.

.
.

7 Nisan 2010 Çarşamba

BİR İLKBAHAR SABAHI GÜNEŞLE UYANDIN MI HİÇ?

Hava bugün çakırkeyifti; ne yaptığı belirsiz, bir öyle bir böyle, şaşkın, kararsız. Sabah güneşle açtık gözümüzü, derken rüzgar çıktı. Saçlarınızı dağıtması ve serseme çevirmesi dışında üşütmeyen bir rüzgar. Bir gün önceden kızlarla sözleşmiştik öğlen yemeğinde buluşmak için. Netekim buluştuk. Denize nazır bir restoranın camekanlı terasına yerleştik. Karşımızda bulutlarla kaplı bir gökyüzü, muhteşem profiliyle Beydağları, üzerine cıva dökülmüş gibi gümüşi ışıltılarla parıldayan bir deniz. Eh, bir insan evladı daha ne ister bu manzaranın üstüne can sağlığından başka.

Biz istedik ama; bünyeye biraz kolesterol takviyesi ve Beydağları'na nazire olsun diye pek lezzetli bir "Gavurdağı Salatası".

Yemekler bitip çaylarımızı içerken yağmur başladı. Zamanlama güzeldi, yağmura demli çay yakışır.

Biz uzun uzun sohbet edip tenha restoranın sandalyelerini rahatça işgal ederken yağmur durdu, güneş çıktı tekrar. Tohumlarını döküp çiçek açmaya başlayan kartopu çalılarının yanındaki merdivenlerden tırmanarak ayrıldık restorandan.

Bitkiler yağmurda yıkanıp pırıl pırıl olmuştu.

Denizin ve dağların üstüne ağmış bulutlar şu türküyü getirdi aklıma:

"Dumanlı başları göklere ermiş
Yedi renk üstüne hareli dağlar
Yanyana yaslanmış, elele vermiş
Ezelden ebede sıralı dağlar"

Not: Headerimi beğendiniz umarım. Sağolsun kızkardeş ta Ankara'dan fotoğraflayıp yolladı bu leylağı. Huzurunuzda kocamaaaan öpüyorum onu...

10 yorum:

  1. Yeni Leylağın hayırlı olsun Leylak' cım. Çok güzel.Yağmuru görüntülemen çok hoş.
    İçinde dağ geçen bütün şarkılar ve türküler çok farklı dokunur insana...

    YanıtlaSil
  2. Adına yakışır bir header olmuş, pek ala :)
    Antalya nın en güzel zamanları değil mi bu aralar keyfini çıkarın :)
    sevgiler efendim :)

    YanıtlaSil
  3. çok güzel bir header ben siz çektiniz sanmıştım.burda da 3 gündür yağmur yağıyor,ama hiç güneş çıkmadan. :(( sevmiyorum buraların yağmurunu.yağmur sonrası doğan güneşi çok severim ben,izmir'deki gibi,antalya'daki gibi.sizi de seviyorum. :)

    YanıtlaSil
  4. Antalya' da evimizi yaparken çok kalabalık değildi daha, balkondan öylesine net görünürdü ki Beydağları. Şimdilerde heryer ev nerde dağları görmek. Bu arada dün sana adres sormuştum ya, akşam Bilge'yi alırken bir dolu tomurcuklu bir leylak ağacı buldum, gözüm üstünde, açar açmaz koklayacağım, fotoğraflayacağım.Bu arada fotoğraflar ve anlatım süper, sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  5. :):)
    Hafif rüzgarımız da, yağmurumuz da güzeldir.

    Benim en sevdiğim ve her gün mutlaka yürüyüş yaptığım Atatürk Parkı'nda, sık sık arkadaşlarımla buluştuğum cafe restaurantlardan birine gitmişsiniz. Size evimin balkonundan el sallasaydım görürdünüz belki. Keyifli anlarınızın sürmesi dileği ile...

    YanıtlaSil
  6. Bizim mahallede bir leylak ağacı var. Dört gözle bekliyorum açmasını. Bakalım, tepeye çıkacak bir fotoğraf yakalayabilecek miyim?
    ;)

    YanıtlaSil
  7. tebrikler..başlıktaki yazı,renk ve taze leylaklar çok güzel olmuş..kokusu buraya kadar geliyor..yazınız ve fotolar da çok güzel..baktığınızı görmeyi,değerlendirmeyi ve paylaşmayı çok iyi biliyorsunuz..bu arada afiyet olsun..

    YanıtlaSil
  8. Asucum,
    Sağol canım. Bugün senin blogdaki fotoğraflar da çok güzeldi, ellerine sağlık. Yoğundum biraz yorum yazamadım ama bakmadım sanma:))

    Fundacım,
    Sağol canım. gerçekten Antalya ilkbaharda bir başka güzel oluyor. Yazı da hiç çekilmiyor laf aramızda:))
    Benden de sevgiler efendim...

    Kara Kitapçım,
    Fotoğrafı kızkardeşim çekip yolladı ben leylak delisine. Ben hiçbiryerin yağmurunu sevmiyorum inan. Kocam küresel ısınmaya benim sebep olduğumu düşünüyor yağmur düşmanlığım yüzünden:))
    Ben de güneşli hava seviyorum ve seni de seviyorum:))

    Sevdacım,
    Antalya dışındayken en çok özlediğim Beydağlarıdır. Bu kadar muhteşyem bir profil olamaz değil mi? Leylakları keşfettiğine sevindim, hadi bakalım fotoları bekliyorum.
    Sevgiyle...

    Begonvilli Ev,
    İlkbaharda Antalya'nın herşeyi güzel bence.
    Keşke bir el etseydiniz bana:))
    Teşekkürler, sevgiler, görüşmek dileğiyle...

    Banucum,
    Sağol...

    Ekmekcim,
    Ben de dört gözle bekliyorum senin leylağın çiçeklenmesini. Eh, komşuda pişer, bize de düşer değil mi:))

    Sevgili Selma,
    Teşekkürler güzel sözleriniz için.
    Sevgiler Antalya'dan...

    YanıtlaSil
  9. bir ilkbahar sabahı güneşle uyandım .çılgınca koşarak kırlara uzandım .

    YanıtlaSil