.

.
.

25 Ocak 2013 Cuma

KIRMIZI-BEYAZ


Ocak ayı tatsız geçiyor. Oysa son günü doğarak ucundan da olsa yakaladığım için pek sahiplenir, pek severim kendisini. Ama bu yıl hışım gibi indi üstümüze; ardarda ölüm haberleri, yangınlar, ülke gündeminden yansıyan sıkıntılar, ortalığı sele veren yağmurlar, bitmek bilmez kış hastalıkları bezdirdi doğrusu. "Lütfen artık yeter" diyor ve kendisine biraz çekidüzen vermesini rica ediyoruz.

Haftabaşından beri yerine getirilmesi zorunlu ziyaretler yaptım, kutlama ve taziye amaçlı. Biraz sonra da alt komşuya "Hoşgeldin"e gideceğiz. Kendimi annem gibi hissetmeye başladım; gözlüklerimi boynuma takıp dantelimi de yanıma alsam mı diye düşünmüyor değilim:)

İki ev gezmesi arasına hem "Altın Küre" ödüllü, hem Oscar adayı bir film sıkıştırarak entellektüalite düzeyimi de düşürmedim Allahtan:) "Operasyon: Argo"yu izledim. Pek tarzım olmasa da iyi bir filmdi. İran devrimi sırasında rehin alınan Amerikalıları kurtarmaya yönelik bir operasyonu konu alan filmi Ben Affleck yönetmiş ve baş rolünde oynamış. Sakal ve bıyığın aslında pek sevmediğim oyuncuya çok yakıştığını da söylemeden geçemeyeceğim. Filmin sürprizlerinden biri John Goodman'dı. Nedense hep Taş Devri'ndeki Fred'le hatırladığım oyuncu hem bu filmin, hem de yakın zamanda izlediğim "Uçuş" filminin gerilimine neşe katan karakterdi.


Bu haftanın ürünü yukarıdaki lavanta torbaları oldu. Bir yakınımızın nişanında anı olarak dağıtılması için hazırladım. Etiketlerini de ayarladım mı bitecek, mis gibi kokuyorlar ve pek şirin görünüyorlar. Umarım nişanlanacak çifte de uğur getirirler. 

Şimdi izninizle, malum kabul gününe gideceğim; gezmelik papuçlarım,  diz örtüm, omuz şalım, yakın gözlüğüm ve dantelim nerede? Çok geç kaldım, çok geç kaldım:)))

17 yorum:

  1. Lavanta torbaları var ya Süper olmuşlar...Tebrikler...

    YanıtlaSil
  2. Bende cok uzuldum olumlere ve yangınlara... Oralar yandıkca ben de yandım. O kadar sınırlenıyorum kı, resmen bılerek yapıyorlar ve kımsenın sesı cıkmıyor. Ve sonra bu tarıhımızı yakıp yıkanlar, Roma'ya şuraya buraya gıdıp tarihi yerlerde poz veriyorlar. Allah sonumuzu hayır etsın ne dıım...

    Lavanta torbaları çok güzel olmuş, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  3. ya ben seni dün rüyamda gördüm iyi mi? ben iş için antalya ya gelmişim, akşam seni arayacağım şule yi arayıp numaranı istiyorum, bi de diorm insta da paylaşayım anlasın burda olduğumu diorm, tam fantazi yapmışım, sonra annem arıyor beni ne işin var tanımadığın kadının yanında diyor, yok tanıyorum sen karışma diyorum, sonra kaldığım yer bey dağlarına bakıoyormuş aaa diyorum sanırım yakınız. sonra görüşemeden uyandım...:P

    YanıtlaSil
  4. Coraline,
    Allah gördürmüş sana o rüyayı, haydi atla gel:) Beydağlarına karşı kahve içelim. Ama annene söyleme kızmasın :))

    YanıtlaSil
  5. Annemahsustan,
    Hiç sorma, içim yandı resmen.
    Lavanta torbaları için teşekkürler ve çok sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Mine Hanım,
    Sağolun, sevgiler yolluyorum...

    YanıtlaSil
  7. Lavanta keseleri çok hoş olmuş, yılın kalanı mutluluk getirsin size, sevgiler:)

    YanıtlaSil
  8. Lavanta en sevdiğim kokudur ohhhh kokusu buralara kadar geldi..Yeni adresime bekliyorum...Sevgiyle..

    YanıtlaSil
  9. Lavanta kokulu bacıgkum , bu ülkede yol biter dert bitmez...Bi tane değilki hangisine yanacan... Zaman aşımlarına mı?,Zaman aşındırılmalarına mı? yoksa yana yana elimizde bir avuç külle ortada kalacağımız İstanbul'a mı?.Kişisel dertlerimiz artık geride kalıyor,toplumca yanıyoruz.


    Umarım tabaktaki son parçayı bitirmez ve çay istemiyorsan artık çay kaşığını bardağın üstüne koymayı unutmazssın ev gezmesinin raconu o...Ay ben çayına limon isteyenlere gıcık kapardım. Gerçi annem mutlaka dilimlenmiş limon sevisi de yapardı,yanında özel limon çatalı ile hemi de:))
    Ay pek özendim, ne vardı kı çayın yanında ne hazırlamıştı komşun he ne hazırlamıştı:==

    YanıtlaSil
  10. Lale bacıguş,
    Tabaktan sadece patates salatası ve minik bir haşhaşlı çörek yedim ama tam senlik birşey vardı: ev yapımı elmalı pay. Ayrıca revani ve su böreği. Kendilerini tabakta bırakmakla gurur duydum. Kaşığı kapatamadım, biliyorsun ki şekersiz içiyorum çayı :)
    Keşkem beraber gideydik :)

    YanıtlaSil
  11. Tatlıhayat,
    Güle güle otura geldim ama evde yoktunuz, ben de kartımı bıraktım :) Hayırlı olsun yeni blog...

    YanıtlaSil
  12. Bahar,
    Çok teşekkürler, hepimiz için inşallah...

    YanıtlaSil
  13. :)) Komik kadınsın. Bunca sıkıntı içinde,insanın yüzüne tebessüm olarak yerleşiyorsun.

    Yeni komşuya eski komşuların dedikodusunu yapmak da adettendir. Unutmadın di mi?

    Ortalık mis gibi kokyu.Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  14. Ecem Ecem, kraliçem,
    Seviyom seni :)
    Dedikodu yapmadan olur mu, bir uzattık ki boyunu deme gitsin çekiştirirken. Bir şeyi yaptın mı tam yapmalısın :)
    Keseler için sağol, sen bunların alasını yaparsın, öpücük...

    YanıtlaSil
  15. Lavanta torbalarına bayıldım...çok şekerler...İyi gezmeleriniz olsun :)

    YanıtlaSil
  16. Boş Defter,
    Çok teşekkürler, sevgiler...

    YanıtlaSil
  17. Düğünden önce tanışmak varmış dediğiniz gibi Leylak Dalı Hanımcıım. Pek tatlı olmuşlar, elinize sağlık. :)

    YanıtlaSil