.

.
.

8 Ocak 2013 Salı

KEDİ HAVASI


Dündenberi Twitter'de, Instagram'da, Facebook'da bir kar fotoğrafıdır aldı başını gidiyor. E benim neyim eksik, çıktım balkona ve "Balkonumdan Kar Manzarası" isimli bu nadide çalışmayı görüntüledim:) Yalnız birtakım kuralları var; evvela bir büyüteç alacaksınız elinize, sonra fotoğrafa epeyce yaklaşacaksınız. Büyüteci sol alt köşeye, güneş kollektörleri çöplüğünün üstüne doğru tutacaksınız. Hah, o yarım cm. ebadında görünen şey kar işte. Hem de halis muhlis Beydağları karı. Değil ayak, el bile değmemiştir, bizde karın böylesi bulunur. Üşenmezseniz gidin, yanınızda pekmez de götürün kar helvası yaparsınız:)

Kar yok, yok olmasına da soğuğu buralara kadar geldi. Dündenberi Antalya standartlarına göre düşünürsek epey üşüttü, meşhur poyraz günleri. Çalışırken her sene şansıma kuzeye bakan sınıflar düşerdi, poyrazlı günlerde el ve ayak parmaklarım soğuktan uyuşur, burnum havuca dönerdi. Güya Akdeniz ikliminde, iyi bir semtte bulunan lisede çalışıyorduk ama okulda ısıtma tesisatı yoktu ve ben 24 yıl en berbat kışlarını bile yaşadığım Ankara'nın hiçbir iç mekanında bu kadar üşüdüğümü hatırlamam. Biz emekli olduktan sonra sınıflara klima takmayı akıl etmişler, Allah razı olsun, garezleri bizeydi sanırım.

Lakin böyle havalarda benim ev tam kedilik. Camdan giren güneş hiçbir ısıtma aracına gerek kalmadan evi sımsıcak yapıyor. Yerleş kanepeye, al kitabını-kahveni, kedi gibi gerin. Birazdan o moda geçeceğim zaten, elimdeki kitap çok keyifli, Mehmet Yaşin'in-tahmin edeceğiniz gibi yemekle ilgili-hazırladığı bir kitap: "Yemek Sırları". Birçok ünlüyle mutfak ve yemek konusunda söyleşiler yapıp biraraya getirmiş. Pek sevdim pek. 

Huzurdan ayrılmadan önce yeni blogumuzu bir kez daha hatırlatmak isterim: "Kitaplık Kurdu". Kitap okuma halleriniz, kitaplar hakkında fotoğraflı kısa notlarınız, kitaplık ya da kitapçı görüntülerinizle paylaşımda bulunabilirsiniz. Fotoğraflar bizzAt tarafınızdan çekilmiş olmalı. Mail adresimiz: kitaplikkurdu@gmail.com. Bekleriz efendim...

18 yorum:

  1. şimdi aynı espriyi ben de yapıcam insta da:) nihahahahah çok eğlenceli

    YanıtlaSil
  2. bu kar yenmez Leylak Dalı Örtmenim
    annem öyle derdi...mart ayında yağan kar yenirmiş
    zaten büyükşehirlerde hiç yenmez :)

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Aynur,
    Farenjitli boğazımla kar yemek gibi bir niyetim, hele de ta Beydağlarına çıkma niyetim hiç yok zaten :) Ama oradaki kar büyükşehir karı sayılmaz, dağbaşı sonuçta. Bak bunu hiç duymamıştım, demek Mart karı yenirmiş. Anneler bilir:)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. coraline,
    Yap yap, sonra millet bize küfretsin :)

    YanıtlaSil
  5. Kar görünce delirdik hepimiz :) Hele ben!! Bir önce ki yağdığında evden çıkamadım diye içimde kalmıştı, yollarını gözledim resmen. Yağdı, dışarı çıktım, dolaştım oynadım rahatladım :))
    Yeni blog hayırlı olsun ablacım, hemen takibe aldım. En kısa zamanda fotoğraflarımı da göndereceğim inşallah. Kahveyi ihmal ettim, kitapla telafi edeyim..

    YanıtlaSil
  6. kitap kurdu hayırlı uğurlu olsun leylağım
    kedi gibi kıvrılıp uyumak var o pencerenin yanında

    YanıtlaSil
  7. Herkes kar delisi oldu, her sene yağıyor işte:)
    Ankara'da ben çilesiyle meşguldüm malesef:(

    YanıtlaSil
  8. Yeni blog hayırlı olsun Leylak Dalım. En yakın zamanda mail atacağım bende. :)

    YanıtlaSil
  9. Antalya diyince cehennem sıcağından önce aralık, ocak ve şubattaki soğuğu geliyor aklıma. Oranın soğuğu ve nemi ile uygun şartlar birleşince bel fıtığı sahibi bile olmuştum ben. Hayatımda Antalya'da üşüdüğüm kadar üşümedim. Dışarıda değil ama binaların içinde. Benim evim güneş konusunda sizinki kadar şanslı da değildi üstelik. Resmen iliklerime işledi soğuk. Kalorifer peteklerini özledim. Klimayla serinlemeyi anlıyorum da, klimayla ısınma fikrine bir ömür ısınamayacağım sanırım. :)

    YanıtlaSil
  10. Ben zaten kar delisiyim, çekerim de çekerim:)))
    Ama senin dağ fotolama çabanı da takdir ettim doğrusu;)

    Mehmet Yaşin'in diğer kitapları var bizde ama bunu hiç karıştırmadım kitapçıda...
    Kitaplık kurdu'nu seviyorum:)

    YanıtlaSil
  11. Pazartesi gunu 10 dakikaligina yagan kari saymazsak buraya karin zerresi dusmedi. Ortalik gunluk guneslik ama soguk. Atina'ya bile yagan kari fotograflayanlari feci kiskaniyorum , dolayisiyla sizi cok iyi anliyorum Leylak Dali ortmenim.
    Kitapli bloga tez vakitte guzel bir fotograf ile katilasim var.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Dilara,
    Kar doğal olarak buraya da düşmedi ama ayazı nasıl düştü bir bilsen, ayaklarımı ısıtamıyorum 3 gündür, buz kalıbı gibi. Güya Antalya'da yaşıyoruz :)
    Kitap bloguna katkılara çok memnun oluruz :)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. Baykuşum,
    Kitaplık Kurdu'da seni sevecek eminim.
    Bu kitap yeni çıkmış, ünlülerle yemek konusunda söyleşiler, severim bu tarz kitapları. Bitince yeni blogda tanıtacağım.
    Sevgiler, umarım daha iyisindir...

    YanıtlaSil
  14. Bir Kadın,
    Antalya-soğuk ve üşüme konusunda seni benden iyi kimse anlayamaz. okul yıllarca canımıza okudu, bırrr:) Burada iç mekan sıcaklığı sorunu var. Geçen arkadaşlarla toplanacak oldu, salep içip sıcacık oturacak bir yer gelmedi aklımıza. Hangi mekana gitsen cam kapı açık, ceryan yapıyor. Var mı bildiğin sıcak bir yer :)

    YanıtlaSil
  15. Gülşah,
    Sağol, bekleriz katkılarını...

    YanıtlaSil
  16. Nesrin,
    Ankara'nın kar çilesini çok iyi bilirim ben, eksik olsun :)

    YanıtlaSil
  17. Maviannem,
    Sağol canım, valla güzel oluyor ama bu ara ayaklarını ısıtamıyor bu kedi :)

    YanıtlaSil
  18. Seda,
    oh ne güzel, keyiflendiğine sevindim.
    Bekliyorum kitap paylaşımlarını, sevgiler...

    YanıtlaSil