.

.
.

27 Nisan 2015 Pazartesi

BİSİKLET TURU ETAP 1

3 yıldır Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun Antalya ayağını izlemeye gidip fotoğraflarım. Bu yıl ilk kez çocuklar da bu etkinlik için şehir dışından gelince diğer etapları izleme şansım oldu. Dün turun başlangıcı olan Alanya Etabı'nı izlemek için hep birlikte Alanya'ya gittik. Arabayı sakin bulduğumuz bir sokağa parkedip koştura koştura startın verileceği şehir merkezine yollandık. Oraya vardığımızda tura katılan tüm ekiplerin tanıtımı yapılıyordu sırayla ve hayli kalabalıktı:



Bu arkadaş Andre Greipel ve çocukların söylediğine göre önemli bir yarışçı imiş. Benden bu kadar uzmanlık sorusu beklemiyorsunuzdur doğal olarak, ben onların yalancısıyım :)


Start öncesi hazırlık


Ve Alanya-Gazipaşa-Alanya etabı için ilk start verildi.


Onlar güneş tepeden ışınlarını gönderirken pedal çeviredursunlar biz o arada karnımızı doyurup kahve içtik. Sonra kalabalığa karışıp aylak aylak gezindik. Alman ve Ruslardan oluşan yerli Alanya halkının arasında tek tük de olsa Türk turistlere rastlamak mümkündü :)

 

Alanya Parkı'nın içindeki garabet heykeller. Balıklar neyse de bilhassa sivrisinek heykeli beni büyüledi, dakikalarca karşısından ayrılamadım. Böyle bir sanat şaheserine bakmalara doyamadım.


Bu da Kedi Parkı'ndan, küçük pisi büyük pisinin denetiminde karnını doyuruyor :)

Derken ortalık hareketlendi, anladık ki bisikletçiler Alanya'ya dönmüş, hemen yerimizi aldık ve Alanya içindeki  ilk geçiş başladı:


Şehir içinde bir tur atıldıktan sonra final turuna sıra geldi ve işte aşağıda finişi geçen bisikletçi; Mark Cavendish.


Mark Cavendish 1. Etap'ın ödül töreninde, turkuaz ve yeşil mayoyu giydi.



Ve kendisine Alanya halkının özel hediyesi bir hevenk muz verildi :))))

Ben şimdi yarışın ikinci etabına, Antalya ayağına gidiyorum, bu arada Film Meydan Okuması'na küçük bir ara veriyorum, yarışın Kemer ayağından sonra soruları topluca cevaplayacağım. Kalın sağlıcakla...

5 yorum:

  1. Gazeteci gibisin Leylağım, hem de değme spor muhabiri eline su dökemez bence. Harika! :)

    YanıtlaSil
  2. Ne yani ödül muz muydu sadece? :))))

    Bizim sinek şeklinde kül tablası hikayemizi okumuş muydunuz? :)
    Benim de ailem tuhaf, sizinki kadar renkli değiliz ama tuhafız.

    YanıtlaSil
  3. bu bisiklet yarışını bende bir çocuk heyecanıyla izliyorum iş yerim de bilgisayardan tabi..

    YanıtlaSil
  4. Muzlar nefis görünüyor. Selçuk muzların yüzü suyu hürmetine bisiklet yarışına katılabilir diyeceğim ama kazanır mu onu bilemedim işte :)

    YanıtlaSil