.

.
.

19 Temmuz 2012 Perşembe

BİR ÖNERİ

Rehavet içinde geçen bir yaz gününden selam olsun. Bugün sizlere bir öneriyle geliyorum, daha doğru öneri Sanat Notları blogunun sahibi sevgili Sinem'den. Yılbaşında yaptığımız kart etkinliğini katılanlar bilir, Sinem geçen yılın katılımcılarındandı, bu yıl meşguliyetleri nedeniyle katılamamış ama aklı da etkinlikte kalmıştı. Dün bana benzer bir etkinliği bayramda tekrarlamamız önerisiyle mail yolladı. Önce biraz düşündüm açıkcası, zira yılbaşında postada yaşanan sorunlar, bazı hevesli katılımcıların önce istekle başvurup sonra kimseye kart yollamamaları, birtakım özel istekler, bazı endişeler beni biraz yormuştu. Fakat Sinem'in arzusunu geri çevirmeye içim elvermedi, bir de bu tür etkinliklere yatkın uslanmaz ruhum yine hevese geldi. Şimdi oylamaya açıyorum, hayata geçerse "Bayram Kartı Etkinliği" adını vereceğim böyle bir etkinliğe katılmak ister misiniz? İsterseniz 2-3 gün içinde lütfen yorum bırakınız. Yalnız bu defa bazı şartlarım olacak, çünkü geçen defa çok bunaldım. Bu kez blogger olmayan katılımcıları kabul edemeyeceğim ne yazık ki, ayrıca geçen etkinliğe katılıp (daha doğrusu tek taraflı katılıp) kart yollamayan bloggerleri katılmak isteseler bile listeye alamayacağım. Kart gönderilmesi konusunda özel istekleri kabul etmeyeceğim (adresim falancaya gitsin, filancaya gitmesin ya da kartımı şu kişinin adına yazın şeklinde), beni mazur görürsünüz umarım zira yılbaşında küçük çaplı bir kaos yaşadım bu yüzden. 
Şimdi toparlayacak olursam;
-Öncelikle katılmak isteyenleri belirleyelim, süre 22 Temmuz Pazar akşamı sona erecek.
-Sadece blogu olan katılımcılar kabul edilecek.
-Herkesin adresi herkese gidecek, bu konuda çekincesi olan varsa lütfen katılmasın.
-Herkes tüm katılanlara kart yollamak zorunda değil, bu da biline. İster tüm katılımcılara yollarsınız, ister tanıyıp bildiklerinize, arzu ettiklerinize. Kısacası size tek bir kart da gelebilir, tüm katılımcılardan da kart alabilirsiniz. 
-Katılım süresi sona erdiğinde duyuracağım katılımcıların listesini (Blog ismi ile) ve sonra mail adresime isim ve adreslerinizi isteyeceğim. Adresler tamamlanınca bir liste halinde katılımcılara mail aracılığı ile göndereceğim. Gerisi size kalmış.

Sanırım yeterince açık oldu kurallar, şimdi katılmak isteyenlerin bu postun altına yorumlarını bekliyorum. Yeterli çoğunluk sağlanırsa etkinlik faaliyete geçecektir. Kestane kebap acele cevap:)

Bana gelirsek dedim ya günler yaz rehavetiyle geçiyor bu ara, sadece dün bir kutlama yemeği nedeniyle mutfak nöbetindeydim. Onun dışında "Bir avuç bostan, yan gel Osman" modundayım. Ankara akasyaları coşmuş durumda, bir yandan çiçek açıp bir yandan fazlalık çiçekleri konfeti gibi yağdırıyorlar yerlere, gelenin geçenin üstüne. Esintiyle balkona gelenler açık kapıdan içeriye doluyor ve yaz rehavetiyle domestosluktan durgun su kurbağasına dönüşmüş bünyeye iş çıkarıyorlar. Sokaklar çiçekten halı serilmiş gibi.


Tembellik saatlerime dünden beri kızçemin hediyesi kitap eşlik ediyor. Uzun zamandır  klasik okumuyordum, pek keyif verdi Andre Maurois'in "İklimler"i. Görsel olarak da çikolata paketini andıran şık ve minimalist bir tasarımı var kitabın, çok beğendim, ayrıca Tahsin Yücel çevirisi ki kendisi yazın dünyasında tek geçtiğim isimlerdendir. Yayınevinin adının Helikopter olması da ayrı bir hoşluk, kısacası bu kitap bana iyi geldi. Şimdi daha iyi olmak için kitabımı alıp köşeme çekileceğim, siz de şu "Bayram Kartı Etkinliği" üzerine düşünün diyorum. Haydi kalın sağlıcakla...

Katılmak isteyenler (istek geldikçe ekleyeceğim):
-Sanat Notları
-Dışavurum
-Fermina Daza
-Kara Kitap
-Kahve Keyfi 
-Anne Mahsustan 
-Gülşah 
-Neslihan'ın Çikolata Fabrikası 
-Cessie 
-Biraz Şöyle Biraz Böyle 
-Mavi Balon 
-Dersaadet
-Sabunlarım (Mine Özgür)
-Ece's Sun 
-İnsan Olmak 
-Kağıt Faresi
-Parıldayan Çiçek 
-Mutfak Aşığı

32 yorum:

  1. Akliyla bin yasasin Sinem, size de organizasyon icin tesekkurler. Ben varim!

    YanıtlaSil
  2. ben ben! ben katılmak istiyorum. bayram temalı kart değil de güzel kartpostal yollasak da olur mu peki?

    YanıtlaSil
  3. Fermina,
    Boşver bayram temasını falan, her tür kartı seçmekte özgürsün:)

    YanıtlaSil
  4. kitap ayracın gözümden kaçmadı.pek güzelmiş, orijinal. :)) kartpostal etkinliğine ben de katılmak istiyorum. yalnız izne çıkacağım için gelecek hafta içinde adresleri alabilir miyiz?çünkü izinde internetsiz ortamlarda olabilirim.

    YanıtlaSil
  5. Kara kitap,
    Toparlanırsa alırsın tabii ki ama bu işler pratikte bu kadar düzgün yürümüyor, beni meleten çok oluyor:)) Gelenleri yollarım sana...

    YanıtlaSil
  6. Beni de dahil edin bu etkinliğe sevgili Leylak Dalım :)

    YanıtlaSil
  7. Ben de katılabilir miyim leylak dalı ablacım:)

    YanıtlaSil
  8. canim Leylakciiim beni kirmayip yeni LeylakSan organizasyonuyla basbasa kaldigin icin ve de sana verdigim bu zahmetlere katlandigin cok tesekkur ederim umarim bol katilimli ve eglencelu bir etkinlik daha olur unutmadan ufak bir rica iletmek istiyorum madem ptt hizmetletini biraz yoracagiz bir de unutulmaya yuz tutan pullari da eklersek tam super olacak:) bunuda katilimcilardan ozellikle rica etsek olabilirmi.... cok optum

    YanıtlaSil
  9. Sinemcim,
    Rica ederim, zevkle:)
    Bu pul meselesi Fermina'nın çok hoşuna gidecek, elindeki pulları kullanır belki bunlar için. Katılımcılar belirlensin bunu da ekleriz ama her PTT şubesi pul vermiyor. Temin edebilirsek güzel olur...

    YanıtlaSil
  10. Bende varımmmm :)
    ne güzelbir etkinlik bu böyle Leylak Dalı. :)
    Ayrıca bu sıcak yaz gününde keyifli okumalar.

    YanıtlaSil
  11. heli kop ter hecelenmesine bayıldım =)..

    maurois..=)..mm yaz tatili koktu buralar..

    atalet

    YanıtlaSil
  12. Atalet,
    Benim kızçe de o hecelenmeye ve kapak tasarımına vurulup almış zaten kitabı:) Sağ yandaki sayfalar da kırmızıya boyalı, çok hoş bir tasarım olmuş, Bülent Erkmen imzalı.

    Koktu değil mi, hem de ortaokul yaz tatili:))

    YanıtlaSil
  13. beni de listeye ekleyin efenim:)çok keyifli olacak:)

    YanıtlaSil
  14. Ben de ben de!
    Ben de katılmak isterim, hem de çok isterim.

    YanıtlaSil
  15. Yaz beni de bayram kartı etkinliğine Leylak ablacım..

    YanıtlaSil
  16. Öncelikle ben bu etkinliğe katılmak istiyorum.

    Ve biliyor musun seninle su an aynı kitabı okuyoruz? Yayinevi ilk açıldığında destek olmak amacıyla İklimler ile birlikte Kalfa ile Kiraliça ve Morel'in Buluşu adlı kitapları almistim. Bir türlü okumamıştım, şimdi okumaya başladım İklimler'i. 50 sayfam kaldı, analiz yaparız dımı:))

    YanıtlaSil
  17. Beni de alın hatıralar...Beni deeee...Yani katılmak isterem....

    YanıtlaSil
  18. Leylak' cım emin ol dün düşündüm. Niçün yılbaşı oluur da bayram olmaz diye. Bizim Can' ın küçükken tekrarladığı gibi olur mu olur mu.
    Kızımın şerefine (maşallah koşturuyor) ben de katılmak isterim.

    YanıtlaSil
  19. Asucum,
    Kızına çok sevindim, inşallah hep böyle gider...

    YanıtlaSil
  20. Dersaadet,
    Bitirince haberleşip istişarede bulunalım:)

    YanıtlaSil
  21. ben de katılmak istiyoruuum :)

    YanıtlaSil
  22. çok teşekkürler :) ne zamandır böyle bir etkinliğe katılmak istiyordum.

    YanıtlaSil
  23. kağıt faresi,
    Ne demek, zevkle:))

    YanıtlaSil
  24. oh oh denizde kum bende pul :) daha ne isterim hakikaten, çok sevindim ben bu işe!

    YanıtlaSil
  25. Selam Leylak Dalı nedense ben sizi hep antalya'lı diye düşündüm.Ankara'da oturunca şaşırdım.Ben de Ankara'da oturuyorum.Etkinliğinize katılmak istiyorum.Sevgiyle kalın

    YanıtlaSil
  26. Ben bu sefer yokum :) kolay gelsin size ;)

    YanıtlaSil
  27. Parıldayan Çiçek,
    Antalya'da yaşıyorum ben, yazları sıcaktan Ankara'daki evimize kaçıyorum:)

    YanıtlaSil
  28. yaşasınn ..ilk blogger etkinliğimm tabiki katılacağım hemde keyifle...leylak dalı ben ıkı gune kadar tatile çıkıyorum .orada ınternet durumları ne olur bilmem şşimdiden adresimi gödereyim olur mu =)

    YanıtlaSil
  29. doludolumutfak,
    ok. blogumun yan tarafında mail adresim var komik bişey (leylakcı geldi hanım:)oraya yolla adresini. Ben de toplu listeyi sana maille yollarım tamamlanınca. İyi tatiller...

    YanıtlaSil
  30. uzun yıllar her bayram-yılbaşı kart attım arkadaşlara-akrabalara... güzel olacak! ben de varım :)

    YanıtlaSil