.

.
.

7 Aralık 2009 Pazartesi

OFF!.. NİHAYET


Bugünlerde en büyük arzum yukarıdaki fotoğraflarda gördüğünüz Pet Society oyunundaki hayvanımsım Cico'nun yerinde olmak. Hatunun dünya umurunda değil; öksürükmüş, hastalıkmış, geçim derdiymiş, ülke sorunlarıymış, dünyanın haliymiş, küresel ısınmaymış, işsizlikmiş ne gam. Besleyen var, yıkayan var, giydiren var, gezdiren var. Çekmiş üstüne Noel Ana kostümlerini, süslemiş çamını, asmış çorabını şöminesinin üstüne, komşu komşu geziyor. Oh, nerde çalgı, orda kalgı. Kucaklaşalım, oynayalım, hayattan kâm alalım. Ne imrenilesi bir durum valla, keşke yer değiştirmek mümkün olsaydı...

Bugün imrenilesi ve mıncıklanası Cico'mum evini yılbaşı konseptine uygun şekilde süsledikten sonra çaktırmayarak ama fena halde tırsarak hastanenin yolunu tuttum. Aslında hayli zayıf olmasına rağmen giydiği en az 2 beden dar pantolon yüzünden belüstünde cankurtaran simitleri oluşmuş havalı sekreter kız binbir nazla adımı listeye ekledi. Yazdığım çeşitli senaryolardan en iyi olanının hayata geçmesi dileğiyle oturdum doktorun kapısına sıramı beklemeye başladım. 2 hasta girip çıktı muayene odasına, tam sıra bana geldi derken doktor hanım cep telefonuyla hararetli bir konuşma yaparak dışarı çıktı. Bir yandan konuşmasına devam ederken bir yandan da bana "Aaa daha ben sizi muayene edecektim değil mi?" dedi ve çekti gitti, ben arkasından bakakaldım. Akabinde zayıf ama can simitli sekreter kız, elindeki simidi belindeki simide arkadaş ederek kafeteryaya yöneldi. Sorgusuz sualsiz kaldık oracıkta, yapacak birşey yok elimiz mahkum beklemeye başladık sekreter-doktor ikilisini. Allahtan insaflı çıktılar da yarım saate varmadan avdet ettiler yerlerine. Az sonra da çağırıldım içeriye ve tomografi sonucunun normal olduğu müjdesini aldım, kısa bir muayeneden sonra da bronşlarımın hassasiyetini giderici ilaçlar yazılıp 15 gün sonra kontrola gelmem tembihlenerek yolcu edildim. Kapıdan içeriye girerkenki ağırlığımla çıkarkenki ağırlığım epey farklıydı, çooook hafiflemiş olarak eczaneye yollandım. Tam hastanenin kapısından çıkıp birkaç adım yürümüştüm ki bir kalabalık kesti önümüzü, yerde yatan, soluk almakta güçlük çeken morarmış bir yaşlı kadın ve etrafında yardım etmeye çalışan insanlar topluluğu oluşturuyordu kalabalığı. Yurdum insanı iki adım ötedeki hastaneden yardım istemektense kendi imkanlarıyla çözüm üretmeye çalışıyordu herzamanki gibi. Nitekim kontrol randevusu almak için tekrar hastaneye dönünce kadının öldüğünü öğrendim ve fena halde moralim bozulup üzüldüm. Ölümün ne zaman, nerede geleceği belli olmuyor işte, bu kadıncağızı da yolda yakalamış, Allah rahmet eylesin.

Doktor, hastane angaryası ve sevimsiz eylemini en hafif şekliyle atlatmaktan dolayı çok mutluyum. Yılbaşı için hazırlanmış vitrinler, sokaklar, sergiler, sinemalar, gezmeler beni bekliyor. Bu işten kurtulduk madem, yiyelim badem...

18 yorum:

  1. Geçmiş olsun dileklerimle. Bu aralar İstanbul'da da çok öksürük var. Kendine iyi bak. Ağacın çok güzel olmuş. İmrendim:)

    YanıtlaSil
  2. ay badem deme , hala dün akşam yediğim bir tas kabuklu bademin vicdan azabını duymaktayım. Akşama kadar seni düşündüm acaba arasam drun yanındamıdır, caba meşgulmüdür derken neyseki mailin geldi. Çook geçmiş olsun. Bende de hala hafif hafif var öksürük. Nefes açıcı yürüyüşler yapıyorum ormanlarda.

    Henüz ağacı çıkarmadık, hafta sonu ianşalah. Acaba Can nasıl tepki göterecek, geçen yıl hiç bir şey anlamamıştı.
    Sevgiler sana Leylak Dalım sımsıkı kucaklamalar eşliğinde.

    YanıtlaSil
  3. Tekrar geçmiş olsun Leylak' cım. Kendine iyi bak. İyi geceler...

    YanıtlaSil
  4. merhabalar
    bloğunuzu kardeş olduğunuzu söyleyen funda hnımdan öğrendim ve incelemediğim köşeniz kalmadı diyebilrim...
    elsanatları sanat ve yemek kategorilerindeki çalışmalrınızın devamını diliyorum
    slemlar....

    YanıtlaSil
  5. iyi iyi hadi geçmiş olsun çok sevindim canımmmm

    YanıtlaSil
  6. Çok şükür öğretmenim, sonuçlar iyi :))Çok sevindim gerçekten..
    Yeni yıl heyecanı beni de sarıp sarmaladı.Ne tasarlasam deyip duruyorum birkaç gündür.Acaba kapı süsü mü yapsam keçeden?
    Ölüm de bir parçamız ne yazık ki :))Allah rahmet eylesin..Sevgiler ve sağlıklar öğretmenim..Zehr@

    YanıtlaSil
  7. Prensesim, teşekkürler. Kiminle konuşsam öksürükten şikayetçi gerçekten ama benimki bıktırdı artık, geçen bayramdan beri kesilmedi. Neyseki akciğerle ilgili bir sorun çıkmadı. ağacımı beğendiysem sana da yollayım canım:))

    Lalecim valla o koruda bende yürümek isterdim ama ne yazık ki burada yok ondan:(

    Asucum tekrar tekrar teşekkürler benden de:))

    esma hoşgeldiniz,
    teşekkürler ziyaretiniz ve beğeniniz için. benden de selamlar...

    Nalan sağol canım, Nedret hanımla buluşma gününüzü 1-2 gün önceden haber verirsen sevinirim. görüşmek üzere. (Gülen ta Bursalara gitmiş baksana, çılgın taze:))

    Zehra öğretmenim, sağolasın.
    Bayılırım yılbaşlarına, sanki ne oluyorsa, yaşlandığımıza seviniyoruz galiba:) Kimbilir ne güzel şeyler yaparsın, ben de ellerim izin verirse keçeden ufak-tefek birşeyler yapayım diyorum hediyeleri süslemek için. Benden de aynı dilekler...

    YanıtlaSil
  8. Çok geçmiş olsun.
    Önemliydi.Madem her şey yolunda
    bal badem benden olsun:)

    YanıtlaSil
  9. Teşekkürler Balkahvecim. Mımmm, balbadem de ne güzeldir ya. Ağzımının tadını bildiğimizi inkar etmediğmiz için çok mutluyum:))

    YanıtlaSil
  10. Çok çok geçmiş olsun. O tomografi beklentisi ve sonucu almanın zorluğunu çok iyi biliyorum.Ter basar, çarpıntı yapar kısaca yorar insanı.
    Sokakta hayatını katbeden cana çok üzüldüm. Allah ölümün bile hayorlısını nasip etsin.
    Sevgiyle sağlıkla kal...

    YanıtlaSil
  11. Sağol Nurcuğum, bunu da atlattık bakalım hayırlısı. Evet kadıncağız gözümüzün önünde öldü resmen, çok üzücüydü. İyi geceler, sevgiler canım...

    YanıtlaSil
  12. Geçmişler olsun Leylakcım,iyi haberine çok sevindim ama hastane personeli ( her kademesi ile) inir hastası yapmak için bayağı çabalamış.

    YanıtlaSil
  13. Neyse ki iyi haberi almış rahatlamışsın geçmiş olsun canım.

    Hastene kapısında hayatını kaybeden zavallı kadıncağıza Allah rahmet eylesin:(

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  14. ayol iki metreye yakın yazı yazdım sen nerelerdesin :))))))

    YanıtlaSil
  15. Leylak'cığım,
    Dün güzel sağlık haberini kutlamak için çok çırpındım. Lâkin, yorumumu her ne olduysa bir türlü yollayamadım.Bakalım bu kez gönderebilecek miyim?
    İnşallah ilaçların tez vakitte yararını görürsün.

    YanıtlaSil
  16. Yiyelim badem:)) Pek hoşuma gitti doğrusu.

    Allah şifa versin efendim ve beterinden korusun.

    YanıtlaSil
  17. Hepinize çok teşekkürler sevgili arkadaşlarım. Sizi seviyoruuuuum...

    YanıtlaSil
  18. Heyecanla yârını bekliyorum.Sevgiler.

    YanıtlaSil