.

.
.

4 Mart 2013 Pazartesi

HAFTA SONU


Leyleği havada görmüşüm galiba, geçen Pazar Los Angeles'de Oscar törenindeydim, bu Pazar Buenos Aires'de.  Dünyanın en ünlü tango orkestrası olan "Color Tango de Roberto Alvarez"i dinlemeye gittim. Gitmedim tabii ki o bize geldi. Tango okullarınca düzenlenen bir program dahilinde ülkemize gelmişler ve ilk durakları Antalya oldu. Onlar çaldılar, Türkiye'nin değişik tango okullarından gelen çiftler tango gösterisi yaptılar.


Gerçekten müthiş bir orkestra olan "Color Tango"nun şefi, bandoneon ustası Roberto Alvarez'i ciddiyetle enstrümanını çalarken görmektesiniz fotoğrafta. 


Programın sonunda katılan tüm çiftler "La Comparsita" eşliğinde topluca tango yaptılar ve alkışlarla bu güzel gösteriyi de anılar çekmecemizin nadide köşelerinden birine yolcu ettik.

Cumartesi günü havayı güneşli görünce paslanan eklemleri açmak için uzun bir yürüyüşe çıktık ve ayaklarımız bizi Karaalioğlu Parkı'na kadar götürdü. 


Park girişine değişik aralıklarla açılan açık hava sergisinin bu seferki konusu sözlü tarihti: "Kentimiz, Kendimiz, Geçmişimiz".  Benim gibi kent kültürüne ve sözlü tarihe meraklı olanlar için çok faydalı bir sergi olmuş, panolarla Antalya'nın geçmişi hakkında bilgiler verilmiş, fotoğraflar sunulmuş. Çok yakında kitap olarak da basılacakmış, sabırsızlıkla bekliyorum. 


Parkın her gördüğümde yüreğimi hoplatan enfes manzarasına bu kez açmaya başlayan laleler de fon oluşturmuştu. Sadece parka değil, bu yıl tüm refüjlere, kaldırım bordürlerine ve göbeklere lale soğanları ekilmiş, renk renk laleler şehre ayrı bir güzellik katmış.




Yürüyüşün finalini kahve ile yaptık. Hava serinlemeye yüz tuttuğunda biz de evin yolunu tutmuştuk. Her ne kadar diz ağrısı olarak bir geri dönüş yaptıysa da ben yine de bu yürüyüşten hayli memnun kaldım.

Şunu da eklemeden geçemeyeceğim; bu benim hayatımda yaptığım ilk ekmek, kaydını düşmem lazım. Pek ürkek giriştim ama sonuç çok başarılı oldu. Aşağıdaki fotoğrafta kuru domatesli-kekikli-kapya biberli, tam buğday unlu ekmeğimi gururla sunarım :)


Yeni haftanız güzel olsun...


10 yorum:

  1. Antalya'yı özlemişim fotoğraflara bakarken bunu fark ettim:(((

    YanıtlaSil
  2. ekmek süper görünüyor leylağım
    bana niye uğramıyorsun tatlım?
    çok yoğunsun tabi sen komşu ziyareti yapamıyorsun :))
    beklerim efenim , bir kahve içmeye gel mavianneye,
    öptüm sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Tango bana göre en romantik dans :) izlemeye bayılırım. Şükür bize de güneş geldi biraz içim açıldı. Fotolar harika ...

    YanıtlaSil
  4. Müzik,dans,deniz,laleler,kahve,ve mis kokulu ekmek...Huzurlu ve sağlıklı bir hafta olsun,sevgiyle kal,Leylak Dalı'm...

    YanıtlaSil
  5. Leylağım,
    Ekmek yapmışsın! Çok güzel duruyor, eminim lezzeti de öyledir.:)
    İçindeki malzemelere bakılırsa, bu ekmekten bir dilim yemek, nerdeyse tam bir öğün yerine geçiyor. ;)

    YanıtlaSil
  6. Ekmekçim,
    Yaptım valla, hem de şahane oldu ama dediğin gibi o kadar şahane oldu ki bir dilimi bir öğüne bedel. Hiç diyetlik birşey değil yani. 2. deneme için biraz ara vermeli :)
    Ama artık becerebildiğimden eminim :)

    YanıtlaSil
  7. Nehire,
    Hepimize çoook güzel bir hafta olsun sevgili Nehire...

    YanıtlaSil
  8. Asis,
    Güneşli ve tangolu günlerin çok olsun Asiscim :)

    YanıtlaSil
  9. Maviannem,
    Sana kahveli ve kahvesiz her daim gelirim. Bazen sessiz uğruyorum o yüzden :)
    Öperim...

    YanıtlaSil
  10. Bilgenin annesi,
    Geeeeeeel gel :)

    YanıtlaSil