.

.
.

21 Mart 2010 Pazar

AÇMIŞTIK, KAPATALIM BARİ DEDİK...

Bir Ankara Film Festivali'ni daha tamamına erdirdik Allah'ın izniyle. Film izleyen kalabalığa bir katkım olmadıysa da açılışta bulunmuş bir şahsiyet olarak ödül törenine de katılıp düzenleyicileri varlığımdan mahrum etmedim. Bu tören de diğeri gibi Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Salonu'ndaydı. Öncesinde nedense sanatçıların pek itibar etmediği yarım saatlik bir kokteyl vardı. Gözüme çarpanlar "En iyi kadın oyuncu ödülü"nü alan Saadet Işıl Aksoy, "En iyi yardımcı erkek oyuncu" seçilen Volga Sorgu, Avrupa Yakası'nın Fatoş'u Şenay Gürler, Çetin Öner, Emel Göksu, Levent Yılmaz oldu. Bulunduğumuz noktanın en ilginç şahsiyetleri ise kokteyl masalarından birine konuşlanmış, yarım saat boyunca biteviye kanepe, çerez atıştırıp, şarap kadehlerini ardarda diken iki yaşlıca hanım oldu. Öyle bir iştahla yiyor, içiyorlardı ve öyle gürbüz görünüşlüydüler ki boş vakitlerini bu tür kokteyllerde geçirdiklerini düşünmeden edemedim.

Törenin başlama saati gelince içeri alındık, açılış konuşmasının ardından Cem Adrian sahne aldı. Kendisinden "Odam Kireç Tutmuyor" türküsünü dinledik. Bu kez iki sunucu vardı, Defne Halman'a genç oyuncu Engin Hepileri eşlik ediyordu. Bu yılın "Sanat Çınarı Ödülü" nü alan şair Gülten Akın rahatsızlığı nedeniyle törene katılamadı. "Aziz Nesin Emek Ödülü" ise oyuncu Filiz Akın'a sunulmadan önce Cem Adrian bir kez daha gelerek "Ayrılık" şarkısını seslendirdi.

Ödülünü ilk Kültür Bakanı Talat Halman'ın elinden alan Filiz Akın son derece güzel, zarif ve kibardı. Belgesel ve kısa film ödüllerinin dağıtıma geçilmeden Cem Adrian'ı "Selvi Boylum, Al Yazmalım" filminin müziğinde bir kez daha dinledik.

Kısa film ve belgesellerin ödül dağıtım töreni bitince "Summertime" ile yine Cem Adrian sahnedeydi. Normal şartlarda zevkle dinlenebilecek sanatçı bu şekilde ödüllerin arasına girince ufaktan bir sıkıntı ve bıkkınlık yarattı. Sonunda uzun metrajlı filmlerin ödül töreni başladı. En iyi film ödülü "Köprüdekiler" ile Aslı Özge'ye gitti. En iyi yönetmen "11'e 10 Kala" ile Pelin Esmer seçildi. En iyi senaryo ödülü yine Pelin Esmer'e giderken "En iyi kadın oyuncu" ise "Başka Dilde Aşk" ile Saadet Işıl Aksoy oldu. Ödülünü Ayten Gökçer'in elinden alan oyuncu çok güzeldi.

"En iyi Erkek Oyuncu" ödülünü ise yine "Başka Dilde Aşk" filmi ile Mert Fırat'a Filiz Akın verdi. Altın Portakal'da "En iyi yardımcı erkek oyuncu ödülü" nü alan Volga Sorgu bu defa da ünvanı kaptırmadı ve yine "Kara Köpekler Havlarken" filmi ile Bennu Yıldırımlar'ın elinden heykelciğini aldı.
Hayli uzun süren dağıtım töreninin ardından ödül alan sanatçılar artık bayılma aşamasında dinlediğimiz Cem Adrian'ın müziği eşliğinde toplu bir fotoğraf çektirdiler ve bir festival de bu şekilde son buldu. Onlar erdi muradına, biz çıkalım kerevetine.

Not: Işık ve makinemin gücü yeterli olmadığı için fotoğraf kalitesindeki bozukluk affola...

9 yorum:

  1. Sağol bebiş.. sayende gezip duruyoruz her yeri...

    YanıtlaSil
  2. Ben galiba sinemadan falan anlamıyorum Nurşen'cim.Başka Dilde Aşk'ta Saadet Işıl Aksoy'u hiç beğenmemiştim.
    Daha güzel rolleri oynadığı filmleri vardır onun ama ödül almış demek ki ben de tuhaflık var:))
    Ne iyi etmişisin katılmakla.
    Bu arada "Mazhar olmak" güzel mi?
    Okunmaya değer mi?
    Senin Rita ilgimi çekti ama yok buralarda, sen geldiğinde sendan alıp okuyayım bari.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. Darısı diğerlerinin başına inşallah.
    Güzel bir hafta diliyorum Leylak'cım.

    YanıtlaSil
  4. Nefisciğim, Özlemciğim ve Asucum,

    Ben de sizlere çoook güzel bir hafta diliyor, Ankara'daki son günlerimde daha çok gezerek görüşlerinize sunmak arzusuna olduğumu bildiriyorum. Sonrasında bekleyin anacım, size Antalya'dan sesleneceğim inşallah:))
    Özlemciğim kitapla ilgili düşüncelerimi bloguna yazdım.
    Sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
  5. Acar muhabirimiz olay yerinden bildirmiş, valla!
    Ne güzel böyle canlı canlı izlemek...
    :))

    YanıtlaSil
  6. gitmeden görüşsek diyorum

    YanıtlaSil
  7. sevgili leylak cığım sayende ankaranın bütün kültürel faaliyetlerini oturduğum yerden takip ettim. yarın datça ya gidiyoruz sana da iyi yolculuklar . tekrar görüşmek üzere sevgiyle öpüyorum.

    YanıtlaSil
  8. Resimlerde yazıda harika. Vallaha ben okurken bayıldım cem adriane siz nasıl dayandınız düşünemiyorum :))

    YanıtlaSil
  9. tahmin ettim nasıl içinin bayıldığını hehehehehama Filiz Akın her dem güzel yav...

    YanıtlaSil