çıktı. Sağolsun varolsun, iyi ki varlar dostlar, çiçekler kadar güzel olsun her gününüz...

15 yorum:

  1. Sana grip aşısı sırası geldiyse, bana da çıkar yakında eksik kalmayayım, bari. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çıkar yakında, ben reçeteyi yazdırdım, aşıyı arkadaşımın eczacı kızı yapıverdi, kolay oldu. Bulabilirse zatürre de yaptırıcam ama bakalım. Geçen yıl bulamamıştım.

      Sil
  2. geçmiş olsun ve şifa olsun öğretmenim :) zatürre aşısı da bugün yarın çıkar e-nabızdan sanırım, takipte kalın.
    diş doktorundan ödüm kopardı, son ana kadar gitmemek için ayak direrdim. 15 yıl önce dünya tatlısı bir hekim buldum kendime, diş hekimi fobimi normal bir "hoşlanmama" kıvamına indirmeyi başardı :) bu yüzden artık dişim sızladığı zaman sadece içim bir hop ediyor ama tıpış tıpış gidecek cesareti bulabiliyorum :)
    çiçekler gününüzü renklendirmiş, ne güzel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla renklendirmenin ötesine geçti Şulecim, ince ve şahane bir sürprizdi, tekrar teşekkürler. Kendime çok şaşıyorum, her türlü doktora giderken ayağım geri geri gider, gerilirim, endişe ederim. Ama sözkonusu dişçiyse sadece üşenir ve kızarım. Zira dişlerim çok sık problem çıkarır ve bu da keseyi hafifletip zaman kaybı yaratır. Yoksa gider yatar ve gık demeden oydurur,doldurur, yerine göre çektiririm. Acaip bir insanım :)) Bakalım bulunacak mı zatürre aşısı. Yalnız bıktık gerçekten aşıdan, bakma yukarda yazdıklarıma :)

      Sil
  3. Geçmiş olsun ve yarasın aşı. Bu yazı beni sevindirdi ayrıca, sanki, okuduklarımı yanlış anlamdıysam diz sağlığında olumlu gelişmeler var:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, umarım işe yarar. Evet, hala ağrılı olsam, bazı hareketleri zor yapsam da eskiye kıyasla daha aktifim. Çok yorulmamak kaydıyla evde ufak tefek işleri yapabiliyorum, giderek daha iyi olmayı umuyorum. Bugün aşı için çıktığımda birkaç arkadaşla da görüştüm, moralim yükseldi. Çok sevgiler...

      Sil
  4. Geçmiş olsun :) Bizde de sanırım bir aya çocuklara corona aşısı başlıyormuş, heyecanlıyız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım, sizlere de şimdiden şifa olsun, çocukların yanına hiçbir kötü şey uğramasın. Sevgiler...

      Sil
  5. Giyinip süslenip baloya - pardon dişçiye gitmeniz çok iyi olmuş :) Aşı koleksiyonunuz da hayırlı olsun diyeyim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, ah ne yapayım, başka bir yere gitme şansım olmayınca hevesimi aldım :))))

      Sil
  6. :) Geçmiş olsun, yazının bayram tadında bir havası var. Bir bu kadar saha olsa sıkılmadan okurdum. İyileşmenize de çok sevindim, çok daha iyi olursunuz inşaallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolun, ben de daha iyi olacağımı umuyorum. Zira hiç belli olmuyor, bugün oh iyiyim derken ertesi gün su koyuveriyor dizler. Biraz daha zamana ihtiyacım var ama bugüne şükür en azından başkalarının yardımına ihtiyacım kalmadı ağır işler dışında.

      Sil
  7. Ha ha :) Bu kafalarına vurulanlar kurbağaydı ve İstanbul'da ilk AVM sayılan Galeria'nın içindeki eğlence merkezinde karşılaşıp epey bir dövmüştüm :)
    Dişçi için geçmiş olsun örtmenim.Benim de var ağzımda ufak tefek işler pandemiden ertelediğim. Diş işleri en açık gidilen yer ya ağız burun açısından bu pandemide, epey ihmal ettim. dur bakalım.
    Aşı için de antikorun bol olsun.

    YanıtlaSil
  8. Kurbağa mıydı, orasını unutmuşum :)) ama çok zevkliydi di mi, onlara vururken akıldan neler geçiyor tabii :)
    Valla ben de o nedenle ihmal ettim dişleri ama az daha gitmesem iş kanal tedaviye dönecekti ki o daha berbat olacaktı. Çok eski dişçim, temizliğine güvenirim, o yüzden Antalyaya dönmeyi bekledim.
    Hepimizin antikoru bol olsun, bu dönemde en önemli ihtiyaç :)

    YanıtlaSil