.

.
.

9 Eylül 2013 Pazartesi

RÜYA


Rüyamda Ikea'da ailecek yemek yiyorduk. Ne yediğimizi hatırlamıyorum, İsveç köftesi miydi acaba? Fakat acelemiz var, bir yere yetişecekmişiz, çabuk çabuk yiyoruz. Ben o sırada yan taraftaki boş alanda Füruzan'ın imza günü yaptığını görüyorum, içim gidiyor. Ancak zaman yok, hatta herkes yemeğini bitirmiş kalkmaya davranıyor. Son bir çabayla dönüyorum, masadakilere "5 dakika imza alıp geleceğim" demek için, aa o da ne? Herkes gitmiş, masada annem oturuyor. Hiç yadırgamıyorum, "ölmüş kadının Ikea'da ne işi var?" falan diye düşünmeden ona söylüyorum, annem umursamadan yemeğini yemeye devam ediyor. Ben hemen koşturuyorum Füruzan'ın olduğu yere. Velakin bu Füruzan esmer, kısa kıvırcık saçlı, tabak gibi yuvarlak bir suratı var. Olsun, biz Füruzan'ın her modelini severiz. "Hocam" diyorum, niye "hocam" diyorsam, normalde onun bana "hocam" demesi gerekir. "Ben sizin tüm kitaplarınızın hayranıyım, bir imza" derken bir zil sesi duyuluyor. "Hocam dedim ya öğretmenmiş demek" diye düşünürken zil çalmaya devam ediyor. Ama bu zil Buzuki Orhan'ın "Fırtına" şarkısının melodisiyle çalıyor. Ve ben uyanıyorum sonra, telefonmuş tabii ki çalan. Kader utansın iki satır konuşup imza alamadan uyandım işte, neyse ki 4 yıl önce alınmış imzalarım, yapılmış sohbetlerim ve çekilmiş fotoğraflarım var, üstelik oradaki Füruzan sarışın, endamlı, saçları her zamanki gibi topuz ve de kendine benziyor. "Hayırdır inşallah" diyor ve her rüya kadar saçma bu rüyayı da şuracığa bırakıyorum, vardır elbet bir hikmeti...


11 yorum:

  1. Ben de dün rüyamda Necati Şaşmazı gördüm :)) herkes ona hediyeler veriyordu, o da hediyeleri alip poşetleri geri veriyordu... Neymiş? Poşetlerin üstünde "Radikal" yazıyormuş, Necati bey de beğenmiyormuş bu sözcüğü :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahaha, sizin rüya da en az benimki kadar komikmiş. Necati bey ne yapsa yeridir zaten :)
      Hayrolsun ikimizin rüyası da :)

      Sil
  2. Aç yatmışsın,anneni özlemişsin, Firuzan' ı seviyorsun.
    Yorumumj budur. Hayrolsun Leylak' cım :)

    YanıtlaSil
  3. hayır olsun, ölü diri getirir derler, herhalde uzaklardan çok sevdiğiniz biri gelecek

    YanıtlaSil
  4. Ben de başlığı okuyup resmi görünce Füruzan'ın yeni kitabı çıktı zanneden zeki bir okurun olarak ayriyetten selam ederim :))

    YanıtlaSil
  5. Eneeeeeee :)
    Bana göndereceğin Firuzan'ı mı imzalatmaya çalışıyordun yoksam Leylak'ım? :)))
    Tişikir idirim, imzalanmış kadar oldu o kitap :)))

    YanıtlaSil
  6. :)) hep öyle olur zaten, tam yapacakken her ne ise bir türlü yapılamaz:) geçenlerde bir arkadaşım rüyasında beni görmüş, çok beğendim, kendimizinkinden başka rüyaları seçme şansımız var mı acaba:) çok öperim..

    YanıtlaSil
  7. Rüyanın saçma, uzun, içinde geçmişte sevilen, şimdi yanımızda olmayanların olanlarını severim... Sen söyle şimdi, bir Firüzan'ı görünce, ikincisi de anneciğini görünce kalp atışların hızlanmadı mı? İçin güzel olmadı mı? Öyleyse, rüya işini yapmış demektir. HAyır olsun...

    YanıtlaSil
  8. merhaba canım antalyalı bi blogger keşfettim için çok mutlu oldum :) bu arada blogumda bi çekiliş var beklerim :)

    YanıtlaSil