.

.
.

4 Temmuz 2012 Çarşamba

CERMODERN'DE BİR GÜN

Dün rüzgar Temmuz ayına yakışmayacak bir şekilde eserken ve akasya çiçeklerinin petalleri sonbaharı hatırlatırcasına tepemize dökülürken ben Cermodern'e doğru yol alıyordum. Bu çok sevdiğim mekanda hem ressam arkadaşım Füsun Ürkün ile buluşacak, hem de "Escher Sergisi"ni gezecektik. Nitekim ben oraya ulaştığımda arkadaşım beni bekliyordu. Cermodern'in kafeteryasında açık havada bir masaya yerleşip ikide bir saçımızı başımızı dağıtan rüzgara aldırmadan keyifli mi keyifli sohbetler ettik. Sonra da Escher'in eserlerini görmek için sergi salonuna geçtik. M.C.Escher dünyaca meşhur Hollandalı bir grafik sanatçısı. 1898-1972 arasında yaşayan Escher matematikle de ilgilenmiş, simetrik ve üç boyutlu pekçok esere imza atmış. Aşağıda sergilenen eserlerinden birkaç örnek var, salon loş ve flaş kullanmak yasak olduğu için çekim kalitesi pek güzel olmadı, idare edin artık. (Tıklayıp büyütebilirsiniz)









Cermodern'den ayrılırken Ankara'nın bütün bulutları Cermodern'in üstüne yığılmıştı, bir selam yolladık ve evlerimize yollandık.

Perşembe sabahı tatile gidiyorum dostlar. Fırsat ve bilgisayar bulursam size oralardan seslenirim, yoksa dönüşte görüşmek üzere diyorum, yokluğumda kendinize mukayyet olun, buralar size emanet:)

17 yorum:

  1. anam bari sıraya koysaydık şu işi. Napcak şimdi blog bizsiz:))

    Sağlıkla, afiyetle, keyifle gidip gelelim inşallah.

    YanıtlaSil
  2. Bu grafiklerin bir çoğu çok meşhurdur. İnternette sık sık karşımıza çıkar, özellikle kuşlar- balıklar ve elleri çok iyi biliyorum. Ama bu güne kadar ressamını merak etmemişim, sayenizde Escher'i tanıdım, dağarcığıma bir bilgi daha biriktirdim, teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  3. Cermodern biraz sapa bir yerde kalıyor değil mi? Ankara'dayken ziyaret etmeyi düşünmüştük ama...

    YanıtlaSil
  4. Merak ediyorum Cermodern'i, görmek nasip olmadı bir türlü. Bir gün de Cermodern'in içini fotoğraflarsınız belki :)

    YanıtlaSil
  5. Nazlı,
    Cermodern çok güzel bir kompleksdir, Ankara'ya böyle bir yer açıldığı için çok seviniyorum ben. Bir gittiğimde sizin için daha detaylı fotolar çekerim, aslında blogda zaman zaman yayınladım, bir tanesinin linkini vereyim, belki bir fikir verir:
    http://leylakdali.blogspot.com/2010/08/cermodernde-ne-var-ne-yok.html
    Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  6. Sezer,
    Ankara'yı bilen biri için sapa değil aslında ama taksi dışında gidecekseniz biraz yürümek lazım. Bir dahaki gelişinizde bana söyleyin en kolay şekilde tarif ederim. Mutlaka görün, beğeneceksiniz...

    YanıtlaSil
  7. Hayalci,
    Aslında pekçok fotoğraf çektim ama tabii hepsini yayınlamak mümkün olmadı, Escher çizgileriyle insanı hayrete düşürüyor, çok güzel bir sergiydi. Kaçırmadığıma sevindim.
    Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  8. Lalem,
    Aynen öyle yapalım, öpüyorum seni. İyi yolculuklar...

    YanıtlaSil
  9. İyi yolculuklar, güzel gez.
    :))

    YanıtlaSil
  10. harika harika harika.....ve iyi yolculuklar...:))

    YanıtlaSil
  11. Olağanüstü bir sanatçının çalışmalarını görmek heyecan vericidir.
    Ben ilk resim atölyesine başladığımda hocam o güne kadar yaptığım çizimlere bakarken, Escher'i tanıyormusun? demişti, ben de tanımadığımı söylemiştim sonra beni kitabıyla tanıştırdı ve ne kadar benzer çizimler yaptığımı görmüş, şaşırmıştık:))Escher'le ilgili böyle bir anım var...
    Sert rüzgarlar buralarda da var ama ben seviyorum:)))
    İyi tatiller diliyorum...

    YanıtlaSil
  12. sergiye yorum yapmaya mecalim yokda:) Tatile Antalyaya gitmediğinize bahse girebilirim:))
    Nerdesiniz?
    iyi tatiller:)

    YanıtlaSil
  13. Balkahve,
    Sanırım Lale'nin blogdan çözdün olayı:) Çoğu Akbük'de geçecek Marmaris ve günübirlik Datça. Datça kısmında plan değişikliği oldu.
    Teşekkürler, sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. Natali,
    Ne güzel bir anıymış, Escher'e benzetilmek harika. Sergi de harikaydı, gelir belki İstanbul'a.
    Teşekkür ediyor sevgiler yolluyorum...

    YanıtlaSil
  15. Nihan,
    Gerçekten harika.
    Güzel dileklerine teşekkürelr...

    YanıtlaSil
  16. Ekmekcim,
    Sağol, umarım güzel geçer:)

    YanıtlaSil
  17. oralardan da yazın mutlaka .. Ben çok alıştım artık .Sabah gözünü aç ,blogu aç, sonrada bak,leylak dalında neler var ...

    YanıtlaSil