.

.
.

28 Şubat 2014 Cuma

TADİLAT MEYDAN MUHAREBESİ 4


Muharebenin son demlerini yaşıyoruz ama bana gazilik madalyasını taktılar bile. Dün akşamdan beri ayak bileğimin ağrısından üstüne basamıyorum. Hemen online doktorum, herbişeyden kardeşimi aradım o neler yapmam gerektiğini söyledi. Tedbirlerimi aldım, iptal vaziyette buzlu muzlu istirahatteyim.

Oysa dün sabahtan hızla faaliyete başlamış tadilatı biten odaları eski haline getirmek için arılar gibi çalışmıştım. Salondaki kitaplıktan boşalan kitapları yerine taşımış, çeşitli yerlere yayılmış tabak çanağı eski mekanlarına yerleştirmiş, süpürmüş, silmiş, toz almıştım. Aç karnımızı komşunun getirdiği kuru fasulye pilavla doyurmuş, temizlik eylemine kaldığım yerden devam etmiştim. Gözümün önünde bir bardak çay hayali dansederken bu mutlu anı işleri bitirdiğim zamana saklamıştım. O an geceyarısına bir saat kala geldi. Duşumu aldım, pijamalarımı giydim, çayımı elime alıp 15-20 dakika kadar internette gezindim ve "artık yatayım" diyerek ayağa kalkmamla oturmam bir oldu. Sol ayak bileğime saplanan ağrı yürümeme engel oluyordu. Düşmedim, burkmadım, çarpmadım, bu neyin nesidir anlamadım. Ben bu performansı menüsküsü yırtık dizlerimdem ve carpal tunnel sendromlu ellerimden beklerken bir ceylanınkini andıran narin(!) ayak bileğim SOS vermişti, ah canııım nazar değdi kesin :) Çaresiz tek tek basaraktan, bade süzerekten, sabaha iyi olur beklentisiyle yatmaya gittim. Fakat heyhat sabah da değişen bir şey yoktu, önce Voltarenle ovup bandaj yaptım, banyoya gidip en azından yüzümü yıkamama izin verdi, sonra da online doktor yardımı aldım yukarıda yazdığım gibi. Geceki kadar olmasa da yürürken ağrı devam ediyor. Kendimi kızağa çektim. Antrede badana ve kapıların boyanması işlemi devam ediyor. Birazdan yağlıboya kokusundan krize gireceğim. 
Öğleden önce eve TV servisinden elemanlar geldi. Ve bir tanesi beklediğim soruyu sordu: "Bu kitapların hepsini okudunuz mu?", bugüne kadar tek bir tamirci, tek bir servis elemanı denk gelmedi ki bu soruyu sormasın. "Evet" dedim, "okudum". "Eee, ne kadar zamanda birikti bunlar?" diye sordu bu defa. "Okumayı öğrendiğimden bu yana, yaşımdan 7 çıkarırsak o kadar yıl" deyince "30 yıl falan o zaman" cevabıyla mest oldum dostlar. Evlat edinecektim arkadaşı, evden göndermeyip besleyecektim:) Allah herkese böyle kadir kıymet bilen servis elemanı nasibetsin, dinimiz amin :)

Efendim boya kokuları içinde size veda ederken "Tadilat denen şeyi icat eden hortlasın" diyor ve kaçıyorum...

29 yorum:

  1. cok gecmıs olsun uzucu olmuş *-* tam keyfını sürecekken
    cokkkkkkkk cabuk geçer ınsallah .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, yorgunluk bileğimden vurdu :) Umarım çabuk geçer...

      Sil
  2. Çok geçmiş olsun...kolay gelsin...ve tabii yeni yaşınız kutlu olsun :D :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, hehehe yeni yaşımı sevdim :)

      Sil
  3. Sevgili leylak dalı uzun süredir sizi takip ediyorum severek baktığım okuduğum bir blogsunuz o yüzden bir selam vermek istedim. Bu arada geçmiş olsun sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağolun, selamınız başım üstüne. Benden de çok sevgiler...

      Sil
  4. Geçmiş olsun! Tadilat olur biter, toparlanılır, sağlığınıza bir şey olmasın.
    O servis elemanı arkadaş da iyiymiş:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Bizim eve gelen bu tür elemanların hepsi ayrı bir cins oluyor, kaderim galiba :)

      Sil
  5. bu soruların bir gün iyi bir yere varacağını biliyordum =D

    atalet..
    pese.. ayak bileği daha iyicenedir umarım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonunda ataletim, makus kaderi yendik :)
      Ayak bileği daha iyidir, doktorum sağolsun :)

      Sil
  6. Cok gecmis olsun size,böyle bir kitaplik bizdede var,masaallah diyleim,bir okadar da catiya cikardim!

    YanıtlaSil
  7. ÇOK GEÇMİŞ OLSUN.
    oh!çok şükür.ben soracaktım nerdeyse o kitapların hepsini okudunuz mu diye.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İki raf okunmamışım var, her an artabilir :) Onun dışındakilerin icabına bakılmıştır :)

      Sil
  8. maceralarınızı gülerek okuyorum, yakında biz de taşınma telaşı içine gireceğiz, annem ültimatom verdi, "çöpler atılacak, yeni eve taşınmayacak!!!" diye, ıvır zıvırımdan vazgeçemiyorum :)
    geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay atın valla, biriktikce zorlaşıyor. Çuval çuval attık biz, az sıksak daha da çıkabilir. Size de şimdiden kolay gelsin...

      Sil
  9. Leylaaaaaaaaak gene kahkaha attırdın bana son paragrafta...
    O kitapların resmini bu serinin birinci postunda görünce sana sordukları o soru gelmişti aklıma hemen. Ay demiştim anladım şimdi neden bu soruyu sorduklarını, ben de olsam ben de sorardım. Ama bana sanki daha çok bir senede okuyormuşsun bunca kitabı gibi geliyor. Sanırım bu kadar hızlı kitap okuyan birisini daha tanımıyorum tanımadım hayatımda. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel, seni güldürünce mutlu oluyorum sevgili Joe. Hızlı okuyorum evet, yılların alışkanlığı olsa gerek, çocuğun tahmininden daha uzun süredir okuyorum tabii ki :) Yalnız bilgisayar hayatıma gireli beri biraz yavaşladı okuma hızım, yine de yılda 70 kitabın altına düşmüyorum...

      Sil
  10. Çoook geçmiş olsun. İnci gibi dizilmiş kitaplar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolun, dizildi ama inan olsun uzun zamandır bu kadar yorulmamıştım. Neyse bir-iki ufak rötüş dışında bitti...

      Sil
  11. Tadilat bahane temizlik şahane..... Isleri bir kenara bırakıp ayağınızı bahane edip şöyle bir güzel uzanıp okunan kitap sayısını arttırmak sırası gelmiş...... Kolaylıklar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla geldi, bugünü gördüğüme inanamıyorum. Bir de şu bileğimin ağrısı geçse.
      Teşekkürler ve sevgiler...

      Sil
    2. Evin içinde eşyalar varken bu işler çok zor oluyor. Hadi gelmiş geçmiş olsun. Güle güle oturun dinlenin canım..

      Sil
  12. Bir kere servis elemanı bir arkadaş benim kitaplarımı görünce "öğretmen misiniz?" diye sormuştu. Cevaba ise benim soruya şaşırdığımdan daha çok şaşırmıştı. Niyeyse okumayı sevenler öğretmen olur gibi bir fikir var insanların kafasında... Çok güzel olmuş kitaplar dizilince :)

    YanıtlaSil
  13. Öncelikle geçmiş olsun ve güle güle oturun. Evin içinde eşya varken yapılan tadilat çifte yorgunluk,sizde zoru geçtiniz. Kitaplık odanız ise hepsine dokunma hissi uyandırıyor, "Hepsini okudunuz mu?" sorusu ise sanırım tüm kitapseverlerin en sinir olduğu soru :) Sevgiyle

    YanıtlaSil
  14. Çok geçmiş olsun, en kısa zamanda sağlığınıza kavuşmsnız dileğiyle,
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  15. Geçmiş olsun.
    Sizin çok da soruyorlar. Bana, Kuşadası'ndaki evimde, Balıkesir'dekinin yarısı bile kadar olmadığı halde soruyorlar. Sinir oluyorum hep.

    YanıtlaSil
  16. sizin bu kitaplarınıza ve bloğunuza bayılıyoruuum.

    YanıtlaSil
  17. Çook geçmiş olsun .Annemde de aynı sıkıntılar var.İnşallah ikinizinki de geçer.Kitaplığınıza hayran kalmamak elde değil

    YanıtlaSil