.

.
.

13 Mayıs 2013 Pazartesi

YOLCULUK BAŞLAR


Efendim Pazar günü itibariyle kendime bir tatil sunmuş bulunmaktayım, bahsetmiştim daha önce. İlk durak olan Marmaris'e gitmek için bindiğim serviste başladı eğlence. Yan taraftaki koltukta oturan yaşlı beyefendi servis sürücüsüne "Benim otobüsüme 3 saat var, otogarın karşısında indirirseniz bir dost var, vakit geçiririm" dediğinde sürücü: "Amca orada tost bulamazsın, sen otogara gel, orada çayocağında çayla yersin tostunu" cevabını verince cümleten kahkahaya boğulduk. Neyse amcayı müsait bir yerde indirip otogara girdik, otobüsümüze yerleşip hareket ettik. Konsepte uygun olsun diye yanıma aldığım kitabımı açtım, hayrettir midem bulanmadan 100 sayfa okudum. Kalan zamanda dışarıyı seyrettim, çamların arasında çok sayıda erguvan vardı, açmış durumdaki jakarandaları da bu yıl Fethiye'de görmek kısmetmiş. Çok gürültülü bir otobüstü, arkadaki kalabalık ailenin yaşlı babaannesi yol boyu bağıra çağıra konuştu, konuşmadığı zamanlarda da öğürdü. Muavinimiz de gevezelikte ondan aşağı kalmadı, 6 saatlik yolculuk boyunca hakkında pek çok şey öğrendim:
-Evin en küçük oğlu
-Şımartılmaya alışmış
-Kız arkadaşından isteğine karşı çıktığı için ayrılmış
-"Karadayı" dizisini izliyor
-Motora binmeyi seviyor
-Pazar sabahları boşsa kahvaltıda üçlü karışık tost yiyor.
Taliplerine duyurulur:)
Neyse sonuçta ikindi üstü Marmariste idim, hava güzel, ev sahiplerimin balkonu şahaneydi (Mina 2. fotodaki çiçeği tanıdın mı?) :



Bugün yani Pazartesi ise meteorolojik her türlü numarayı yaptı gökyüzü kar dışında. Sabah şakırdayan yağmurdan sonra güneş açınca İçmeler'e uzandık:


Arabadan güneşle indik, yürüyüş yaparken bulutlar çoğaldı, arabaya dönerken yağmur atıştırdı, İçmeler'e tepeden bakan Seyir Cafe'ye oturduğumuzda güneş yine yakmaya başlamıştı:


Kahvelerimizi içerken öyle bir yaktı ki güneş gölgeye kaçtık ama çok geçmedi yine serinlik çöktü. Marmaris'e dönerkense rüzgar şiddetlenip yağmur başlamıştı. Hasılı havanın bana bir garezi vardı, marifetlerini gösterip rahatladı.

Yarın öğleden sonra Datça'ya geçeceğim, umarım aynı hava hareketleri beni orada da beklemiyordur...


8 yorum:

  1. Muavinin bir tek tost tercihini beğendim,e bir tek tost içinde kimseye referans veremem:))

    Guzuummm,iyi tatiller...Boş ver havayı sen zaten muhabbete gidiyosun. Manzara aynı ,onlara gelince internetten de bakarsın...Ara ara gece sohbetlerinde anlat bana nittin nişledin. Yalnız hafif hafif geç, çatlatma meyanında olmasın:))

    Öpüyorum seni,kendine mukayyet ol, akşamalrı serindir oraalr hırkanı giy:))

    Öpüyorum seni...

    YanıtlaSil
  2. küpe çiçeği! (dersine çalışmış, hem şişman hem gözlüklü bi talebe edasıyla fırladım yerimden :)

    bahçe çok güzel görünüyor, orman kenarı mı orası? ağlamamı zor tutuyorum :)

    YanıtlaSil
  3. Allahım o nasıl hava öyle ? hava nasıl olursa olsun yeterki sizin havanız güzel olsun..bayıldım o kahveye...iyi gezmeler Leylak ablacım..

    YanıtlaSil
  4. İyi tatiller, iyi eğlenceler.

    YanıtlaSil
  5. Ohh! Sefanız bol olsun komşu. :))

    YanıtlaSil
  6. iyi tatiller marmarise hoşgeldiniz:)

    YanıtlaSil
  7. Sefanız olsun..iyi tatiller dilerim...

    YanıtlaSil