.

.
.

7 Ocak 2013 Pazartesi

ETKİNLİK, TAM GAZ...

2013'ün ilk etkinliklerini gerçekleştirmeye başladım sonunda. Bereketli olsun, arkası çok gelsin. Sezonu Antalya Devlet Tiyatrosu'nun sahneye koyduğu, Aziz Nesin'in yazdığı "Toros Canavarı" oyunu ile açtım. 



Bilindik bir konuydu ama sahneye konuş şekli de, oyuncular da oldukça iyiydi, zevkle seyrettim. Yanımızda oturan ve perde arasında arkadaşlarının dışarı çıkma teklifini "yerimizi kaparlar" diye reddeden koltuk komşumuz da günün mizah bonusuydu.

Yılın ikinci etkinliği olarak da dün, yönetmenliğini Metin Avdaç'ın yaptığı ve gösterimine bizzat katıldığı Sabahattin Ali belgeseli "Sabah Yıldızı"nı izledim.


Hemen önümdeki koltuğa Antalya'nın en kıvırcık, en gür ve en kabarık saçlı kızı oturup 5 dakikada bir o saçları tekrar tekrar kabartarak görüş alanımı daraltsa da bulduğum boşluklardan izleyebildiğim kadarıyla iyi bir yapımdı. Oldukça detaylı hazırlanmış ve etkileyici bir belgesel olmuş. Yıllar içerisinde canım ülkemde değişen hiçbirşey olmadığına bir kez daha şahitlik ederek dilimde "Aldırma Gönül" şarkısıyla ayrıldım salondan. 

Haftanız güzel geçsin efendim...

5 yorum:

  1. Ne güzel sevgili kültür ateşesi, 2013'de dolu dolu geçecek senin için. Darısı bizim başımıza:)

    YanıtlaSil
  2. Sağol Leylak Dalı senin haftanda güzel geçsin. Biz bu aralar İstanbul'da karın keyfini çıkartıyoruz.
    Etkinliğin bol olsun. :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. son cümle acıtıyor.. diğerleri süper.. aynen devam keyifle diyorum..
    sevgiler..
    atalet

    YanıtlaSil
  4. bir makas darbesine bakardı leylağım o saçlar :))))

    YanıtlaSil
  5. Sabahattin Ali benim en sevdiğim yazarlardan biridir.
    Ne güzel. :)

    YanıtlaSil