.

.
.

4 Temmuz 2011 Pazartesi

SON GÜNLERDE BEN

Şu sıralar kendimi üç kelimeyle özetleyebilirim: Yorgunum, gerginim, keyifsizim.

Aranan ev hala bulunamadı, bu da ona bağlı olarak işleyecek sürecin aksamasına neden oluyor. Günlerimiz gündüzleri ev aramakla, akşamları Ikea'dan eşya toplamakla geçiyor. Eşyaların konacağı ev henüz mevcut olmadığı için de bizim ev bir nevi depolama alanına dönüştü. Zeybek oyunu oynarmışcasına sekerek dolaşıyoruz bazı odalarda. Rutin blog okuma alışkanlığımın yerini emlak ilanları takibi aldı, "sahibinden.com"la kanka olma yolunda hızlı adımlarla ilerliyoruz. Kitap okuyamıyorum, film izleyemiyorum, işin kötüsü işe yarayacak herhangi bir diğer faaliyet de yaptığım yok, oysa kıyamet gibi yerine getirmem gereken görev var. Keyifli ve mutluluk verici bir olayın öncesinin böylesine gerginlik yaratıcı olması tuhaf. Ya bu işin doğası böyle ya da bizde bir gariplik var, beceriksiziz:)

Kısacası size anlatabileceğim hoş birşeyler yok ama bir alanda ihtisaslaştım: Ikea. Nerede ne var, giriş-çıkış nereden, restorana nasıl kısa yoldan ulaşılır, yemeklerden hangisi lezzetli, hangi mallar uyduruk, hangileri iyi vs vs. Az zamanda çok ve büyük bir yol katettim ve Ikea'ya gitmekten nefret ettim. Hergün de bal yenmez ki, ayrıca çok kalabalık ve insanlar çok rahat. Yukarıdaki fotoğraf 35 metrekarelik oda tasarımlarından birinde çekildi. Klozetin üstündeki uyarı gözlerimi yerinden uğrattı: "Tuvaletler teşhir amaçlıdır. Restoran alanındaki tuvaletleri kullanabilirsiniz." Böyle bir uyarı konduğuna göre örnek klozeti kullanmayı deneyenler oldu demek ki. Önce inandırıcı gelmedi ama ofis bölümündeki satışa sunulmuş A4 kağıt yığınlarından birinin üstüne yapıştırılan çiğnenmiş sakızı görünce uyarıyı koyanlara hak verdim. Her sabah showroomu halkın hizmetine hazırlayan görevlilerin, içinde defalarca yatılmış görünümüne dönüşmüş yatakları, yerlere atılmış kırpılmış kağıtları, oraya buraya bulaşmış boyaları, oyun hamurlarını, yüzlerce ayağın bastığı zeminde sürünen yastıkları, yorganları, çeşitli objelerin arasında rastgele konuvermiş kirli bardakları, tabakları toparlarken ettiği küfürleri de kolaylıkla zihnimde canlandırabiliyorum. Ne diyeyim Allah bizim insanımıza akıl fikir vere...

14 yorum:

  1. Leylağım,
    Dilerim, aradığınız yer en iyi hali ile en kısa zamanda önünüze çıksın.
    Bunlar yorucu belki ama, güzel telaşlar, sonu çok keyifli işler. Kolaylıklar dilerim.
    Sevgiler.
    :))

    YanıtlaSil
  2. Ev aramak sıkıntılı bir süreçtir. sizde bir gariplik yoktur. Rahat olun. Tecrübeliyim bu konuda. Önemli olan içinize sinecek bir ev bulmak. İçinize sinmiyorsa yolunuza devam edin. En sonunda bulunca tadından yenmiyor.

    YanıtlaSil
  3. Ev bulamamış olmanıza çok üzüldüm.Umarım en kısa zamanda bulursunuz..
    İnsanımız konusunda umutlarımı kaybediyorum galiba..Eğitim şart ama görgü kuralları ailede başlıyor.Ona nasıl çözüm bulacağız bilemiyorum..En kötüsü de eğitimli insanların eğitimsizlerden daha cahilce davranması olsa gerek...

    YanıtlaSil
  4. Aman ya, en zor kısmı ev aramak. Kocamla ben de Ankara kazan biz kepçe dolaşmıştık günlerce. Sonunda annem bulmuştu eş-dost ilişkisiyle. Ben yaymıştım, herşeyi anneciğim halletmişti. Gerim gerim gerilmişlerdi babamla. Nikahın, düğünün ertesi gününe kadar rahat yok sana.

    YanıtlaSil
  5. Geçecek bitecek, zaten sıkıntısız yorgunluksuz olanını görmedim ben bu işin.Moral motivasyon destek isterseniz derhal koşarım:))

    YanıtlaSil
  6. her evlılık hazırlıkları gergın ve keyıfsız ve yorucu oluyor bence. etrafımdan duydugum bu.
    ıkea'yı cok severım. bende ezbere bılırım ne nerede. ama buradakıler pek hoyrat degıl allahtan..

    YanıtlaSil
  7. ev aramak çok sıkıntılı bir iş,salak saçması emlakçıların götürdüğü bir o kadar berbat evleri bulunmaz hint kumaşı gibi pazarlamaya çalışması mı, o evi yapan mütahitin yamuk bir mutfak ya da salon yaparken ki ruh halimi,yoksa kutu gibi eve neredeyse içini dolduracak kadar kira istemeleri mi dersin hepsini gördüm.uzakta olunca iyi dilekten başka birşey gelmiyor elden.dur ya burda bir tezveren hz. var bu hafta sonu vakit bulursam gidip senin çocuklara tez zamanda bir ev dileyeyim. :) evrene olumlu mesaj bir nevi...

    YanıtlaSil
  8. Çook sevgili arkadaşlarım,
    Sanırım şeytanın bacağının kırılması için bloga bu postu girmem gerekiyormuş. Akşam itibarıyla aranan ev bulunmuştur. Gerçi biraz tadilat işi var ama olsun varsın, nasılsa yapılıp biter, evi bulduk ya. Şimdi biraz gevşeyip diğer işlere bakma zamanıdır. Hepinize destekleriniz ve iyi dilekleriniz için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  9. BUNLAR ZEVKLİ İŞLER BİRGÜN OTURUP GÜZEL BİR ANI OLARAK HATIRLAYIP GÜLECEKSİNİZ İNŞALLAH İSTEDİĞİN GİBİ BİR EV DENK DÜŞER HAYALİNDEKİ EVİ DÜŞÜN OLUMLU DÜŞÜNÜRSEN EN KISA ZAMANDA OLUR SEVGİLER KOLAY GELSİN.

    YanıtlaSil
  10. Leylakcığım, kolay gelsin.

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Aman çok şükür yaa... Kıyamıyordum sıkılmana. Çok sevindim:))

    YanıtlaSil
  12. heyoooooo ay nası sevindim..
    güe güle otursunlar.. keyifle yaşasınlar... =)

    bi de..
    ikea..istanbulda da böyle olmuş mudur ki ilk açıldğı dönemde..
    şimdilerde.. derli toplu görünüyor ama..

    sevgilerimle..
    ataletin.. =)

    YanıtlaSil
  13. Oh çok şükür. Ev bulunduya gerisi akar gider artık. Sende bacaklarını uzatır huzurlu huzurlu oturursun inşallah.

    YanıtlaSil
  14. Leylak'cım,
    Evet canım, güzel bir eylem öncesi zor bu yaşananlar, ama emin ol hep aynı, yada bilmiyorum bizlere mahsus. Aynı heyecanların öncesinde aynı gerginliği iki kez yaşadım ve sonunda en güzel günde kıpırdıyacak halim kalmamıştı:))
    Dilerim işlerinizi kısa sürede çözesiniz.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil