.

.
.

16 Ocak 2015 Cuma

FİLM, KAHVE, TATLI, PASTA, FALAN VE DE FİLAN...

Günlerdir önce soğuk, sonra yağış olarak devam eden hava koşulları nedeniyle mahkum olduğum ev hapsimi dün sonlandırdım. Sabah uyanıp da güneşi görünce nasıl mutlu olduğumu tahmin edersiniz. Hemen kendime program yapıp o gün doğumgünü olan bir arkadaşımı aradım. Buluşup kahve içmeye, sonra da sinemaya gitmeye karar verdik. Kahvelerimize doğum günü nedeniyle birer dilim de pasta eşlik etti, ardından filmi izleyeceğimiz salona yollandık. Genelde komedi filmlerinden beklediğim verimi alamam, biraz zor bir insanımdır, kolay kolay güldürmez perdedeki espriler beni. O yüzden fragman hoşuma gitmiş olsa da film konusunda şüpheliydim, neyse ki film bitip salondan çıkarken şüphelerim yersiz çıkmış ve hayli eğlenmiş durumdaydım.


Masal dozu biraz abartılı kaçmış olsa da  eğlenceli 1-2 saat geçirmek isteyenlere tavsiye ederim. 

Dünden alıştım ya bugün de aynı güneşi bulurum hevesiyle bir uyandım ki yine yağmur yağmış. Söylene sokurdana kahvaltımı yapıp bir de film ("İda", yabancı dilde Oscar adayı bir film, cidden çok güzel, bunu daha çok tavsiye ederim) izledikten sonra bir gün önce sözleştiğim arkadaşla buluşmak üzere yola düştüm, şemsiyemle birlikte tabii ama neyse ki gerek kalmadı.


Esasen dışarıda oturup Beydağlarının ve falezlerin şahane manzarasını seyretmek isterdim ama üşüme riskini göze alamayıp içeri geçtik. Niyetimiz kahve içmekti ama birbirimizi ayartıp tatlı yemeye karar verdik, iyi ki de vermişiz. Paylaştığımız sıcak incir tatlısı son zamanlarda yediğim en lezzetli tatlıydı. Karamelize edilmiş kuru incirler sıcağa yakın bir ılıklıkta cevizlerle bezenmiş olarak, yanında kaymaklı dondurma ile geldi ve kocaman porsiyonu görünce "aa biz bunu bitirirsek şeker komasına gireriz" dememize rağmen tek bir lokma bırakmadık :) Üstüne içtiğimiz sade kahvelerde fincan kapatmadan fal baktık. Bu, bu, nedir buuu?


Benim yorumum, incir tatlısına çaktırmadan uzanan el oldu :)


Eh bunun ne olduğunu anlamak için de falcı olmaya gerek yok sanırsam :)

Yarın güneşli bir gün umudundayım, umarım yine hüsran olmaz. Hafta sonunuz güzel geçsin...


1 yorum:

  1. siz o fincanda her halde kalp görüyorsunuz ama o bence afrika ;) ve kalpten az değildir kanımca...

    YanıtlaSil