.

.
.

15 Şubat 2011 Salı

PANCAR PEZİK DEĞİL Mİ?


-Bu sabah, bu öğlen ve bu akşam yağmur var Ankara'da.
-Dünkü yorgunlukla kendimi eve adadım bugün, bir nevi Miskinler Tekkesi hali. Tembelliğin fenafillahına ulaşma çabasındayım.
-Tatlı canımı ancak kitap okumak için yoruyorum. "İmkansızın Şarkısı" gece kitabı, gündüzleri aklıma estikçe "Tanrı Olmak İsteyen Otobüs Şoförü"nden öyküler okuyorum. "İmkansızın Şarkısı" ana yemek gibi, özel zaman ve özel zemin hazırlamak gerek. Diğeri ise tam atıştırmalık, yemekten önce, sonra, çay-kahve molasında, çorba karıştırırken, gözucuyla TV izlerken bile okunabiliyor. Bu sabah bir kahve içimi üç öyküyle başabaş geldi. Atıştırmalık ama öyle kof değil, epey baharatlı, acılı, güldürürken düşündüren, "bu nasıl bir tarz" dedirten cinsten. Üzerindeki pörtlek gözlü, zenci vodoo bebeğin kitapla alakası yok, o kızkardeşin hediyesi, rengi tuttu koyuverdim üstüne.
-PTT Kargo ile başım dertte. Kendilerini buradan kınıyorum huzurunuzda, çok etkilendiklerine de eminim :) Yolladıklarım gitmiyor, bana yollananlar gelmiyor. İlla sorup-soruşturmak gerekiyor. Kesin karar verdim artık PTT Kargo kullanımına paydos.
-Bu hafta karbonhidratsız hafta, sebze ve protein serbest tabii uygun ölçülerde, abartmaca yok. Kahvaltı dışında ekmek yemeyen bendeniz yasak olunca bir somun ekmeği son lokmasına kadar bitirmek istiyorum. Huysuz muyum neyim yaaa...
-Öğle yemeği niyetine yarım demet pazıyı (yoksa pancar yaprağı mı?) bir kapak sızmayağ, bir baş soğan ve iki diş sarmısakla birlikte kavurur gibi yaptım. Aslında kandırdım pazıyı kavurma değil buğulama oldu, fena olmadı ama ekmeksiz yendiği için midem sinyal gönderiyor duymamazlıktan geliyorum. Mide kısmının her dediğine kulak asmayacaksın.
-Yemeğime uygun olsun diye bağıra bağıra 
"Pancar pezik değil mi, 
Ciğer ezik, ciğer ezik değil mi
Ben sevdim eller aldı
Bana da yazık değil mi?"
türküsünü söyledim.
Tıklayın, Neşet Ertaş'la birlikte siz de söyleyin, videonun altına yapılmış yorumları da okumayı ihmal etmeyin. Yurdum insanı neler yazarmış görün:)

17 yorum:

  1. Benim de bir vodoom var küçük minnak arabamıza asılı. Adı da ÇATLAK PAKİZE :D
    Hihihi...

    YanıtlaSil
  2. Okuduklarınla yemeğinle türkünle yazın gülümseyerek mutlu mutlu okudum. Dolmalı yazına bıraktığım yorum kaybolmuş.

    YanıtlaSil
  3. Hüznün Tadı,
    Aynı anda birbirimizin yazılarını okuyup yorum yollamışız:)
    Benim gözüm de sizin kekte kaldı, yasak ya:))
    Bu ara yorumlarda bir problem var galiba, aynı şeyler bana da oluyor.
    Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  4. vodoo bebegine hayran kaldim,birde su köpüklü kahvene:)

    YanıtlaSil
  5. Buğdaycım,
    Benimkinin adı Kunta, bi dene daha alacam o da Kinte olacak:)))
    Sen o diziyi hatırlamazsın muhtemelen...

    YanıtlaSil
  6. Süntercim,
    Sağol canım.
    Kahve taze de ondan sanırım, yoksa eski yeteneğimi kaybetmişim pek köpüklü yapmayı beceremez oldum. İyi ki dünür falan gelmesi sözkonusu değil:)))

    YanıtlaSil
  7. Arada bir tembellik de lazım Leylak' cım. Yeter ki alışmayasın???
    Sana hareket yakışıyor. (Ev dışında)

    YanıtlaSil
  8. Azcık dolaştım şöyle blogları sana da uğrayı vereyim dedim ..öpüyotum seni. Not: Yorumları merak ettim baktım..Yurdum insanı işte ...çok güldüm.

    YanıtlaSil
  9. Miskinler Tekkesi tabiri çok hoşuma gitti :))PTT ye ben de çok kızgınım çünkü hem Paris'ten,hem yurtiçinden gönderilern kartlarım kayıp,sinir oluyorum:(
    Rejim yapıyor olsanız da kendinizi ödüllendirmeyi unutmayn:)Sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Merhaba; Pancar'a bazı yörelerde pezik derler. Türkülerede girmiş, paylaşıma teşekkürlerrr...öptüm....

    YanıtlaSil
  11. Diyet azminize hayranım Leylak Hocam; ben şimdiye o pazı yapraklarının üzerine külbastılar yanına patates püreleri falan ekleyivermiştim:))

    YanıtlaSil
  12. İmkansızın Şarkısı hakkındaki düşüncelerinizi merakla bekliyorum:)

    YanıtlaSil
  13. Umarım beğenmişsindir kitabı. kısır gibi değil mi? löp löp yeniyor. Hafif sanıyorsun ama susatıyor ve midende şişiyor o öyküler.

    YanıtlaSil
  14. Alem kadınsın. Senin yanında yaşlanmaz insan.

    YanıtlaSil
  15. Leylak Ablacığım; seni ayakta alkışlıyorum, guruldayan midemle:))süpersin sen, muteşemsin. Azim ve kararlılık diyince aklıma gelen tek isimsin (ver gazı diyorsun duyuyorum ama valla gerçek) öpüyorum seni kocaman

    YanıtlaSil
  16. Sırada, baş ucumda okunmayı bekliyor "Tanrı olmak isteyen otobüs şoförü" Leylak'cım,sanırım Sahilde Kafka'dan sonra iyi gelecek bana:))))

    YanıtlaSil
  17. Sevgili Leylak dalı,
    Nasıl kıskanıyorum sizi anlatamam, böyle sevdiğiniz kitaplarla başbaşa kalmak ve okumak , başka dünyalarda yaşamak...
    yurtiçi kargoyu( ya da bunun gibi kargo şirketlerini) tercih etseniz, bir gün en fazla iki günde ulaşıyor istediğiniz yere.

    YanıtlaSil