.

.
.

3 Şubat 2014 Pazartesi

BUGÜNLÜK

 

Cüce Şubat geldi de 3 günü geçti bile. Ben de Şubat'ın ilk sokağa çıkma eylemini gerçekleştirdim (Böyle yazınca da mitinge gitmiş gibi oldum:). Yapılması zorunlu birtakım alışverişler için önce alelacele bir AVM turu yaptım. Şipariş ettiğim kitap-ki kendisi Bibliyomanyaklar'da Mart ayında tanıtacağımız kitap olur-D&R'a gelmiş, bu konuda telefonuma mesaj ulaşmıştı, önce oraya girdim, girdim girmesine de sipariş ettiğin kitabı al çık değil mi, yok illa bir muzırlık yapmam lazım ya rafların önünde ağzımı ayırıp yeni  neler varmış diye bakarken Carlos Ruiz Zafon'un "Cennet Mahkumu"nu gördüm. Haliyle alıp kasaya yöneldim. 2 taneyle çıktığıma razıyım. Sonra Boyner'de bir değişim yaptım, bir sürü renkli öteberiye el atıp siyah olanını alarak ayrıldım oradan da. Bankaya uğrayıp maaş farkımı aldım, umduğumdan fazla olunca azıcık sevindim, azıcık ama çok değil :) Alışveriş işimi bitirince "Lozan'dan Cumhuriyete İsmet İnönü Sergisi"ni gezmek üzere park içindeki Altın Portakal Sanat Galerisi'ne yürüdüm. Ve fekat kapı duvardı, şaşkın ben bugün Pazartesi olduğunu ve galerinin kapalı olduğunu unutmuşum. Kös kös geri döndüm, dönerken okaliptüs ağacına tünemiş kuşlar "pit pit" diye öterek benimle dalga geçtiler, duymamazlıktan geldim. Kuş beyinlilerin lafına mı aldıracağım.

Dün "The Wolf of Wall Street" filmini izledim. Leonardo DiCaprio'dan hiç hazetmezdim, filmin de sıkıcı olduğu kanısındaydım ama Oscar adayıdır diye izlemeye karar verdim. İyiki de izlemişim, çok beğendim. Bir kere gayet eğlenceliydi ve sıkı dokundurmalar vardı. O hazetmediğim DiCaprio bey ise tam anlamıyla döktürmüştü, en iyi oyuncu Oscar'ını kapmazsa yanarım.

Emrah Polat'ın "Köpek Adamlar"ını okuyor ve çok keyif alıyorum. İlk birkaç sayfada Antalya, Geyikbayırı ve Antalya'nın efsane(!) radyo kanalı "Neşter FM"in konusu geçince de daha da ilgimi çekti. Yazarın daha önce "Yüzler" kitabını okumuş ve onu da çok sevmiştim. Köpek dövüşleri üzerine çarpıcı bir kitap "Köpek Adamlar", okumanızı öneririm. 

Bugünlük bu kadar, sergiye yarın gitmek inadındayım, ya kısmet...


6 yorum:

  1. The Wolf of Wall Street'i çok merak ediyorum. Vizyona girer girmez gideceğim. Fragmanı baya bir şeyler vadediyordu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben hiç beklemiyordum ama çok beğendim, bilhassa DiCaprio döktürmüş...

      Sil
  2. Ne güzel ki siz aldıklarınızı okuyorsunuz , bense bir iki kitapla çıkıp okumadan diziyorum. Sanki yerim varmış gibi.
    Filmi bende izledim ama sevmedim.
    Sergi notlarını keyifle bekliyorum.. İyi gezmeler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla okuyorum, gecikmeli de olsa. Okumasam bile orada durduklarını bilmek yetiyor, elbet okurum :)
      Sevgiler, teşekkürler...

      Sil
  3. mart ayı kitabınızı açıklasanız eş zamanlı okumak isterim


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mart ayı kitabımızı Şubat sonunda açıklayalım sürpriz olsun, zaten ince bir kitap 1 günde bile okunur :)

      Sil