.

.
.

19 Şubat 2014 Çarşamba

KEYİFLİ BİR ŞEYLER

Güne musluklardan gelen "tıss" sesiyle başladık, sinirlerim zıplak yaptı. Oysa bir önceki akşam Opera Sahnesi'nde izlediğimiz "V. Murad" balesiyle keyfim tavan yapmıştı. Yapmayacak gibi değildi; dekor, kostüm, ışık, orkestra, müzikler, danslar, balerin ve baletler şahane, sahnede izlediğimiz her şey bir görsel ve işitsel ziyafetti. Fotoğraf çekmek yasak olduğundan aşağıdaki kareleri Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin Facebook sayfasından aldım, ANTDOB sanatçılarından Emre Akyurt çekmiş:







Osmanlı İmparatorluğu'nun 93 günle en kısa hüküm süren padişahı olan Sultan V. Murad Abdülmecid'in oğlu ve II. Abdülhamid'in ağabeyidir. Akli dengesinin bozuk olduğu gerekçesiyle tahttan indirilmiş olan İmparatorluğun 33. padişahı V. Murad ömrünün geri kalanını Çırağan Sarayı'nda geçirmiş, musikiyle uğraşıp bir çok besteye imza atmıştır. V. Murad rolünde balet Tolga Burçak ile eşleri ve kızlarını canlandıran Müge Ünal, Esra Taner ve Derya Tokgöz harika danslarıyla gözümüzün pasını sildiler.

Eh akşamın keyfinin içine da sabahın kesik suları etti :) Saçımı kuaförde yıkattım, bulaşıklar eviyeye yığıldı, yemek yapamadım. Hâl böyle olunca her şeyi olduğu gibi bırakıp denize karşı arkadaşlarla kahve içmeye gittim:


Güneş de pırıl pırıl parlıyordu, suların kesikliğini falan unuttum, güneşin, denizin, ılık havanın tadını çıkardım. Akşam yemeğini de mahallenin pidecisinde eda edip döndük eve, arıza giderilmiş sular da gelmişti. Eh "home sweet home" zamanıdır...

5 yorum:

  1. Antalyadan yeni arkadaşım geldi. şehir kültür sanat broşürüyle. inceleyince hayran kaldık tüm gösterilere, sergilere, bale, opera. nasıl özendik. hatta bir haftasonu gidelim demeye başladık :)

    YanıtlaSil
  2. Oooo tadından yenmez olmuş yaw.

    Suları akan anne

    YanıtlaSil
  3. Bazen zorunlu kaçamaklar bile nasıl keyifli olabiliyor işte!
    Bale seyretmeyeli uzun zaman olmuştu , özlediğimi hissettim şimdi

    YanıtlaSil
  4. Çok korkuyorum bu yazı böyle susuz geçirmekten. İyi yapmışsın çekip gitmekle.

    YanıtlaSil
  5. Sular burada da kesildi herhalde yağmur duasına çıka zamanı geldi de geçiyor...
    Her şeye rağmen kahve keyfi yapman harika Leylağım, boşvermişlik bazen iyi oluyor;)) Burada da havalar bahar gibi, ne olacak böyle bilemiyorum, her mevsim zamanında güzel aslında...

    YanıtlaSil