.

.
.

9 Nisan 2010 Cuma

GÜZEL AYRINTILAR

Bugün öğleden sonra çok sevdiğim bir arkadaşımdaydım. Bir kutlama toplantısıydı bu. Mutfak becerisi çok yüksek olan arkadaşım döktürmüştü yine, kilolarımıza katkıda bulunduk. Yalnızca mutfakta değildir onun hüneri, çok orijinal objelere ve antikalara sahip arkadaşımın evinden birkaç detayı fotoğrafladım. Hep dış mekan, doğa fotoğrafları koyacak değilim ya, buyrun biraz da bu güzellikleri seyredin.









Bu tabaktaki "Ayran Çorbası". Erzurum usulü pişirilmiş, içine Erzurum'dan gelme "Aşotu" katılmış. "Aşotu" kişniş bitkisinin yapraklarına verilen yöresel isimmiş, meraklısı için açıklayayım.

Ve sadece bir kısmını gördüğünüz çay sofrası eşlikçilerimiz. Bunları yedikten sonra birkaç gün oruç tutmakta fayda olduğu kanaatindeyim. Siz ne dersiniz?

15 yorum:

  1. Bazı insanlar ellerini değdikleri herşeyi güzelleştiryor. Arkadaşınız da onlardan sanırım. Harika objeler harika yerleştirilmiş ve harika fotoğraflanmış.Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  2. Leylakcığım,
    O ortadaki kaşık dikilmiş tabaktaki salata diyorum, nar ve pancar karışımı mı?
    O kilo yapmaz şekerim!
    ;)

    YanıtlaSil
  3. Ya Ekmekçim, sağol valla.
    Yüreğime su serptin, ben de zaten bir tek onu yemiştim:))) Ayrıca bildiniz ve bir tabak narlı, pancarlı salata kazandınız. Afiyet olsun:))))

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Güngör,
    Arkadaşım öyledir gerçekten, nereye elini atsa harikalar yaratır, bir de bu kadar pasta yapıp kanımıza girmese:)))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Aaa hocam tam bana göre bir evmiş, benim de tarzım böyle..Afiyet olsun:))

    YanıtlaSil
  6. sunumunuz yine çok güzel..bu tarz antikaları çok severim..özellikle aile yadigarlarını..çorba tabağı ve yemekler de çok güzel..belli ki görmüş geçirmiş bir aile..ne mutlu..sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Hepsi herşey ayrı güzel ama ben o ikramların altındaki örtüye bittim. afiyet olsun, yarasın boşverin şu dünyada Allahaşkına.

    YanıtlaSil
  8. Göze, gönle hitap harikaymış. Yediklerine afiyet olsun, kilo yapacağını sanmam çünki! bizimle paylaştın.
    Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  9. Fotoğraflarda görünen her şey gerçekten çok zarif. Yiyecekler de iştah açıcı. Böyle aktif yaşamda kilo alınmaz korkma Leylak' cım...

    YanıtlaSil
  10. Tüm fotolar ve objeler çok güzel ama benim favorilerim kuş şeklindeki tuzluk-karabiberlik ile çorba-servis tabağı. Gerçekten çok zarifler.

    YanıtlaSil
  11. afiyet şeker olsun
    süper
    fotoğrafların hepsi birbirinden güzel

    YanıtlaSil
  12. Objeler,fotoğraflar ve tabii ki sofra süper..Öyle sofraları kendimi tutmasam ben de hazırlıyorum ama 40'ı geçtiğimden beri sazı elime aldım,bütün toplantı arkadaşlarımı organize ettim:Artık kimse 1 tatlı + 1 tuzlu + 1 salata menüsünden başka bir şey yapmıyor,yapamıyor,şarlıyorum ve bi daha gitmemekle tehdit ediyorum direkt..Biz bu sistemi oturttuk,tavsiye ederim..

    YanıtlaSil
  13. Lezzetli Somunlar,
    Teşekürler.
    Valla o sizin dediğiniz 3 çeşit için biz de çok direndik ama zincir bir yerde mutlaka kırılıyor:) Neyse ki çok sık buluşmuyoruz. Bu ikramlar özel bir durum, bir kutlama içindi o yüzden biraz aşırı olmasına rağmen arkadaşımıza engel olamadık. aslında artık bu tarz çay sofralarını hayatımızdan çıkarma zamanı geldi:)
    Sevgiler...

    Maviannecim,
    Çok teşekkürler güzel dileklerin ve beğenin için...

    Çenebaz,
    Evet o kuşlu tuzluklara hepimiz bayıldık, çok güzellerdi...

    Asucum,
    Ah, nasıl kilo alınmaz, öyle bir alınıyor ki. Ankara beni mahvetti, diyet yapmam lazım. İmdaaaat:)))

    YanıtlaSil
  14. Nurcuğum,
    Teşekkürler.
    Valla bu paylaşımla kilo alınmasa her yediğimi yazarım buraya ama heyhaaat:((

    Şenizcim,
    Yaramasın valla, yediğimle kalayım:))
    Evet örtü çok güzel, bu tür örtülere "Suzenî" diyorlar.

    Zehra Öğretmenim,
    Arkadaşımla iyi anlaşırsınız o zaman:)) ama ben Zehra öğretmenimi kimselere vermem:))
    Sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
  15. Sevgili Selma,
    Ben de yaşım ilerledikçe yaşanmışlığı olan eşyalara ilgi duymaya başladım. Arkadaşımın gerçekten çok seçkin ve şık objeleri vardır, çok ilgilidir bu tür şeylere. Bize de seyretmek kalıyor onları. o kadar güzeller ki paylaşmak istedim.
    İyi bir hafta sonu dileğiyle...

    YanıtlaSil