.

.
.

23 Şubat 2013 Cumartesi

ÖZET


Geçen haftaki yoğun etkinliğin ardından oldukça durgun bir haftaydı. Özet geçecek olursam:
-Pazardan aldığımız roka demeti yukarıdaki arkadaşla birlikte geldi. Adını Sülüman taktım ve bundan sonraki hayatını sürdürmesi için eline bir mendil verip balkondaki kurumuş sümbül saksısına yerleştirdim. Ben üstüme düşeni yaptım gerisi ona kalmış.
-Pazartesi günü konuğumu yolcu etmek dışında evden çıkmadım; yangelip yattım, bilgisayar başında zaman tükettim, "Karışık Kaset" ve "Limonlu Pastanın Sıradışı Hüznü" isimli kitapları okuyup bitirdim. İkisini de beğendim.
-Geçen hafta izlediğim yerli yapım "Tepenin Ardı" filminden sonra bu hafta Romen yapımı "Tepelerin Ardında"yı izledim. Çok düşündürücüydü, izlenmeli.
-Sonbaharda balkonumuzda dünyaya gelen Cüneyt ve Türkan 6 ay geçmeden ana-baba olmaya niyet etmişler. "Durun, siz kardeşsiniz" diyecek oldum, bön bön yüzüme baktılar. Türkçe anlamıyorlar malum, Kuşdilinde nasıl söylenir acaba, bilen var mı? Aman bana ne, işin bu kısmı benim üstüme vazife değil ama balkondaki nane saksısını kiralamak üzere her sabah kapımı aşındırıyorlar, bu durum sıkıcı. "Kiralık değil, Almanya'dan kızım gelecek" dedimse de laf anlatamadım, çareyi saksıyı içeriye almakta buldum. Lakin caymış değiller, mutad ziyaretlerini sürdürüp "kuukuk, kuuukuk" sesleriyle uykumdan uyandırsalar da bende bekara-pardon-kumruya kiralanacak saksı yok bu sefer. Kelimenin tam anlamıyla evimin içine mıçıyorlar.
-Şimdi İstanbul'dan, Kurukahveci Mehmet Efendi'den çok sevgili bir dost tarafından gönderilmiş kahvemi içmek üzere huzurdan ayrılıyorum. Bugün nasipse evden çıkacağım artık. Öğleden sonra Müze'de bir konser, akşam da Opera Sahnesi'nde "Umut" balesini izlemeye gideceğim. Haftasonunuz şen olsun...

4 yorum:

  1. Karışık kaset kitabına bir göz attım Leylağım acaba ilk roman mı? Nasıl buldun?
    Tepelerle ilgili iki film de aklımda mutlaka izleyeceğim...
    Sen de Kelebeğin Rüyası filmini mutlaka izle, öpüyorum çok:)

    YanıtlaSil
  2. Baykuşum,
    Karışık Kaset sanırım ilk değil ama piyasada sözü edilen ilk roman. Yazarın adını da ilk kez duydum açıkçası ama kitabı beğendim, okumanı öneririm canım.
    Kelebeğin Rüyası'na hafta içi gideceğim tabii ki, kaçmaz :)

    YanıtlaSil
  3. Şu gönderini okurken elimde kocaman bir dilim 'Limonlu Pasta' olmasa iyiydi :)))

    YanıtlaSil
  4. Simdi okuma ve film izleme alanlarini, mutfagini, hepsi hepsini biliyorum ya simdi , daha da bir anlamli bu yazilar:)))

    YanıtlaSil