.

.
.

2 Mart 2010 Salı

AĞIZ SULANDIRAN FİLM EŞLİĞİNDE BAHARI HİSSETTİREN BİR GÜN

Daha gece yatarken bugün "Julie&Julia" filmini izlemeyi kafama koymuştum. Sabah uyanıp pırıl güneşi ve ışıl havayı görünce "Yahu caysam da sokağa mı çıksam" diye düşünmedim değil ama arkadaşımla yarın için buluşma planı yapınca tek seçeneğim film izlemek oldu.

Bu arada Mart ayı kendinden beklenmeyen üstün bir performans göstermekle beni bile şaşırttı, utanmamı bekliyor olabilir ama utanmayacağım işte, az kandırmadı beni o, bahar havasına sokup sonra güm diye karakışa düşürerek. Tedbirliyim, aldanmak yok. Havalar bahar sinyali verirken aynı sinyallerin tatsız olanlarını da vücut vermeye başladı. Her yılın ilk ve sonbahar geçişlerinde gizlendiği delikten başını uzatan kolon spazmım bu sabah itibarıyla yine "Ceee" dedi, demez olasıca. Bronşlar zaten hazır hırıldamaya, varisler bahar temizliğine başladılar bile, dizler de yardımına koştular. Gelin ulan gelin ama erkekseniz tek tek gelin, ne bu böyle toplu katliam yapar gibi hepiniz aynı anda coştunuz. Sizi kaale almıyorum, yok farzediyorum ayrıca bana yaşla ilgili birşey hatırlatmak istiyorsanız belirteyim ki "Gencim, güzelim, incecikim". Allahtan bloglarda kamera yok:))

Herneyse tüm ağrı ve sızıları beynimin arka taraflarındaki sandık odasına kilitleyip anahtarı zor bulunacak bir yere sakladıktan sonra bir fincan çay alarak geçtim ekranın karşısına. Koordinatlarımı makul düzeye indirmek niyetinde olduğum için abur-cubura hayır demek gibi bir durum sözkonusu. O nedenle ne monitörün altında duran kakao oranı % 70 olan çikolataya, ne inşaat oyunu küpleri gibi üstüste sıralanmış içi portakallı, ahududulu ve karamelli sosla sıvalı çikolata kaplı bisküvilere, ne hemen sol yanımda göz kırpan çubuk krakerlere yüz verdim. Sadece filmin sonuna doğru yaptığım kahvenin içine birkaç tane dondurulmuş vişne attım. İçip bitirdiğimde lüplettiğim vişne taneleri içlerine çektikleri kahve aromasıyla muhteşem bir tad almışlardı, tam izlediğim filmin konseptine layık. Bundan sonra her fincanın içinde birkaç vişne tanesi yüzecek.

Gelelim filme; çok büyük bir zevkle izledim. Sanatsal gücü yüksek bir film olmasa da bana günümü güzel geçirtti ve Meryl Streep'e bir kez daha hayran olmama neden oldu. İnsan ses tonunu bile bu kadar güzel kullanabilir mi? Konusunu üç aşağı beş yukarı herkes biliyordur filmin zaten, izlemeyen pek az kişi kaldığını düşünüyorum. Yine de yemekler ve bloglarla ilgili olduğuna kısacık da olsa değineyim. Ve eğer hala izlemedinizse izleyin, hoşça vakit geçirin diyorum.

11 yorum:

  1. geçmiş olsun,bu mevsim geçiyleri benimde astımıma hiçç iyi gelmiyor ama olsun bahara geliyor ya amannn boşver diyorum astımı falan:)

    YanıtlaSil
  2. Üfff ben izlemedim,o halde hemen bir izleme pozisyonu alayım.Bu akşam da kendime film izleme günü yapıyorum çünkü malesef ben de grip oldum.Nane yağları sürülecek terlenecek bir güzel :)Aynı zamanda film izlenecek...

    YanıtlaSil
  3. Çok keyifle izlediğim bir film olmuştu benimde:)
    Meryl Streep'in performansı süperdi yine...

    YanıtlaSil
  4. hımm bende ne izlesem diye düşünüyordum. Beğenilerinize güveniyorum. İki dil bir bavul filminide sizin sayfanızda okuduktan sonra izlemiş ve beğenmiştim. Yarın izlerim artık.
    Bu arada rahatsızlık içinde geçmiş olsun dileklerimi İzmir'de açan papatyalar eşliğinde yolluyorum...

    YanıtlaSil
  5. Olmaz böyle şey valla. Öyle güzel yazmışsınız ki resmen vişnenin tadı ağzıma geldi.

    YanıtlaSil
  6. spring is in the air ha!!! snoppy 'nin süper bir resmi.bahar havada değil,ama vücudumuzda etkilerini gösteriyor.sizin fiziksel ağrılar benim ruhsal.hepsini toplayıp denize döksek ya da üstüne benzin döküp yaksak.çünkü kiliteyince münasebetsizin biri açıveriyor.

    YanıtlaSil
  7. Ben de izlememişim sağol Nurşen'cim.
    Sen artık benim önemli referansımsın film
    ve kitap konusunda haberin olsun.
    Bu arada dikkat et kendine Mart oyun oynamasın sağlığına:)

    YanıtlaSil
  8. ben de en kısa zamanda izliyorum. Kaç zamandır güzel bir film seyredememekten yakınıyordum. Bu tavsiye iyi oldu, kendinize iyi bakın...

    YanıtlaSil
  9. Bugün dağlar ne güzel değil mi Antalya'da? Sabah pazara giderken de gelirken de gözlerimi ayıramadım...

    YanıtlaSil
  10. Çok geçmiş olsun.Umarım bugün daha iyisinizdir.
    Filmi ne yazık ki izlemedim ama çok methini duydum,inşallah en kısa zaman da...
    Ama kahveyi denedim az önce,dondurulmuş vişnem vardı attım içine-sizinkiler de öylemiydi bilmem ama- güzel oldu vallahi:))Tşk.ederim...

    YanıtlaSil
  11. Leylak Dalıcım , bronşlarından öptüm seni :))) Yıllar önce nişanlıyız daha kocayla sinemaya gittik. Avcı oynyot, baş rolde de Meryl Streep... Bu hatun kişiye benzetilirim az biraz heheheh neyse film sırasında eğildi kocam kulağıma bu kadın sana ne çok benziyor dedi, ilk değilsin dedim. Şimdi tabi tombalacık hayriye olduk... Film izlerken abur cubur yememek mi, filmden bile bişi anlamam. Ama kahve içine dondurulmuş vişne ... valla süpersin , deneyeceğim...
    Öptüm çok çok

    YanıtlaSil