.

.
.

28 Haziran 2010 Pazartesi

MARMARİS, KUŞADASI, KINA, DÜĞÜN VE DAHA BİR DOLU ŞEY...

Kocaman bir haftayı geride bıraktık. Neşeli, telaşlı, eğlenceli, keyifli, yorgun, koşturmalı, kimi zaman artık aramızda olmayanları anarak hüzünlü ama çok güzel bir haftaydı. Hava şansımıza güzeldi, sıcaktan boğulmadık, Marmaris çok güzeldi tıpkı yukarıdaki fotoğraftaki gibi, uzun zamandır görüşemediğimiz akrabalarla, sevdiklerimizle mutlu bir olay nedeniyle birlikte olmak güzeldi, gelin güzeldi, damat güzeldi, düğün güzeldi; hasılı anılar çekmecesine dokunulmaya kıyılmayacak bir ipek bohça daha eklendi.

Ortancalar Marmaris, Beldibi pazarından.


Yukarıdaki görüntüler Marmaris'te bir gece gezmesinden

Hafta ortası Kuşadası'na gittik, kına gecesi için; gelin kızımız kırmızı bindallısı, pullu fesi, kırmızı çarıkları ve avuçlarına yakılan kınaları tutan güllü bantları ile pek şekerdi.


Kuşadası akşam üstü enfes manzaralar seriyor gözlerimizin önüne, günbatımı olağanüstüydü.

Düğün hazırlıkları yapılırken pek lezzetli, dereotlu simitleri götürdük her sabah. Bu simitleri yapan fırına ve her sabah satın alıp gelen teyze oğluma benden üç kere: "Sağol, sağol, sağol"

Düğünlerin olmazsa olmazı yaprak sarması çalışmaları:) Teyze kızım tarafından itinayla sarıldı ve nazık gövdelerimize itinayla yollandı.

Çok yemek yaptım, aşçılık çalışmalarımda aşama kaydettim. Hem de kalabalık gruplara alışmadığım büyüklükteki ölçülerde, neyse ki alnımın akıyla çıktım işin içinden, zehirlenen olmadı:) Çok güldüm, çok güldürdüm sefamız olsun. Çok merdiven inip çıktım, dizağrım beni çok zorladı ama ne gam, sevdikleriyle birlikte olunca ağrının falan önemi olmuyor. Çok fotoğraf çektim, çektirdim, neredeyse her anı kayda aldım, güzel günler saklanmalı. Çok oynayamadım, dizim izin vermedi. Olsun, oynayanları izlemek de güzeldi. Düğün harikaydı, güzel çifte ömür boyu mutluluklar olsun, onlar erdi muradına, darısı diğer bekarların başına.

Dündenberi Didim, Akbük'te arkadaşlarla birlikteyiz. Akbük haberleri bir dahaki posta. Kalın sağlıcakla...

Not: O kadar yoğundum ki fırsat bulup yorumlarınıza yanıt veremedim kusura bakmayın, Ankara'ya dönene kadar beni affedin.

16 yorum:

  1. Sevgili arkadaşım,

    Böyle güzellikler herkesin başına. Resimler de her zaman ki gibi harika.
    (Canım demedim farkettin mi? ::))))

    YanıtlaSil
  2. Harikaa gezmişsiniz ne güzell... Didim nasıl?

    YanıtlaSil
  3. Allah içinize sindirsin,sefanız olsun:) Gençlere mutluluklar..

    YanıtlaSil
  4. özledik sizi..yokluğunuz farkediliyor..tam hoşgeldiniz diyecektim..baktım ki Didim'desiniz..ne güzel..marmaris fotolarını ve diğerlerini bekliyoruz..bu yazınızdaki fotoğraflar da çok güzel..özellikle marmaris'in gece görüntüsü ve teknenin burun kısmının fotoğrafı harika..aslında en güzeli dolmalar tabii..çok severim,afiyet olsun..yeni evli çifte mutluluklar dileriz..size de iyi tatiller..keyfini çıkarın.sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Güzel vakit geçirdiğine sevindim. Aşağılardan eğlence sesleri bize kadar geliyor ama gidip katılamıyoruz. Olsun eskilerle idare edeceği biz de:)))

    YanıtlaSil
  6. harika karelerle keşke orada olsam dedirttiniz bana :) yeni çifte mutluluklar, size de keyifli günler dilerim :)

    YanıtlaSil
  7. Ben de merak etmeye başlamıştım seni, ne güzel gelinle damada sonsuz mutlluklar ve huzur dolu bir yaşam dilerim.
    Dereotlu simite takıldım bu arada Nurşen'ciğim:))

    YanıtlaSil
  8. Leylakcığım Allah içinize sindirsin.Ne güzel ne mutlu anlatmışsın.Resimelr harika ! Dereotlu simiti ilk defa duydum, güzel olmalı.

    Bol kahkahalı güzel günlerin hiç eksik olmasın!

    YanıtlaSil
  9. Ah Leylak Dalıcııım çok özlemişim senii... oh ne güzel bu arada sen de düğün alıştırmaları yapıyorsun:)))Oğlunda hiç acemilik çekmeyeceksin... Ama ne güzel yerlerde dolaşıyorsun yav....Çok güldüğünden de güldürdüğünden de adım gibi emindim zaten...
    Çok çok öptüm seni

    YanıtlaSil
  10. Unutulmayacak güzellikler. Harika kareler. Keyif yerinde olunca ağrı filan kalmıyor. Aynen devam Leylak' cım...
    Genç çifte de mutluluklar diliyorum.

    YanıtlaSil
  11. Ohhh,kınalardaki güllere ne demeli.Pek hoş bir fikir.Eminim güldürmüşsündür bundan hiç şüphem yok.
    Kuşadası akşam üzeri manzaraları da öyle hoş ki...Yorulduğun kadar da mutluluk depolamışsın belli.Öpüyorum seni...

    YanıtlaSil
  12. Sevgili Leylakcığım; çok sevindim eğlendiğine. Ne güzel fotoğraflar çekmişsin, arayı uzatma ama alışmışım seni hergün okumaya, tuhaf oldum. Öpüyoruz, kendine iyi bak...

    YanıtlaSil
  13. Ne güzel etkinlikler, cemiyetler abartılmadığı zaman bizim en güzel kültür birikimlerimizdir.Bizde bu aralar cemiyetlerle meşgulüz.Size kolay gelsin.Sevgilerrrrrr...

    YanıtlaSil
  14. kıııs bi de o dereotlu simit , ne güzel bişidir yav... hiç duymamıştım

    YanıtlaSil
  15. Allah mutlu etsin, güzel günleri uzun bir ömür boyu sevgiyle dolsun. Darısı oğluşunun başına Leylak'cım...

    YanıtlaSil
  16. Dr.Mehmet Öz'ün deyimiyle 'F Vitamini' almışsınız bol bol,ne güzel (friendship yani) Ağrı sızı hissetmemeniz çok normal bence..Yaşasın F Vitamini,Allah eksikliğini göstermesin..Sevgler..

    YanıtlaSil