.

.
.

12 Mart 2013 Salı

GÜNÜN ÖZETİ

Sabah puslu bir havaya uyandım. Beydağları görünmediği zaman keyfim kaçıyor. En iyisi sinemaya gitmek diye düşündüm ve vizyona girdiğinden beri aklımda olan "Eve Dönüş: Sarıkamış 1915"i izledim.


Yönetmen Alphan Eşeli'nin ilk filmi "Eve Dönüş". İsmindeki Sarıkamış ibaresine aldanarak savaş ve kahramanlık beklentisiyle giderseniz yanılırsınız. Film savaşı arka plana alarak insanın doğayla ve kendisiyle verdiği mücadeleyi anlatıyor. Hayatta kalabilmek için gündelik yaşamında çok iyi, çok saf olan bir insanın bile nasıl canavarlaşabileceğini gösteriyor. Ben filmi çok beğendim; Uğur Polat ve Serdar Orçin'in oyuncu olarak yer alması zaten yeterli referanstı, rollerini ne derece başarıyla canlandırdıklarını görünce yanılmadığımı anladım. Görüntüler masalsıydı, oyuncular aksamıyordu, olan biten kalbinize dokunuyordu ve doğanın gücü karşısında ne kadar aciz olduğumuz da bir kez daha kafamıza kakılıyordu. Ve savaşlar, olmaz olsun...

Hemen hemen tüm sahneleri karlar altında geçen filmden çıktığımda psikolojik olarak üşümüş ve konu gereği epey gerilmiştim. Öyle ki onca kardan sonra dışarda hafiften yağan yağmura bile razı olup yürümeye karar verdim. Yağmura ve yapışkan nemli havaya rağmen çiçeklenmiş ağaçlar ve şehrin dört bir yanına ekilmiş laleler, sümbüller, menekşeler moralimi düzeltti.

 


Son fotoğrafta gördüğünüz trencilik oynayan tırtıllar. Büyütüp bakarsanız birbirinin kuyruğuna eklenerek yürüdüklerini görürsünüz. İki tane yaşlı başlı teyzenin yerde ne incelediklerini merak edip baktığımda bu tırtıl-treni gördüm. Ben fotoğraflayıp ayrılırken teyzeler yoldan geçen birinin farkına varmadan üstlerine basıp ezmemesi için dua ediyorlardı :)

9 yorum:

  1. Beyaz sümbül ve tırtılların güzelliğine hayran aldım. Sümbül kokusu ne müthiştir.Bu yıl alamadım henüz, eski sümbüllerimden bir ikisi açtı, ben fark edemeden de söndü gitti.

    YanıtlaSil
  2. günün özeti: bir mim gönderdim size, bence soruları çook beğenceksiniz:) öperim,

    YanıtlaSil
  3. nazlı,
    Hani mim? Ben de öperim...

    YanıtlaSil
  4. Füsun,
    Benim sümbüller de eskidi gitti ama sokaklara ekilenler pek güzel pırıl pırıl parlıyor, ayrıca bu sene laleler de coşmuş...

    YanıtlaSil
  5. Filmle ilgili yorumunu bekliyordum Leylağım, beklediğim bir referans oldu, gideceğiz inşallah:)teşekkürler...
    Bu arada tırtıllara şaşırmadım desem yalan olur:))

    YanıtlaSil
  6. ancak baş vermiş leler barbaralos bulvarında bu sabah farkettim.. iki gün önce yoktular..

    film ilginç göründü de..
    burda hava daha o kadar ısınmadı çıkınca üşümez miyiz..

    atalet

    YanıtlaSil
  7. Atalet,
    Dışından çok için üşüyor aslında. İyi filmdi doğrusu...
    Bizim laleler solmak üzere...

    YanıtlaSil
  8. Natali,
    Tırtıllara ben de şaştım hala da şaşıyorum, demek ki onlar da oyun oynamayı biliyor :)
    Filmi cidden öneririm gitmeye değer...

    YanıtlaSil
  9. son yazınızdaki kargo koşuşturması yordu beni de:)) bu yazınızda dinlendim, keyiflendim:))
    tırtılların trencilik oynayan hallerini çok sevdim:)
    sıradaki filmimizde "eve dönüş sarıkamış 1915." yarın akşam izlemiş oluruz.
    keyifli bir blog:)

    YanıtlaSil