.

.
.

9 Mayıs 2016 Pazartesi

ÇELINÇ 28 VE BALE

Çelınç bitti biter, bugün 28. sorudayız ve o soru şöyle der:

-En sevdiğiniz müzik grubu, 3 tanesi:

Gençliğimde tüm çevremdekiler gibi ilk sırada elbette "Beatles" vardı, hala da "Beatles" var. İlaveten koyu bir "Aphrodite's Childs" ve buğulu sesiyle Demis Roussos hayranıydım, hala da hayranıyım. Yağmur yağarken "Rain and Tears" mırıldanmaktan vazgeçmedim. Gördüğünüz gibi naftalin kokuyorum, yeni gruplara ilgim ve bilgim yok. Yerlilerden "İncesaz"ı dinlemelere doyamam. Yakın zamana kadar "Yeni Türkü" fanıydım, şimdilerde sadece eski albümlerini dinleyebiliyorum. Kısacası yaşıma uygun takılıyorum.

Çelınç ödevimi yaptığıma göre Cumartesi günü gittiğim şahane baleden bahsedebilirim: "Üç Silahşörler". Bir kez daha söylüyorum, Antalya Opera ve Balesi cidden alanında çok yetkin, özellikle dansçılarımız bir harika. Alexander Dumas'ın ünlü eserinden uyarlanan, müziklerini Verdi'nin bestelediği balede de çok başarılı idiler. Bir yandan kılıçlarını konuşturup bir yandan bale adımlarıyla yürümek nasıl bir yetenek bilemedim artık, hoş ben de TV seyrederken çekirdek çitleyebiliyorum mesela, o kadar önemli bir şey olmasa gerek :) aşağıdaki fotoğrafları ANTDOB'un web sitesinden aldım, affola:






Dansçılar Tolga Burçak, Cankat Özer, Yağızhan Danış, Umut Çaltekin, Burak Özbek, Esra Taner, Varoslava Volkova, Özde Eren'e ve şahane orkestramıza teşekkürlerle...

3 yorum:

  1. kadronun görünen kısmı genç... İzmir ekibini de çok takdir ediyorum ama emekli olmamakta direnen bir kaç amcayı göbekleriyle birlikte kahvede tavlaya davet ediyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok çoğunlukla genç bizdekiler, henüz göbeğiyle dans edeni görmedim. Yaşı kemale erenleri ya sahne gerisinde istihdam ediyorlar ya da dans etmesi gerekmeyen kral, uşak vb gibi durağan rollerde görevlendiriyorlar. Ama o göbekliler işine ben de katılıyorum, bir ara Tan Sağtürk'ü izledim sahnede, onun göbek de çıkmaya meyillenmişti, neyse ki okul açtı :)

      Sil
  2. Bloglar Yarışıyor ile siz de blogunuzla kazanmaya aday olun, blogunuzu tanıtın, promosyon ödüller kazanın. Sponsorlarımızın desteği ile bloglar arası etkinlik yarışmamızı 2016 yılı içerisinde yeniden düzenliyoruz. Detaylı bilgiyi websitemizden öğrenebilirsiniz.
    İlginiz ve desteğiniz için teşekkürler!


    Web : http://www.bloglaryarisiyor.net
    Mail: iletisim@bloglaryarisiyor.net
    Tel : +90212 330 9707







    YanıtlaSil