.

.
.

4 Şubat 2013 Pazartesi

PAZARIN ERTESİ

 

Günün ilk matinesinde "Hükümet Kadın"ı izlemek için yollara düştüm sabah erken. Kocaman salonda benden başka 10 kişi daha vardı.  Allahtan mısır yiyen popülasyon hayli uzağıma konuşlanmıştı da cayırtı dinleyip yanık yağ koklamaktan kurtuldum. Tam önüme genç bir kadınla 10 yaş civarındaki oğlu yerleşti. Kadın film boyunca muhtemelen yeni aldığı ayfonunu ışığını gözüme gözüme sokarak kurcaladı ve Reyhan isimli biriyle mesajlaştı. Az uğraşsam ne konuda yazıştıklarını bile okuyacaktım ama hiç merak etmedim. Ben bu işe bir türlü akıl erdiremiyorum, telefonla muhabbet geliştireceksen sinemada, tiyatroda, konserde ne işin var kardeşim, otur bir cafeye, kiminle yazışacaksan, neyin fotoğrafını çekeceksen orada hallet. Sinema, tiyatro, konser girişlerinde cep telefonlarının emanete bırakılmasını teklif ediyorum. Aynı kadın ilk yarı bitince oğluna dönüp paketteki cipslerin tamamını yediği için bir güzel azarladı, sonra da sigarasını ve çakmağını alıp, çantasını oğluna emanet edip dumanlanmak için dışarı çıktı. Oğlan arkasından "ama benim çişim var, tuvalete gidecektim" dese de, "film başlamadan gitseydin, otur çantamı bekle" diyerek uzaklaştı. Filmin ikinci yarısında da Reyhan'la eksik kalan yazışmalarını tamamladı. 

Önümdekilerin dikkatimi dağıtmadığı anlarda izlediğim kadarıyla "Hükümet Kadın" bir nevi "Vizontele" kopyası olmuş. Belediye başkanı  Xate ananın, Vizontele'deki Siti anadan pek farkı yoktu. Sermiyan Midyat'ın canlandırdığı karakter ise yine Vizontele'deki birkaç karakterin birleşimi gibi olmuş. Kısacası izlenebilir düzeyde bir film olsa da beni pek güldürmedi. Sorun biraz da bende, mızmız bir komedi izleyicisiyim, pek zor gülerim, bu filmde de farklı bir durum olmadı. O yüzden siz bana güvenmeyin, merak ediyorsanız gidip izleyin.

Fotoğrafın hiçbirşeyle alakası yok, hoşluk olsun diye koydum. Bugünün havadisi bu kadar, cümleten iyi akşamlar dilerim...



16 yorum:

  1. Bu tür insanlar nerede ne yapacağını ahh bir öğrenseler..Mesajlaşmak hiç sevmediğim bir şey, ara konuş ne diyeceksen de olsun bitsin..

    YanıtlaSil
  2. Ben fotoğrafı çok sevdim,Leylak Dalı'm...

    YanıtlaSil
  3. hehe reyhanla mesajlaşma uğruna filmi. sigara uğruna çocuğunu ihmal eden günüm kadınının kesin.. ...
    buraya yazdığım şeyi kendim sansürledim ama aklımdan pek cinfikir bişi geçti..


    atalet

    YanıtlaSil
  4. Atalet,
    Anladım galiba ben onu:)

    YanıtlaSil
  5. Nehire,
    Sağolasın, kuş pek şirin zaten :)

    YanıtlaSil
  6. Başak,
    İnan telefonu al kafasına çarp dedi şeytan ama uymadım :)

    YanıtlaSil
  7. Gecmisler olsun :) Bir keresinde burada sinemaya gitmistim. Sanssizlik eseri bir grup Bulgar turist de sinemadaydi ve sigara icip konusuyorlardi. Nevrim dondu ama onlar uste cikti ve ben karakolluk olmamak icin disari attim kendimi. Beterin beteri var yani.
    Bu arada gecen hafta pek hasta idim dogum gununuz gecmis kusura bakmayin. Gecikmeli de olsa iyi yaslar dilemek isterim.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  8. Dilara,
    O zaman sana da geçmiş olsun, hem Bulgardan yakayı sıyırdığın için, hem hastalığın için. Çok teşekkür ederim doğumgünü dileklerin için. Küçük prenslere bayıldığımı söylemeden geçemeyeceğim...

    YanıtlaSil
  9. ah ben de mısır yiyenlere gıcık oluyorum kıtır kıtır ses dinlemek can sıkıcı...ve bizde filmden çıktıktan sonra insanlar tüm çöplerini bitmiş su şişelerini hep salonda bırakıp çıktılar annem arkalarından söylenip durdu.üstelik dersin ki bağdat caddesi yaşayanlar güngörnüş ama nerde yani en azından salonda bulunanlar...sevgiler ablacım :)

    YanıtlaSil
  10. Şu cep telefonlarıyla sinemada mesajlaşma işini anlamış değilim, madem filmi izlemeyeceksin niye geldin! üstüne üstlük bir de ortamı gerdin be kardeşim...
    Dediklerine katılıyorum Leylağım hem komedi filmleriyle ilgili söylediklerine hem diğerlerine, sevgilerimle:)
    Çok kafiyeli, nükteli oldu bu günkü yorumum galiba;)))

    YanıtlaSil
  11. GÜZEL BLOG
    http://zoomlabakalim.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  12. senin bu sinema maceran da pek hoşmuş
    telefonunu kurcalayan kadına ben de sinir oldum leylağım,
    bence wc de bile mesajlaşıyor bu tipler
    çocuğa bu işkenceyi yapması ise anlaşılır gibi değiş çantanı da al git çocuk da çişe gitsin değil mi ama
    neyse şekercim öptüm seni
    yeni maceralarını takip edeceğim

    YanıtlaSil
  13. Maviannem,
    Bir gün birlikte sinemaya gidip o telefon kurcalayanları dövelim :)
    Ben de seni öpüyorum, sevgiyle...

    YanıtlaSil
  14. Baykuşum,
    Hep birlikte bir telefon kurcalayanları dövme operasyonu yapalım :)
    Sevgiler en kocamanından...

    YanıtlaSil
  15. Burcu,
    Sinemanın yeri hiç farketmiyor, hepsi aynı ne yazık ki...

    YanıtlaSil