.

.
.

15 Kasım 2012 Perşembe

İMZA: KIZIN


Kitabı henüz elime alamadım. Doğum odasının kapısında, elinde sigarayla bir aşağı bir yukarı dolanan baba karikatürleri vardı eskiden. Derken hemşire görünür ve kucağındaki kundağı babaya aktarır "Gözünüz aydın, bir kızınız (ya da oğlunuz) oldu" derdi. Babadan karikatür gereği beklenen espri de arkadan gelirdi. İşte aynı o karikatürlerdeki babanın durumundayım. Her an kapının çalmasını, kargo ya da PTT görevlisi kılığına girmiş hemşirenin kitap kılığına girmiş yeni doğmuş bebeğimi kucağıma vermesini bekliyorum. Baktım hemşirenin henüz geleceği yok, Antalya'da elimizin mahkum olduğu D&R kılığına girmiş bebek odasına dalıp raf kılğına girmiş küvezlerden birinde yatan bebeklerden birini çantaya atacağım. Zira 114 kadının babalarına yazdıkları mektuplardan oluşan "İMZA: KIZIN" bugün kitabevlerinde satışa sunuldu. Sayfalardan birinde de benim babam ve benim mektubum var.

Bu projeye iki güzel kadının öncülüğünde Mart ayında başlandı, sonra onlar üç oldular. Bizler, katılmak isteyenler için bloglarımızda duyurduk, ilgi beklediğimizden de fazla oldu. Bazı ünlü kadınlar ve ünlü babaların kızları da projeye dahil oldular ve aylar süren bir çabanın sonunda kitap bugün piyasaya sunuldu. Mektup yazan, yaşları kaç olursa olsun babalarının kızları hem babalarına olan duygularını dile getirdiler hem de güzel bir amacın gerçekleşmesine vesile oldular. Kitabın geliri "21. Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı (YEKÜV)"na "Bir Çocuk Daha Okusun" diyerek bağışlanacak. Sizler de bu çorbada bir tutam tuzumuz olsun diyorsanız "İmza: Kızın"ı alın, okuyun, okunmasına vesile olun. Keşke ben de babama bir mektup yazsaydım diyorsanız iş işten geçmiş sayılmaz, mektubunuzu yazıp "İmza: Kızın" adıyla açılan blogumuza göndererek yayınlanmasını sağlayabilirsiniz. Diğer tüm ayrıntılar için sözü projenin mimarlarından "Kakarakikiri" ye bırakıyor, emeği geçen üç güzel yürekli kadına, "SelginGB"ye, "Esra Aylin Akalın"a ve "Banu Özkan Tozluyurt"a bir kez daha teşekkür ediyorum.

"Aranızda “Ah tüh vah! Ben niye bu kitapta yokum?” diyen varsa, üzülmesin. Ya İmza:Karın için mektubunu hazırlasın, ya da İmza:Kızın için açtığımız blogda yayınlanmak üzere bize göndersin!
Yapılacakları toparlıyorum:

1- Kağıt mendil alınız
2- Kitapçıdan kitabı edinip okuyunuz. Küçük dozlarda, yemekten 1 saat sonra okumaya dikkat ediniz.Toplu okumalar bünyenize ağır gelebilir.
3- Sizin yazınız yoksa dert etmeyip hemen klavye başına koşup bir solukta mektubunuzu yazınız. imzakizin@gmail.com‘a gönderiniz. 
4- Kimler yazmış, kapak nasıl, hazırlayan diğer 2 kişi kim gibi daha fazla bilgi için imzakizin.com adresini ziyaret ediniz.
5-İmza:Kızın hakkında bundan sonra ne olup bitiyor öğrenmek için facebook ya da twitterda  takip ediniz."

19 yorum:

  1. laleye bıraktığım serenadı bırakıyorum sana..
    aynı çatı altında.. sevdik birbirimizi..... =)

    atalet..

    YanıtlaSil
  2. Nasıl bir heyecan bu gözüm yolda ben de bekliyorum:)

    YanıtlaSil
  3. Hemen yarın, ilk iş alıyorum kitabı.. Bir değil, 2 tane 3 tane.. Ablacım.. Ne ağır, ne derin bir konu benim için. Ama ne kadar acı verse de okuyacağım ve belki bende sırf kendim için yazarım o mektubu, babama göndermesem de.
    Senin satırlarını okumayı heyecanla bekliyorum.

    YanıtlaSil
  4. Çok anlamlı bir proje. Emeği geçenleri tebrik ederim. Projenin başladığı tarihlerde ben blog dünyasında pek aktif değildim. Dolayısıyla haberim olmadı. Yoksa katılmak isterdim. 2009 Aralık ayında kaybettim babamı ve öyle doluyum ki:( Kitabı mutlaka alacağım. Yardım amaçlı hazırlanması çok çok güzel. Tekrar tebrik ederim.

    YanıtlaSil
  5. Ben bu gün baktım D&R'da yoktu.
    internetten sipariş veriyorum şu an.
    Aynı heyecan bende de var, çok güzel bir çalışma olmuş, heyecanlanmamak elde değil ...

    YanıtlaSil
  6. Leylak' cım, beni yüreklendiren hatta yollayan sendin değil mi?
    Çok net hatırlamıyorum ama galiba öyleydi. Çok teşekkür ederin sana:)
    Ve sevgiyle öpüyorum...

    YanıtlaSil
  7. Hemen alacağım Nurşen'cim.

    YanıtlaSil
  8. Pie Kurabiye,
    Sağol canım...

    YanıtlaSil
  9. Asucum,
    Sanırım öyleydi, yazını benim aracılığımla yollamıştık yanlış hatırlamıyorsam, ne güzel oldu değil mi?
    Ben de sevgiler yolluyorum, ayrıca özledik, iyisindir umarım...

    YanıtlaSil
  10. Özlem.
    D&R da ben de bulamadım bugün, zaten ne bulunur ki orada. 1-2 güne gelir dediler o yüzden sipariş vermedim. beklemedeyim...

    YanıtlaSil
  11. Sezer,
    Siz de İmza Kızın bloguna yazarsınız mektubunuzu, okumuşsunuzdur herhalde. Babanıza rahmet diliyor, sevgiler yolluyorum...

    YanıtlaSil
  12. Seda,
    Al canım, sonuçta faydalı bir amaca gidecek. Babana mektup yazıp blogda yayınlayabilirsin, imza Kızın adıyla blog açıldı bu amaçla okuduysan eğer. Umarım benim satırlarımı beğenirsin, sevgiler yolluyorum kocamanından...

    YanıtlaSil
  13. Sevda,
    Çıksın ama artık değil mi? Bugün bulamadım ben, gelmemiş daha...

    YanıtlaSil
  14. atalet,
    Tam da o dediğinden, öperim...

    YanıtlaSil
  15. soylemeden gecemeyecegım. kac gundur sırketten okuyup yorum bırakmaya calısıyorum. expl. hata verıyor. bu aksam uyuyakalmadan burada yazıyorum ya bravo bana...
    kıtabı cok merak ettım. herkesın dılınde.

    YanıtlaSil
  16. Emeğinize sağlık Leylak'cım. :)
    En kısa zamanda bu kitabı alacağım.

    YanıtlaSil
  17. Gülşah,
    Sağol canım, sevinirim:)

    YanıtlaSil
  18. Zeynepcim,
    Güzel bir iş çıkardığımızı düşünüyorum henüz kitap elime geçmese de. Özellikle de amacı yönünden. Bakalım nasıl olacak. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  19. Ulaşmasını ben de bekliyorum heyecanla ama paylaşımına bayıldım :) Paylaşıp geçmemişsin ne güzel tariflemişsin !

    YanıtlaSil