.

.
.

7 Mart 2010 Pazar

BİR RESİMLE HUZUR BULMAK

Ressam Füsun Ürkün yukarıdaki resmi benim için yapmış sanki, öylesine sevdim. Burası benim mutfak pencerem olmalı; ahşap çerçeveler, tam sevdiğim gibi dantel perdeler ve cama vurup bana göz kırpan leylak dalı. Pencere içinde uyuklayan sarman tekire benim bir itirazım yok ama kedilerle hiç arası olmayan kızkardeş bu işe ne derdi, benim eve uğrar mıydı, bilemeyeceğim.

Füsun Hanım'ın eserlerini görmenizi isterim; herbiri oya gibi ince ince işlenmiş, en ufak detayın atlanmadığı, insana ilkbaharı, yazı hatırlatan, bol çiçekli, bol kedili, seyredene huzur veren resimler onlar. Baktıkça içiniz açılıyor, resimlerin içine girmek isteğinizi zor zaptediyorsunuz. Mutluluğun elle tutulur bir şekilde hissedildiği resimlerdeki dünyada kötü, çirkin, tatsız birşey yok, çocukluğumun Ayşegül kitaplarındaki gibi bir dünya bu sanki, herşeyin yolunda gittiği, pırıl, renkli, şenlikli bir dünya. Gerçek hayatın insanı bezdiren, yorucu, yıpratıcı gerçekliğinden kaçıp sığınılacak bir liman sanki.

Sosyoloji öğrenimi gören Füsun Ürkün, Yaşar Çallı ve Teymur Ağalıoğlu atölyelerinde eğitim alarak resim yeteneğini geliştirmiş. Açtığı birçok kişisel serginin yanısıra 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Bilkent Sanat Sokağında, Nisan ayında Harbiye Askeri Müze'de ve Mayıs'ta Ankara Çağsav Galeri'de yeni sergileri olacak. Ayrıca yapıtlarının bir bölümünü görmek isterseniz tık.

Resimlerini bloguma koyma iznini verdiği için kendisine çok teşekkür ediyor, fırsatı olanların bu güzel yapıtların aslını görmek için sergilerini kaçırmamalarını diliyorum.

25 yorum:

  1. Enfes bir resim. Benim gibi bir pencere hastası için hele. Çerçevenin dokusundan perdenin desenlerine leylaktan kediye harika. Bakmaya doyulmayacak cinsten. Tıkladım. Dahasını da görmek isterdim. Sağol Leylakçım.
    İyi pazarlar canım...

    YanıtlaSil
  2. Asucum, muhteşem değil mi? Ressam ile gıyaben de olsa tanıştık, facebookda arkadaşız bir arkadaşım aracılığı ile. Daha çok resim görmek istersen, tıklanacak linki doğrudan resimler çıkacak şekilde değiştirdim. Oradan görebilirsin, bayılacaksın.
    Sevgiler, iyi geceler...

    YanıtlaSil
  3. Evet bir daha girdim, gördüm ve bayıldım gördüklerime. (Şimdi her zamanki şüpheci alaycı takımı yine kendini attı ortaya gibisinden kıkırdaşacaklar he he he diye...) pencere ve kapılara bayılırım. Ve birkaç tane benim de var. Ama bu gördüklerimin yanına bile yaklaşmaz.
    Tekrar saol. Sana da iyi geceler...

    YanıtlaSil
  4. Asucum,
    Boşver kıkırdaşanları, meyveli ağacı taşlarlar. Eminim senin yaptıkların da çok güzeldir. Füsun Hanımla elbette yarışamayız, sonuçta o profesyonel. Önemli olan birşeyler yaratmaya gayret etmek. Lakin bu resimleri benim yiyesim geliyor, o kadar hoşuma gidiyorlar, ressamın ellerine sağlık, senin de bakan gözlerine canım, tekrar öpüldün...

    YanıtlaSil
  5. güzellikleri yaradana da,
    resmedene de,
    aracısına selam ola..
    iyi pazarlar leylakcığım..
    içimizi açtın şu güneşli İstanbul sabahı gibi.

    YanıtlaSil
  6. Harika. Bayan ressamların detaycılığına hayran olmuşumdur hep. Yakından tanıma şansına sahip olduğum Şahika Gökmen Hanımefendi'nin resimleri de öyledir. Füsun Ürkün adını da not alıyorum. Leylaklı pencereyi size ben de çok yakıştırdım. Kedi sever misiniz bilmem ama ben hayvan delisi olarak bayıldım bu tabloya. Güzel bir pazar diliyorum. Sevgiler, selamlar

    Not: Size Antalya'dan haberlerim var. Bu gün yazma fırsatım olur mu bilemiyorum ama Begonvilli Ev'de paylaşacağım. Örneğin sabahları yollarda o enfes turunç çiçeği kokularını almaya başladık artık. Çünkü turunç ağaçları çiçek açmaya başladılar.

    YanıtlaSil
  7. LEYLAK DALICIM; Ben resimleri valla fotoğraf sandım.

    Ben de pencere meraklısıyımdır ama hiç böyle bir pencerem olamadı yaf...

    Çook öptüm.

    YanıtlaSil
  8. Hocam paylaşım için çok teşekkürler, inşallah Nisan ayında Harbiye'deyim..Kaçırılmayacak kadar değerli ve özel çalışmalar..En sevdiğim sanat dallarından biri daha, ne çok ortak yanımız var:))
    Sevgiler Zehr@

    YanıtlaSil
  9. Penceredeki kedi resmi sizi olduğu kadar beni de anlatıyor.Benim de -tıpkı resimdeki deseninde ama gri olan -Pako adında cadı bir dişi kedim var.Ailecek ona bayılıyoruz-tüm cadılığına rağmen.Ve tıpkı sizin kız kardeşiniz gibi benim ablam da kedilerden hiç hoşlanmıyor,bana geleceği zaman Pako'yu dışarı salıyorum,beni de huzursuz ediyor çünkü hayvancağıza ettiği bir sürü hakaretle..Kısacası adeta beni anlatmışsınız;dantel perdeler,ahşap pencereler,kedi,yani biraz küf kokan herşey..Ağzınıza sağlık..

    YanıtlaSil
  10. resimleri fotoğraf sandım perdenin desenini bile tek tek ince ince oyalamış sanki ahşabın dokusu kedinin tüyleri hele leylak canlı dalından yeni koparılmış sanki tek kelimeyle bravoo diyorum ..benimde bir kedim ve köpeğim var benimde abim pek uğramıyor kızkardeşiminde kedisi var onada uğramıyor:)))biz ona gidiyoruz..sevgi ve dostlukla...

    YanıtlaSil
  11. Nunucum,
    Sağol. Gerçekten iç açan resimler bunlar, keşke gerçek hayat ta böyle olsa. Bugün Ankara da güneşli, ben de sana en güzel haftasonu dileklerimi yolluyorum...

    YanıtlaSil
  12. Sevgili Begonvilli Ev,
    Gerçekten olağanüstü detaylı çalışmalar yapıyor Füsun hanım, ellerine sağlık, bize de göz ziyafeti çekiyor.
    Ah Antalya'nın nasıl güzel olduğunu tahmin edebiliyorum, inşallah Nisan başı geleceğim, yaza kadar tadını çıkarırım artık. Turunç ağaçlarına söyleyin ben gelmeden dökmesinler çiçeklerini. Kıbrıs akasyaları açtı mı, onları da bekletin mümkünse:))
    Sevgiler yolluyorum...

    YanıtlaSil
  13. Ah Lalem,
    Hangimizin oldu ki böyle penceresi:( Hele de camına leylak dalı vuran, benim için muhteşem olurdu. Ne yapalım biz de resmiyle avunuruz. Çok öptüm seni.

    Sevgili Zehra öğretmenim,
    Sergiye gitme şansınız olursa benim için de gezin, ressama selamımı söyleyin. Ben size kesin tarihi bildiririm. Facebookta "Füsun Ürkün Resimleri" diye sayfası var, katılabilirsiniz.
    Pekçok ortak yönümüzün olduğunun farkındayım zaten, dilerim birgün yüzyüze gelip ortak yönlerimizi derin bir sohbetle arttırırız. Sevgiler yolluyorum...

    YanıtlaSil
  14. Lezzetli Somunlar,
    Çok teşekkürler, hoşunuza giden birşey paylaştıysam çok mutlu olurum. Amaç güzel paylaşımlar değil mi zaten? Güzel bir Pazar günü diliyorum, sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. Sevgili Bilge,
    Gerçekten şapka çıkartılacak güzellikte ve canlılıkta resimler. Detaylar inanılmaz, diğer resimlere de baktınız mı bilmiyorum linki tıklayarak, insanın aklı almıyor.
    Ankara'dana çok sevgiler, selamlar size...

    YanıtlaSil
  16. Verdiğin linke girdim ve bayıldım resimlere bayıldım. Ayşegül kitaplarındaki resimlere benziyor gerçekten de. Paylaşımın için teşekkürler canım.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  17. Gerçekten enfes resimler. Hele ilk resim büyüledi beni. Resimlerin hepsinde çok umutlu bir ışık var. Belki de bu yüzden bu kadar etkileyiciler.

    YanıtlaSil
  18. Ben bayıldım bunlara yaaa. Üst kattaki evimin mutfağında lavabomun önü pencere. Penceremden limon ağacı ve ona yetişmeye çalışan kavak ağacım görünüyor. Benimde şu anda 2 sokak köpeğim var 3 aylık bahçemde misafir olan. Onlar geldiğinden beri de bahçenin daimi misafirleri kedilerimiz yok oldular :)))
    Ama bu resimler harika yaaa.

    YanıtlaSil
  19. Çınarcım,
    Paylaşılmayacak gibi değil ki, bu güzel şeyleri herkes görsün istedim. Masal gibi sanki, değil mi?
    Sevgiyle canım...

    YanıtlaSil
  20. Kedicim,
    İlk resime ben de resmen aşık oldum, tabii benim için en önemli şey tepeden sarkan leylaklar oldu. Ama senin dediğin çok doğru o "umutlu ışık" gerçekten etkileyici yapan. Bir kez daha ellerine sağlık ressamın. Çook sevgiler sana da...

    YanıtlaSil
  21. Şenizim, şekerim,
    Senin bu resimlere bayılacağını biliyordum zaten, tam senlik. Kediler, köpekler, çiçekler... Gördüm sayfasına da katılmışsın, insan bakmaya doyamıyor.
    Sen de harikasın yaaa:))

    YanıtlaSil
  22. Burası harika bir yer,isimleriniz muhteşem,sanki karşıma biraz sonra Heidi çıkacak.
    Resimlerim için yaptığınız yorumlar beni çok mutlu etti,teşekkürler....
    Onları sizlerle paylaşmak çok güzel.
    Teşekkürler leylak dalı....

    YanıtlaSil
  23. Vaaayyy, resmi fotoğraf sandım ilk önce, çok güzel!

    YanıtlaSil
  24. Merhabalar, ben Füsun Hanım'ın eserlerinden birkaçını edinmek istiyorum acaba kendisine nasıl ulaşabilirim ya da atölyesi Ankara'da nerede biliyor musunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Facebookta ya da instagramda Füsun ürkün diye aratın, bulursunuz oradan irtibata geçebilirsiniz

      Sil