.

.
.

29 Haziran 2010 Salı

KUMSALLAR BOYUNCA BAK, AYAK İZLERİMİZ VAR

Pazar günü öğleye doğru Marmaris'ten hareket ettik. Mola yerimiz Bafa Gölü kıyısında bir balık lokantası oldu. Çok leziz bir kefal ızgara yedikten sonra zeytin ağaçlarıyla çevrelenmiş bu güzel mekandan ayrıldık.

Akbük sapağından sonra dağın tepesinde uzun saplı, nazlı birer papatya gibi salınan rüzgar tribünlerini gördüm, tam 15 tane idi. Arabadan ancak bu kadar fotoğraflayabildim.

Arkadaşlarımızın yazlığı Akbük'ü geçtikten sonra Bozbük denilen koyda, zeytin ağaçları arasındaki bir sitede. Zeytin ağacı gördüm mü saygı duruşuna geçmek isterim, benim en sevdiğim ağaçtır, bilge duruşu, soylu görünüşü ile. Evin terasından görünen manzaraysa begonvillerle sarılı.

Sabah deniz kıyısındaydık, çamlarla çevrili Bozbük koyunda.

Plaj güzelleri; çanta, şapka, şemsiye, gözlük, kitap beşlisi. "Sessizlik"i okumaya çalıştım ama başarılı olamadım etrafa bakmaktan. Kitap elimde sürünüp durmakta, benimle birlikte epey yer gördü, epey etkinliğe katıldı. Ankara'ya gidince al baştan yapmak gerekecek zira konusunu unuttum bile.

Etraftaki siteler geneklikle emekli cenneti olduğundan denize girenler de toraman yaşlı hatunlar ve göbekli kırçıl amcalar. O nedenle kilo konusunda komplekse kapılmıyor insan bu plajda, öyle çıtır fıstıklar, 90-60-90 dilberler nadirattan.

"Kara Kitap"cığım, ayaklarım senin için suda bu fotoğrafı çekerken aklımdan sen geçmektesin, öpücüklerimi yolluyorum.

Sürrealist tablo gibi görünen bu fotoğraf kıyı boyunca yürürken çekildi. Zavallı balığın gövdesinin akibeti meçhul.

Ve karşınızda "Leylak Dalı". Namımız ve şanımız Akbük sahillerinde de yürüsün. Beni izlemeye devam edin. Şimdi yemek zamanı, izninizle kaçıyorum...

9 yorum:

  1. fotoğraflar çok güzel..bafa gölünü de çok severim..keşke benim için de kumsalda yürüseniz,çıplak ayakla denizin tam başladığı yerde..eskiden kumsalda ne çok deniz kabuğu toplardım..paylaşımınız için teşekkürler..kitabınızı da nasıl olsa okursunuz..bari o da tatil yapsın..

    YanıtlaSil
  2. Harikaaaaa.... Eee yarı memleketim sayılır ;)
    Bozbük'e geçen sene gittik bizde o sahilde benimde yürümüşlüğüm varr... Ayrıca o rüzgar güllerini bende çok seviyorum, temiz enerji. İyi tatiller....

    YanıtlaSil
  3. Gez Leylak'cım gez, şunun şurasında kışa ne kaldı. Yazın tadına varmak gerek.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Günaydın sevgili arkadaşım, yine harika yazmış ve resimlemişsin, ellerine sağlık.

    Sevilay

    YanıtlaSil
  5. Resimler bile içime iyi geldi.İyi tatiller...

    YanıtlaSil
  6. geeel 12 temmuz geeeel diyorum başka bir şey demiyorum...

    YanıtlaSil
  7. Ah gerçekten iyi tatiller..Allah içinize sindirsin.Ben henüz sitenin havuzuna bile ayak değdirebilmiş değilim..Kısmet..Fotoğraflar da her zamanki gibi neffis..Elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  8. LEYLACIĞIM BAYILDIM FOTOĞRAFLARA. LİSE YILLARINDA BAFA GÖLÜ VE ÇEVRESİNE ÇOK GİDERDİK. ANILAR DEPREŞTİ SAYENDE :)) O KÖPÜK KÖPÜK DENİZİ GÖRÜNCE SERİNLEDİM, İYOT KOKUSU GEVŞETTİ İNAN.
    İÇİNE SİNDİR LEYLAKCIĞIM TATİLİNİ.
    ÖPÜYORUM.

    YanıtlaSil