.

.
.

13 Nisan 2012 Cuma

KOMŞU, BALKON, ÇINAR, KUMRU VS VS


Selam bilok ahalisi:))
Bugün keyfim yerinde, neden derseniz üst kat komşularım taşındı. Yerine gideni aratan biri gelmezse bir süre kafam rahat, dolayısıyla siz de hayın komşu masallarından kurtulmuş olacaksınız. Esasen dün sabahın köründe "gaarç, guurç, güm, çat, paldır, küldür" sesleriyle gözlerimi açıp sunturlu bir küfür (burası bipli) savurarak yataktan kalkmıştım ama balkona çıkıp aşağıdaki nakliye kamyonunu, ona eşya yükleyenler arasında da üst kat komşularımı görünce küfürleri yuttum, ağzım kulaklarıma doğru şirin bir fiyonk şeklini aldı, balkonda oynayamadığım için içeriye sessizce süzülüverdim. Baktım dizim sabah katılığında oynamaya mani, ben de içimden oynadım; atmıııış, yetmiiiş, sekseeeen:))) Umarım yerlerine daha beter birileri gelip bu içerden-dışardan oynamaları bana yedirmezler.

Bugün kış mevsimi nedeniyle uzun süredir uğramadığım batıya bakan balkona çınar teftişine çıktım. Ben görmeyeli bizim çınar epey boy atmış ve yaprakları en güzel tonunu bu mevsim görebileceğimiz bir yeşile bürünmüş. Toplayıp sarma yapasım geldi (bunlar diyetin yan etkileri, baktığın herşey bir süre sonra yiyecek moduna dönüyor:). Bir de farkettim ki çınarın meyveleri yeni çıktığında kiraza benziyor. İşte buyrun:


Evet yine diyet etkisi başgösterdi diyeceksiniz ama benziyor işte, hem merak etmeyin yemek istemedim, pek kiraz sevmem, tercihim vişneden yanadır. Bunları kulağıma küpe diye takmak arzusundayım ama kaşındırıp batma gibi bir riski göze almam gerekecek. Ben çınarı incelerken karşı apartmanın balkonundaki pek de samimiyetimin olmadığı komşu seslenip "hiç görünmüyorsunuz, nerelerdeydiniz?" diye sordu. Anladım ki uzun zamandır o balkondan seslenmemişim sevenlerime. Bu ilgi üzerine "O Romeo Romeo, sen neden Romeo'sun" diye bir Jüliet tiradı attırmak istedim ama sabah sabah annemin Kilisli komşusunun deyimiyle balkondan balkona "hanek edesim" gelmedi. El sallayıp mutfak balkonuna geçtim. Cukka'nın bebeleri epeyce ele gelir olmuş, baktım yalnızlar, anaları yok. Birbirlerine sokulmuşlar titreşip dururlar. Kadın yine kahveye okeyci kocayı aramaya gitti diye düşünürken aşağıda, kaldırımda çöplenirken gördüm. Halbuki hemen saksı-yuvanın yanına bulgur koymuştuk yorulmasın diye. Ama Cukka Hanım ev yemeği sevmiyor anlaşılan, illa dışarda yiyecek. O kadar da söyledim GDO'lu gıdalara dikkat et, kola içme, meyveyi-sebzeyi iyice yıka diye ama yok hatun laf anlamıyor. Mis gibi bulguru beğenmedi dışarda fast food yiyor. Kendi bileceği iş ama bebelere yazık, çürük nesil yetiştirecek:) Ben bunları yazarken bir yandan da camdan bakıyorum, Cukka gelmiş yavrularını gagadan gagaya besliyor, görülesi bir manzara.

Galiba yine çok konuştum sevgili bilokdaşlarım, en iyisi kahvemi alıp kitabıma döneyim ben. En güzel hafta sonları temennilerimle hoşçakalın...

21 yorum:

  1. Cok tatlısın sevgili Leylak Dalım :) Sen hep anlat bize hic cok gelmez vallahi :)Yalnız beislerin fotosunu merakla bekliyoruz bilesin.İyi hafta sonları herkese.

    YanıtlaSil
  2. :)) Basligi ve ilk cümleyi görünce bende aynen öyle dedim,insallah aratmayan komsu gelir.Iki arada bir derede bloglari okumaya calisiyorum,yoruma vakit kalmiyor ;)sen de hepten sansür koymussun Leylakcim ;)neyse sana kahvenle kitabinla keyifli zamanlar,bana is vakti geldi..sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Nurşen ablacım 2 gündür bloguma girdiğimde blogerlar dan biri için uyarı alıyorum kurabiyegiller.com ile ilgilin sizde de oluyor mu virüs programım da var ama sizi okurken siz bile gittiniz :( sorayım dedim sevgiler :))

    YanıtlaSil
  4. Komiksiniz işte yafu, hem de çook:)))) Çok güldüm yine.
    Kumruların mürüvvetini de görürsünüz inşallah:) Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Gözün aydın Leylak' cım. İnşallah gelen gideni aratmaz.
    Sana da güzel hafta sonları diliyorum...

    YanıtlaSil
  6. Gözünaydın diyeyim öncelikle Leylak'cığım.Dilerim iyi komşularla olursun bundan sonra..."Çınar ağacı ve meyveleri" en sevdiğim ağaç;kokusunu severim desem kimse inanmaz.Çok seviyorum,ululuğuna, yapraklarına,meyvesinin şekline ve kokusuna...Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Arzu,
    Sağolasın, benim de dileğim o, gidenlerden çok çektim çünkü.
    Çınar konusunda her dediğine inanırım, benim için de çok özel bir ağaçtır çünkü o.
    Benden de çok sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Asucum,
    Sağolasın. Valla korkmuyor değilim. Çünkü ilk oturanlar da pek beterdi, yerine gelenler de. Bakalım bu sefer ne olacak, oh demeye gelmiyor çünkü:)
    Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  9. Özlem,
    Komikim di mi:))
    Bu kaçıncı mürüvvet yahu, kesin 5.kuşak torun falan bunlar, tavşan gibi ürüyor bu mübarekler:))
    Özledik seni, neyse ki bugün yazmışsın:))

    YanıtlaSil
  10. Burcu,
    Biri Kurabiyegillere virüs bulaştırmış sanırım, ondan uyarı veriyorb Farkına varınca halleder. Bana da mail atmış bir izleyenim sanırım üyesi olduğumdan açınca ona da uyarı gitmiş ama bizimle bir alakası yok merak etme.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Asis,
    İnşallah aklı başında biri taşınır bu defa, dileğim o.
    Sansüre gelince, geçenlerde adsız birinden çok tatsız abuk subuk yorumlar geldi, ben de canımı sıkmamak adına adsız yorumları kapattım. Dışardan izleyenlere zor oluyor ama yapacak birşey yok canımı sıkmaktansa:)
    Sevgiler yolluyorum kocaman:))

    YanıtlaSil
  12. Başak,
    Sağol, sizler de çok tatlısınız. Bebişlerin fotosunu koyarım yakında. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. Gözünüz aydın sanki başımdan bir def i bela olmuş gibi yüreğimin yağları eridi. İnşallah gideni aratmayan geçimli bir komşunuz olur. :)

    YanıtlaSil
  14. ay pek sevindim komşuların gitmesine

    YanıtlaSil
  15. Bilgenin annesi,
    Ben de sevindim ama umarım sevindiğimle kalmam:))

    YanıtlaSil
  16. Vladimir,
    Sağol valla, hakikaten sevinilecek bir durumdu, bezmiştim inan olsun. Şimdi daha beteri gelirse diye korkuyorum:))

    YanıtlaSil
  17. Gözün aydın. Ben de üst kat komşumdan muzdariptim. Benim ki de taşındı. Ama sevinemiyorum. Çünkü o daireye daha düzgün biri hiç taşınmadı. Hep bir problem. Biri çıkar biri taşınır. Bir şey değişmez.

    YanıtlaSil
  18. Hüznün Tadı,
    İnan ben de aynı şeyden korkuyorum, bakalım hayırlısı:)

    YanıtlaSil
  19. Ama ama biz çok eğleniyorduk komşu maceralarını okurken :))
    ( Böyle de hain bir blogger arkadaşım,sadece kendimi düşünürüm)

    Twitterda gördüm okkayla hokkayı,sahi ne çirkinler henüz.

    YanıtlaSil
  20. Sis,
    Eminim ki gelen gideni aratmayacak ve macera devam edecek:))
    Gerçekten çok çirkinler, kuş yavruları niye çirkin olur ki ama çok sevilesiler, gariban, savunmasız:))

    YanıtlaSil
  21. Bu duyguyu çok iyi bilirim .Gözün aydın canım şimdi rahatım sadece okul tatillerinde torunları gelince ses oluyor ama torun segisini bildiğim için o tıkırtılar hoş geliyor kulağıma:))) Çınarın meyvelerinden ne güzel duvar süsü olur görünce hemen aklıma o geldi.SEVGİLER.

    YanıtlaSil