.

.
.

17 Şubat 2015 Salı

UÇMADAN-KAÇMADAN


Görsel: Buradan

Dün hem yürüyüş hem de alışveriş yapmak üzere dışarı çıktım. Niyetim oturma odası için artık eskiyen halının yerine yeni bir halı almaktı. Bir süredir yaptığım gözlemler sonucu halı piyasasının son derece çirkin modellerden oluştuğunu farketmiş ve aklımdaki modeli bulabileceğimden emin olmayarak sıkıntıyla yola düşmüştüm. Yol üstü denk geldiğim tüm halı mağazalarına girip çıkmaya başladım. Aklımın kalacağı, hoşuma gidecek tek bir model göremedim. Baktıklarıma göre nisbeten daha büyük ve kapsamlı bir mağazaya "inşallah burada bir şeyler çıkar" duygusuyla girdiğimde beni "buyur gızım" diyerek yaşlı bir amca karşıladı. Bana "gızım" dediğine göre yaşını hesabedin. Açık renkli, modern görünümlü, fazla deseni olmayan bir halı istediğimi söylediğimde bir tabure ikram edip oturmamı söyledi. "Yok ayakta da bakabilirim" deyince kızdı, "otuu işte, gatılok veecem" dedi. Korktum, pıstım, "oturiiiim bari" dedim. Oturdum, "gatılok" geldi kucağıma kondu. Tesadüf daha önce internette bakıp bir modelini beğendiğim markanın kataloguydu. Sayfaları hızlı hızlı çevirip beğendiğim modeli aramaya başlamıştım ki kızdı: "Ağır ağır bak bakem, göömeden geçiveriyon". "Yok aradığım bir model var, ona bakıyorum" derken buldum istediğim sayfayı. "İşte bu, var mı bu modelden?" diye sorunca yine kızdı. "Bunun neyini beeeniyonuz bilmen, anlameyonuz halıdan, onu alceeene hordaki modellerden birini al, bak sen beni dinle pişman olmazsın" diye söylenmeye başladı. Yahu halı almaya mı geldik azar işitmeye mi anlamadım. "Benim zevkime bu uygun getirtebilirseniz bakayım, yoksa gideyim" deyince, "du o zaman bakeem, ben bi tilifon çekeem bayiye vaaa mıymış". Telefona doğru yürürken içeri kendi yaşlarında bir teyze girdi "selamünaleyküm" diyerek ve oradaki kilimlerden birinin fiyatını sordu. Amcam teyzemle muhabbete başladı, benim tilifonu unuttu. Teyzem amcaya "Nerelisin?" diye sordu "Ispartalıyım" cevabını alınca "ben de Buldurluyum" dedi. "Aa ben Buldur'da otuudum, sen içinden min?" minvalinde muhabbet uzayınca ben usulcacık sıyrıldım aradan, caydım halıdan da, bayiye edilecek tilifondan da.

Bunca sohbetin üzerine baktığım birkaç mağazada da istediğim gibi bir şey bulamayınca artık vazgeçmek üzereydim ki tam da evin yakınında daha önce farkına bile varmadığım bir halıcıda aradığım gibi bir halıyı buluverdim. Beş dakikalık bir inceleme ve bir dakikalık pazarlık sonrası halı eşimin omzunda eve doğru yola koyulmuştu bile. Ben alışverişin hızlı, zahmetsiz ve kafama uygun olanını severim :)

8 yorum:

  1. Ay bu nasıl halıcı? Çok komik yahu! Ağır ağır bakta koptum. Yalnız bu şiveye hastayım hasta!

    YanıtlaSil
  2. bugün ben de mutfağıma halı alıcam mutfaktaki halıyı da çöpe atıcam diye tutturdum. Beğendiğim pachvork halılar vardı şöle çingane pembeli, turkuazlı düşün yani hengameyi :) Neyse Zuz'u taktım peşime gittik. Bir de görsen buraları kar kış kıyamet... Zuz bayıldı benim halıya ve pansiyonun tüm odalarına aldı... Sekiz tane halı aldı resmen yav bi de ben dokuz... Adam bu karda kışta müşteri gelir mi demiştir belki de :)
    Güle güle iyi günlerde kullanalım, ayaklarımızın altında paralansınlar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay ben de onları sevıyorum ya, 10 tane alsaydınız keşke, birini alırdım hihhiii

      Sil
  3. güle güle kullan halını leylak ablacım

    YanıtlaSil
  4. Gatılok veecem? Mandıra Filozofunun annesini hatırladım :)

    Ben de alışverişin hızlısını severim :) Eminim yeni halınız bol kitaplı evinize çok yakışmıştır :)

    YanıtlaSil
  5. Şu Burdur şivesini senin kadar iyi yazıya dökeni görmediğimi biliyorsun değil mi😜

    YanıtlaSil
  6. iyi günlerde kullan leylağım yeni halını

    YanıtlaSil
  7. Güle güle kullanın, sağlıklı günlerde ayağınızın altında paralansın. :))

    YanıtlaSil