.

.
.

8 Haziran 2010 Salı

O SOLE MİO

Hareketli bir gündü. Öğleden sonra bir arkadaşımla buluşmak niyetinde olduğum için sabah aceleyle evi toparlarken gelen telefonla buluşma iptal oldu. Gevşeyip bilgisayar başına çökerek Roma'yı kalan yerden inşa etmeye devam ederken telefon ikinci kez çaldı. Bu defa başka bir şehirde oturan ve epeydir görüşmediğim çok sevdiğim bir arkadaşım bana uğramak istediğini söyledi. Roma'yı kendi haline bıraktım ve konuk ağırlamak için hazırlığa başladım. Öğleden sonra güzel bir sohbetle çok keyifli geçti. Akşam yemeğinin ardından yine Roma ile meşgul olup "Ara Sıcak" alacakken sanatsal ve kültürel faaliyet ekibim tarafından ayartıldım ve "Aspendos Opera ve Bale Festivali" nin açılışı nedeniyle düzenlenen "Hakan Aysev ve 3 Soprano Halk Konseri"ni izlemek üzere Cumhuriyet Meydanı'na doğru yola koyuldum. Gündüz aralıklarla yağan hafif yağmur havayı limonata kıvamına getirmiş, nemi azaltmıştı. Yasemin kokularının eşlik ettiği zevkli bir yürüyüşle meydana vardık ve konseri izlemek üzere toplanmış kalabalığın arasına karıştık.

Şef Hakan Kalkan yönetimindeki Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşliğinde 3 soprano; Funda Ateşoğlu, Çiğdem Önol ve Esin Talınlı geldiler önce sahneye, ardından da heybetli gövdesiyle tenor Hakan Aysev. Söyledikleri ünlü aryalar, halk türküleri ve pop müzik şarkılarıyla coşturdular bizi. Yukarıdaki fotoğrafta "Finiculi Finicula"yı söylüyorlar.

Ve "O Sole Mio"

Konser bitiminde birkaç kez bis yapılıp sanatçıları alkışlarla uğurladıktan sonra bu defa eve doğru yola düşmüştük ki mesleğimin ilk yıllarında öğretmeni olduğum bir öğrencime rastladım. Boynuma o kadar şiddetle atılıp o kadar sıcak kucakladı ve karısına benimle ilgili o kadar güzel sözler söyledi ki "Bunca yıllık emeğinin karşılığı aldığın üç kuruş emekli maaşı değil işte budur" dedim kendi kendime. Eh bu keyif de beni bir süre götürür değil mi; konser üstü öğrenci sıcaklığı, bir nevi kaymaklı kadayıf. Sefam olsun mu?

19 yorum:

  1. Süper bir gece ve süper bir kapanış olmuş. Öğretmenliğin hep bu yönünün kıskanmışımdır. Yetiştirdiğin çocukları bir gün büyümüş ve ADAM OLDUĞUNU görmek.

    YanıtlaSil
  2. olsuuuun :) hem de sonuna kadar hakedilmiş bir son olmuş :)

    YanıtlaSil
  3. orada olmak ve seninle izlemek isterdim
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. merhaba nurşenciğim
    merhaba.... :))
    güzel bir gece ve finali dahada güzel olmuş
    çok duygulu anlar yaşamış olmalısın..
    sevgilerrr.

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel bir açılış ve güzel bir finalle günü tamamlamışsınız.Ne mutlu size...sefanız olsun olsun :)

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Çenebaz,
    Gerçekten geceden de öte kapanışı çok güzel oldu. Yıllar sonra bu şekilde hatırlanmak çok güzeldi:))
    Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  7. Fundacım,
    Olsun değil mi, bu kadarını haketmişimdir bunca yılda:))

    YanıtlaSil
  8. Leylak Dalıcım, Hakan Aysev , Operayı halka götürücem dedi ve dediğini yaptı... hatta popüler yaptı... Burada meydanlarda etkinlikler olduğu zaman malesef gitmiyoruz gidemiyoruz ... Çünkü başka İstanbul yok... Ne kadar alakasız tip varsa meydanlara doluşur, kap kaç gırla gider... biz de meydan kültürü yok anlayacağın. Bi tek bağırmayı biliyoruz meydanlar da , onu da doğru dürüst yapabilsek bari...
    Öptüm çok

    YanıtlaSil
  9. "O sole mio", yağmurdan başalamadığımız bugün tam bize göreymiş!
    :))

    YanıtlaSil
  10. Olsun kızkardeş. Tadını çıkar. Mutluluklar senin olsun.

    YanıtlaSil
  11. charlie şişme havuzda bana da yer açsın lütfen.iş güç hak getire,tatil istiyorum tatil. :)))

    YanıtlaSil
  12. Maviannecim, Keşke birlikte izleyebilseydik.
    Yazın Ankara'dayım, kimbilir bir görüşme ayarlarız belki:))

    YanıtlaSil
  13. Ah Nunucum hoşgeldin,
    Seni burada bulmak ne keyif. Bir daha gitme olur mu:))

    YanıtlaSil
  14. Sevgili Butterfly,
    Sağolasın, güzel bir akşamdı gerçekten. Konser de, ortam da, hava da, öğrencime rastlamak da. Güzel anılar hanesine bir çentik daha attık.
    Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  15. Lalecim,
    Antalya'nın en büyük avantajı bu tarz etkinliklerin çok bol, ulaşabilmenin de çok kolay olması. Sokak konserlerinde bile sorun olmaz gece olsun, gündüz olsun. Ankara'da en çok bu sanatsal aktiviteleri özlüyorum. inşallah festival zamanı dönerim. Öpülmüşündür...

    YanıtlaSil
  16. Ekmekçim,
    Bize pek yağmadı yağmur ama sizden serinlik geldi sağolun. Biraz nefes alabildik.

    YanıtlaSil
  17. Nedukcum,
    Asıl sen sağol kızkardeş. Mutluluk hepimizin olsun...

    YanıtlaSil
  18. Kara Kitapçım,
    Şişme havuzun tamamını sana tahsis edeyim diyeceğim lakin Charlie saftiriğini kulağından tutar atarım ama Snoopy konusunda pek garanti veremem:)) Belki beraber yüzmenize ses çıkarmaz:))

    YanıtlaSil
  19. Olsun Nurşen'ciğim, çünkü öğretmenlik böyle anlarda kendini belli ediyor asıl amaç bu bence:)

    YanıtlaSil