.

.
.

30 Mayıs 2010 Pazar

CUMARTESİ'YE SIĞANLAR

Dolu dolu bir gündü Cumartesi, etkinlik üstüne etkinlik. Uluslararası Antalya Tiyatro Festivali'nin son gösterimine gittik ve bu yılki festivali başarıyla sonlandırdık. Darısı önümüzdeki seneye. "Vahşet Tanrısı"nı çok beğendiğimi yazmıştım ama "Profesyonel" onu da koyup geçti. "Tiyatro işte böyle yapılır" diyerek çıktı herkes salondan. Temsilin iki ana oyuncusu Bülent Emin Yarar ve Yetkin Dikinciler muhteşemdiler. Zaten yönetmeni Işıl Kasapoğlu olan bir oyunun başarısı da tartışılmaz oluyor. Tam anlamıyla tatmin olmuş bir biçimde çıktık tiyatrodan ve bir başka etkinliği izlemek için Kalekapısı'na doğru düştük yollara.

Çiçek Festivali ve onun kapsamında Çiçek Korteji vardı bugün. Kortejin geçişini beklerken dinlenmek için oturduğumuz bankın hemen yanına sokak müzisyenleri gelip yerleşti. Santur, ney, daire ve darbukadan oluşan çalgılarıyla muhteşem bir müzik ziyafeti çektiler, kulaklarımızın pası silindi.

Bu şirin yaratık bile mestoldu müziğin tınısından, gölgelik çimenlere yayılıp keyifle dinledi. Bunlar Belediyemizin kulakları numaralı kadrolu köpekleri.

Bu rengarenk ağaçcık Güzel Sanatlar Galerisi'nin bahçesinden. Çok güzel bir fotoğraf sergisi vardı, kelebekler ve yusufçuklar konulu. Meraklısı için buraya bir tık.

Derken Çiçek Festivali'nin korteji göründü. Sizleri görüntülerle başbaşa bırakıyor ve ben Eurovision oylamalarını takibe gidiyorum Haydi MANGA!..





7 yorum:

  1. Allah aşkına sizin oralarda bir gün kaç saat? :)))))))

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bie sezonu kapadın. Hoş resimlerden de finalin muhteşem olduğu anlaşılıyor. Bu arada köpek sanki bana tanıdık geldi :))
    Darısı seneye hatta nice senelere diyelim.
    Hevesle tıkladım ama fofoğraf sergisini göremedim.

    İyi pazarlar Leylak' cım...

    YanıtlaSil
  3. Bir güne ne kadar çok güzellik sığmış,Antalya da çiçek festivali olduğunu bilmiyordum.Her gün yeni bir şey öğreniyorum işte bu süper,fotoğraflar harika cıvıl cıvıl herşey..Hep böyle keyifli günlerin boool olması dileğimle,sevgiler.Manga ikinci o kadar oy attım İsviçre den üç oy çıkınca şaşırdım :)

    YanıtlaSil
  4. eh Antalya'ya da çiçek festivali yakışırmış Leylak Dalıcım...

    Manga sen haydi dedin ya bak nası coştu dün akşam:))) süperdiler valla...

    Öpptümmm

    YanıtlaSil
  5. Bu sokak çalgıcılarına ben de bayılırım sevgili Leylak Dalı.İstanbul metrosunda da mutlaka bir-iki tane oluyorlar.Cümbüş çalan bile vardı.Ne hoş değil mi?Benim rahmetli babamın da çaldığı bir enstrüman olunca,algıda seçicilik nasıl da devreye giriyor hemen ! Ahh cümbüş..Ahh babacığım..Sevgiler,iyi haftalar..

    YanıtlaSil
  6. Sevgli Leylakcığım, ne güzel fotoğraflar yine ellerine sağlık, kızımla bakmaya doyamadık. sev gilerle

    YanıtlaSil
  7. Özeniyorum Sevgili Leylak Dalı bu kadar güzel günler geçiyor, dolu dolu, maşallah sağlıkla daim olsun :)

    YanıtlaSil